Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
comunicat de Rescat: I amb les negociacions, els presos a casa!
23 mar 2006
I amb les negociacions, els presos a casa!
pegata llibertat internet.jpg
Lâorganització revolucionaria armada basca dâalliberament nacional ETA, ha declarat un alto-el-foca partir de 24 de març de 2006. Amb aquest pas sâinicia un nou escenari en el conflicte entre Euskal Herria i els estats Espanyol i Francés en el que la negociació i la paraula han de donar un marc democràtic als i les basques.
En aquest context volem denunciar que encara existeixen ciutadans catalans que estan empresonats per lâEstat espanyol i francès en el marc dâaquest conflicte polític. A aquests presos polítics catalans seâls ha detingut i incomunicat sota la legislació excepcional antiterrorista, patint alguns dâells tortures i maltractaments. Posteriorment van ser jutjats per un tribunal polític dâexcepció hereu directe del TOP franquista, lâAudiència Nacional espanyola, on seâls va condemnar amb declaracions extretes sota tortura. Posteriorment es troben dispersats a centenars de quilòmetres de Catalunya i viuen tot tipus de restriccions i agressions pel sol fet de ser presos polítics i no claudicar de les seves idees.
Per tot això, i ara que tants polítics catalans parlen de diàleg, pau i negociació, exigim la llibertat dels nostres companys empresonats a Albacete (Zigor Larredonda), Paris (Lola López), Picassent-València (Diego Sánchez i Laura Riera) i a Zuera (Juanra Rodríguez), i de la resta de presos polítics que existeixen a lâEstat espanyol. Alhora des de Rescat denunciem que encara està intacta tota la maquinària repressiva dâexcepció de lâEstat espanyol, que vulnera sistemàticament la seva pròpia legalitat i els drets fonamentals per intentar acabar amb la dissidència política. Si els partits que ara governen i sâautoanomenen âdâesquerresâ? (IC-EUiA, ERC i PSOE) diuen que volen respectar la paraula i els drets de totes les persones és el moment de derogar la legislació antiterrorista, assumir el protocol de les NNUU contra la tortura a les comisaries, obrir investigacions sobre les sistemàtiques tortures que es porten a terme en casernes i comissaries, acabar amb el règim especial pels presos polítics i alliberar les persones preses com a conseqüència del conflicte basc.

Llibertat presos i preses polítiques!
Països Catalans, 23 de març de 2006
Rescat, colâ¢lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes
www.rescat.org / info ARROBA rescat.org

This work is in the public domain
Sindicat