Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve

MADRID, 22
L'organització armada ETA ha fet públic avui un comunicat d'anunci de treva, a través de Ràdio Euskadi, que entrarà en vigor a partir de dissabte que ve, 24 de març.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
ETA anuncia un alto el foc que tindrà caràcter permanent i començarà divendres que ve
MADRID, 22

La banda armada ETA ha anunciat avui a través del diari 'Gara' un alto el foc que entrarà en vigor aquest pròxim divendres i que tindrà caràcter permanent. "ETA explica que l'objectiu d'aquesta decisió és "impulsar el procés democràtic a Euskal Herria per construir un nou marc en el qual siguin reconeguts els drets que com a poble" corresponen a Euskal Herria i "assegurar amb vista al futur la possibilitat de desenvolupament de totes les opcions polítiques".

El missatge publicat a 'Gara' és el següent:

"ETA ha fet públic a les 12.30 d'avui un missatge dirigit al poble basc en el qual anuncia la seva decisió de procedir a un alto el foc permanent a partir de divendres, 24 de març del 2006.

Alhora, ETA afirma que, com a resultat d'aquest procés, "els ciutadans bascos han de tenir la paraula i la decisió sobre el seu futur", mentre que els estats espanyol i francès "han de reconèixer els resultats d'aquest procés democràtic, sense cap tipus de limitacions".

ETA inclou en el seu missatge un doble emplaçament. Així, fa una crida "a tots els agents perquè actuïn amb responsabilitat i siguin conseqüents davant el pas donat per ETA", demandant explícitament una resposta positiva de les autoritats espanyoles i franceses. Alhora, l'organització armada sol·licita als ciutadans i ciutadanes d'Euskal Herria "que s'impliquin en aquest procés i lluitin pels drets que com poble ens corresponen".
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
Retrasmitiendo reacciones en http://mediosypolitica.blogspot.com
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
Comunicat íntegre fet públic per la banda armada ETA on anuncia l'alto el focMADRID, 22 (EUROPA PRESS)

La banda armada ETA ha fet públic un comunicat en el qual anuncia una treva permanent a partir del pròxim dia 24 de març. El comunicat íntegre és el següent:

"Euskadi Ta Askatasuna ha decidit declarar un alto el foc permanent a partir del 24 de març del 2006.

L'objectiu d'aquesta decisió és impulsar un procés democràtic a Euskal Herria per construir un nou marc en el qual siguin reconeguts els drets que com a Poble ens corresponen i assegurar amb vista al futur la possibilitat de desenvolupament de totes les opcions polítiques.

Al final d'aquest procés els ciutadans bascos han de tenir la paraula i la decisió sobre el seu futur.

Els estats espanyol i francès han de reconèixer els resultats d'aquest procés democràtic, sense cap tipus de limitacions. La decisió que els ciutadans bascos adoptem sobre el nostre futur haurà de ser respectada.

Fem una crida a tots els agents perquè actuïn amb responsabilitat i siguin conseqüents davant el pas donat per ETA.

ETA fa una crida a les autoritats d'Espanya i França perquè responguin de manera positiva a aquesta nova situació, i deixin a una banda la repressió.

Finalment, fem una crida als ciutadans i ciutadanes basques perquè s'impliquin en aquest procés i lluitin pels drets que com a Poble ens corresponen.

ETA mostra el seu desig i voluntat que el procés obert arribi fins al final, i així aconseguir una vertadera situació democràtica per a Euskal Herria, superant el conflicte de llargs anys i construint una pau basada en la justícia.

Ens reafirmem en el compromís de seguir donant passos en el futur acords a aquesta voluntat.

La superació del conflicte, aquí i ara, és possible. Aquest és el desig i la voluntat d'ETA"
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
Treva d'ETA. Amb la revolta un somriure d'esperança.
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
Realment em sorpren molt el comunicat, no pq s'estableixi una treva (entesa com a pas per a aconseguir la resolució del conflicte espanyol a EH), sinò per lo "light" que és.

No fan esment dels mots "independència" ni tan sols "autodeterminació", sols parlen del dret dels bascos .

No se, em sorpren.

Sobretot cautela, però ara la pilota està en teulat espanyol, la tornaran a reventar?
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
la pregunta és: acceptarà algun dia l'estat espanyol el dret de les nacions minoritàries a decidir el seu propi futur?

de moment, la trista realitat és que ni tan sols ens reconeixen com a nació.
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
aquí va el comunicat, mira les darreres frases que abans no s'han posat

Comunicat d'Euskadi Ta Askatasuna
22 de març de 2006


Euskadi Ta Askatasuna (ETA) ha decidit l'aturada permanent de l'activitat armada a partir del 24 de març de 2006. L'objectiu de la decisió d'ETA és impulsar el procés democràtic que cal fer a Euskal Herria. A Euskal Herria cal construir un marc democràtic, que reconegui els nostres drets, mirant al futur i fent possibles totes les opcions polítiques. En acabar aquest procés els ciutadans bascos hauran de tenir el dret de decidir el seu futur.

Als estats espanyol i francès els correspon respectar, sense cap limitació, la decisió de debat democràtic que es doni a Euskal Herria. Hauran de respectar la decisió que els bascos adoptem sobre el nostre futur.

Fem una crida perquè tots els agents actuïn amb la mateixa responsabilitat amb què ETA ha actuat a l'hora de fer el pas que ha fet. A les autoritats d'Espanya i de França, els fem una crida perquè ofereixin una resposta positiva a la nova situació i abandonin les actituds repressives.

En general fem una crida als ciutadans bascos perquè s'impliquin en el procés i perquè lluitin pels drets del nostre poble.

És la voluntat i el desig d'ETA portar aquest procés fins a la fi i recuperar un veritable escenari democràtic, superant un conflicte que ha durat molts anys i construint una pau basada en la justícia. Confirmem el compromís per a continuar en el futur fent més passos d'acord amb la voluntat expressada. La resolució del conflicte avui i aquí és possible. És el desig i la voluntat d'ETA.

Gora Euskal Herria askatuta
Gora Euskal Herria sozialista
Endavant fins a aconseguir la independència i el socialisme
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
Si r per r, però això no deixen de ser consignes...
Re: ETA anuncia una treva que entrarà en vigor dissabte que ve
22 mar 2006
r

"els ciutadans bascos han de tenir la paraula i la decisió sobre el seu futur" y autodeterminación vienen a ser lo mismo.

De todas formas mañana ETA hará público un nuevo comunicado.

Lo siento, no se hablar catalán.
Sindicat