Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Jornades Pel dret a l’habitatge, contra la violència immobiliaria
23 mar 2006
Dissabte, 25 de març, al Casal d’Avis Siracusa, carrer Siracussa núm : 23-27 (damunt la plaça del raspall) Metro: diagonal (LIII) o Joanic (LIV)
Organitza l'Assemblea de Gràcia

Programa:
MAT�: 10 hores Cafè i benvinguda
10,30 hores LEGISLACIÃ, HABITATGE i URBANISME: POLÃ?TIQUES SOCIALS O DE
MERCAT?
Participants: Pep Molina. Advocat de la FAVB i en Toni Ramon. Arquitecte, lâAVV Vila de Gràcia


12 hores PROBLEMÃTICA SOCIAL DERIVADA DE LA VIOLÃNCIA IMMOBILIÃRIA
Participants: Frances B. ,President del lâAssociació âGermanorâ?, Xavi de La Torna, i la Coordinadora contra lâespeculació al Raval.


Coordinarà les dues taules en Pau de La Quimera


14 a 16 hores Dinar al CasalTARDA:

16 a 19 hores Espai dedicat a conèixer experiències de lluita i de
resistència contra la violència immobiliària i propostes de treball
col·lectiu

Omple l'enquesta sobre la violència inmobiliària a Gràcia:

http://laquimera.org/assembleagracia/enquesta/
LA VIOLÃNCIA IMMOBILIÃRIA ENS FA FORA DE GRÃCIA

Somiar amb un pis en condicions adequades sâha convertit en un malson. Des del 1997 fins a lâactualitat els preus dels habitatges han augmentat més del 150%, mentre que els ingressos només ho han fet un 34,5%. Lâendeutament mitjà de les llars va passar del 45% al 1990 a més del 60% al 2004. El preu mitjà dels lloguers va pujar de 355 euros al 1999, a 617 euros al 2004.

La Barcelona del disseny esterilitzada i estèril, guapa i fashion, neta i cívica⦠té com a objectiu la transformació de la ciutat i dela seva gent en una mercaderia més. Gràcia és una peça més dâaquest trencaclosques del model âMarca Barcelonaâ?. Ãs preocupant lâelitització progressiva que sâestà patint al barri, especialment en els darrers anys: pujada desmesurada del preu de la vivenda, desarticulació del teixit social, manca dâespais públics i dâús social, desaparició de petits comerços i tallers artesanals per donar pas a locals de dissenyâ¦

A la Vila de Gràcia sâestan expulsant els veïns més febles socialment per afavorir lâarribada de nous habitants i consumidors amb un poder adquisitiu molt més elevat. Per als poders de la ciutat, cal renovar la població de la vila, i un dels principals mecanismes per dur-ho a terme és lâencariment de lâhabitatge, en especial als menys rentables, joves i gent gran. Les dades més punyents: entre un 10 i un 15% dels pisos desocupats, el preu per metre quadrat supera els 3500 euros, el preu dâun pis de lloguer supera de mitjana els 800 euros, no sâha construït cap pis de protecció oficial en els últims 3 anys, el preu de la vivenda (lloguer, hipotequesâ¦) supera el 50% dels salaris⦠Tota aquesta dinàmica és facilitada pels poders públics i executada per bancs, immobiliàries⦠Hem de buscar formes de resistencia, lluita i propostes alternatives...

This work is in the public domain
Sindicat