Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat : laboral
Vaga genaral a l´estat frances. Treballadors i estudiants units ¡¡¡
25 mar 2006
Anindya Bhattacharyya



Els líders dels sindicats francesos han convocat una vaga general d'un dia per al dimarts de la setmana que ve. Demanen la retirada de la CPE, la nova llei d'ocupació juvenil promoguda pel govern conservador, que permetria acomiadar als treballadors joves per qualsevol raó sense previ avís.
El resultat d'aquesta batalla afectarà a tota la Unió Europea, ja que els governs competeixen per baixar els salaris i rebaixar els drets dels treballadors. Una victòria del govern suposaria una derrota per a tots els treballadors d'Europa. Per contra, una victòria dels treballadors i els estudiants impulsaria la creixent resistència al mercat lliure europeu.

El dia de l'acció unirà el poder dels treballadors francesos i a l'enorme moviment estudiantil que ha sacsejat França durant les dues últimes setmanes. Estudiants universitaris i d'instituts s'han manifestat, han fet vagues i han ocupat els centres en protesta pel CPE. Més de dos milions de persones han pres els carrers durant aquests dies, manifestant-se en contra de la nova llei. El moviment ha crescut durant aquesta setmana al mateix temps que les ocupacions s'han anat estenent a més universitats i s'ha vist significativament augmentat amb la incorporació dels estudiants de secundària i els joves dels suburbis, que també van sortir al carrer.

Tot això ha dut a una profunda crisi política al govern francès. El primer ministre, Dominique de *Villepin ha rebutjat la retirada de la CPE, mentre altres faccions de la dreta estan qüestionant obertament el seu judici sobre el tema.

La resposta del govern a les manifestacions ha estat brutal, enviant a la policia antidisturbis contra estudiants, treballadors i joves. Cyril Ferez, un treballador i sindicalista de 39 anys està en coma després d'haver estat colpejat la setmana passada pels antidisturbis a París. La policia es va negar a cridar a l'assistència mèdica mentre Cyril estava llençat en el carrer, encara que era evident que tenia serioses ferides. El sindicat ha denunciat la violència de la policia durant la manifestació.

El dilluns passat, la força del moviment estudiantil va impulsar finalment als líders sindicals francesos a convocar a la vaga general. Però no està clar que un sol dia de vaga general vagi a ser suficient per a derrotar al govern conservador. Villepin espera que el moviment estudiantil s'esvaeixi, permetent-li sobreviure a la crisi. El comitè nacional de coordinació estudiantil, que supervisa les vagues en les universitats, es va reunir el diumenge passat en la ciutat de Dijon i va fer una crida a una immediata vaga general a fons fins que el govern retiri la CPE.

Article publicat a Socialist Worker 25 de març del 2006
Mira també:
http://www.socialistworker.co.uk
http://www.paris.indymedia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Concentració dimarts a les 19h davant el consulat francès
25 mar 2006
DAVANT LA SITUACIÓ GENERADA A FRANÇA RESPECTE LA POSSIBLE APLICACIÓ DEL CONTRACTE DE PRIMERA OCUPACIÓ, QUE PRECARITZA ENCARA MÉS ELS I LES JOVES FRANCESES (el període de proves es fixarà en dos anys) I DE LES MOBILITZACIONS ESTUDIANTILS I SINDICALS D'OPOSICIÓ, DES DE CATALUNYA ENS SOLIDARITZEM AMB LA SEVA LLUITA

CONCENTRACIÓ DIMARTS 28 A LES 19H DAVANT EL CONSULAT FRANCÈS (Ronda Universitat 22 bis 4t, metro plç. Catalunya / plç Universitat) I LECTURA DEL MANIFEST UNITARI FIRMAT A FRANÇA.

ES PREGA MÀXIMA DIFUSIÓ
Re: Vaga genaral a l´estat frances. Treballadors i estudiants units ¡¡¡
25 mar 2006
Anarcosindicalisme
Doctrina que atribueix als sindicats el paper fonamental en la reivindicació obrera per a la revolució social. L'anarcosindicalisme definí els seus trets essencials l'any 1895 amb la fundació de la Confederació General del Treball (CGT) a França:

l'apoliticisme
l'acció directa
la vaga general.

Apoliticisme: tota acció ha d'efectuar-se fora dels partits polític
Acció directa: els conflictes entre el capital i el treball han d'ésser solucionats per negociació directa entre obrers i patrons, sense intervenció ni mediació de l'Estat o la dels organismes de conciliació social.

La vaga general: és l'instrument per a aconseguir la instauració d'una societat sense classes.

L'anarcosindicalisme prengué de l'anarquisme el refús de l'acció parlamentària, i de les idees de Marx la lluita de classes i l'organització del proletariat al marge de les altres classes socials. A Catalunya l'anarcosindicalisme s'anà definint a partir de les accions de Rafael Farga Pellicer i Josep Llunas i Pujals, els quals van ser l'eix vertebrador en la formació de la Federació de Treballadors de la Regió Espanyola (FTRE) (Barcelona, 1881). Va continuar amb Solidaritat Obrera (Barcelona, 1907) i tingué la més fidel expressió amb la Confederació Regional del Treball de Catalunya (CRTC) (Barcelona, 1910).

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more