Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
La policia desallotja un centre d'estudis ocupat
24 mar 2006
Greus disturbis en la protesta laboral a l´estat frances
efe

París. -- La policia ha desallotjat l'Escola d'Alts Estudis de Ciències Socials (EHESS) de París, ocupada des de dilluns passat en protesta pel nou contracte laboral per a joves (CPF) impulsat pel Govern francès. Segons la policia, 72 persones han estat arrestades.

L'operació policial, que s'ha desenvolupat sense incidents, ha tingut lloc poc després de les sis del matí. La direcció de l'EHESS havia abandonat el centre dimecres passat al qualificar d'insostenible la situació. Segons la direcció, la majoria dels ocupants no eren estudiants del centre.

Mentrestant, l'alcalde de París, el socialista Bertrand Delanoe, ha qualificat d'"explosiva" la situació creada per la crisi sobre el CPF, després dels incidents que hi va haver ahir a la nit al final d'una nova jornada de manifestacions per exigir la retirada de la mesura.

Durant els enfrontaments, essencialment entre persones violentes alienes al moviment estudiantil i agents antiavalots, hi va haver 420 detencions a tot el país, segons la policia. A París hi va haver 140 arrestats i almenys 60 ferits, entre ells una manifestant de 21 anys, que va ser hospitalitzada amb un traumatisme cranial, segons han informat fonts sanitàries.

Segons la policia, les primeres dades de la investigació indiquen que les ferides de la noia no es van produir en enfrontaments amb els agents de l'ordre. Desenes de cotxes van ser saquejats o incendiats a París pels violents, que també van assaltar centres comercials.

En un intent de desactivar la crisi creada pel CPF que ha impulsat personalment i sense concertació el primer ministre, Dominique de Villepin, aquest es reunirà aquesta tarda amb representants de les cinc confederacions sindicals (que li demanaran la retirada del CPF), i després amb els de les organitzacions patronals.

Els dirigents de les confederacions sindicals han previst reunir-se aquest matí amb sindicats d'estudiants universitaris i d'institut, així com de funcionaris, per acordar una posició comuna.
Mira també:
http://paris.indymedia.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more