Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
En el tercer aniversari d'una guerra
21 mar 2006
"En el aire oía el habitual y lejano murmullo del torrente y el campanilleo de las cabras de Brunalba. La naturaleza se desinteresaba completamente de nuestros dramas humanos, como si de veras no contásemos nada e incluso pudieramos desaparecer sin dejar un gran vacío".

-Tiziano Terzani (Cartas contra la guerra)-
...EN EL TERCER ANIVERSARI DâUNA GUERRA        
El passat 18 de març sâha acomplert el 3º aniversari de lâinici de la invasió militar de lâIrak. Mentres a Barcelona i a dâaltres ciutats del mon molta gent ha sortit als carrers per denunciar la guerra i lâocupació lâexercit nordamericà ho ha celebrat paralel.lament portant a terme el 2º desplegament ofensiu més important dâençà que es va enderrocar el règim de Sadam .
Les agències ens parlen de 1.500 soldats (dâun total dâuns 130.000 al pais), 50 avions i us altres 200 vehicles en una operació que, segons opinió dâuns quants sâha projectat bàsicament amb finalitat propagandística; pero amb alguns morts i ferits, es clar.
Esperem que aquest cop no torni a succeir el que va succeir a Faluja fà menys dâun any. Esperem que aquest cop que no acorralin a la població civil, que no llençin bombes de dispersió, que no utilitzin fosfor blanc o projectils amb capçals dâurani empobrit.. Esperem que aquestes coses no passin, pero si passen ...Potser trigarem molt en saber-ho, perque no sâha permès entrar a cap periodista a la zona de combats.    

Mantenir la informació sota control, lâeconomia sota control, la política sota control.. lâobjectiu de tots els que volen aconseguir o mantenir elevades cuotes de poder. Davant la possibilitat dâun questionament que porti al seu descrèdit, lâactitut de molts poderosos sol ser la maximització de les seves inèrcies. âEs requerirà més lluita i més sacrifici per aconseguir la victoriaâ? comentava G.Bush lâaltre dia de forma âinteligentâ? (1)...

Ara bé; malgrat les campanyes bèliques de propaganda pero, sembla que la societat en general, -per lo menys per el que fà a lâIraq- va per un camí i els militars per un altre; això és cert fins i tot cada cop més als EEUU on hores dâara i segons diverses enquestes, gairebé ja la meitat de la població es declara en contra de la guerra i més del 60% de la gent per lo menys admet que sâhi estan fent les coses molt malament.. Potser si que al cap i a la fí, si bé no sâimposi lâètica sâimposi per lo menys el seny..

Els desitjos dâagredir dâuns, les infantils fantasies de poder dâuns altres ..poden ser infinites, il.limitades, -tal cual és la voracitat humana-, pero el mon és limitat i això ens pot fer adonar també de les limitacions, a la llarga, dâuna u altre forma de fer política, així com de les conseqüències retroactives.

En una guerra com la dâIrak, i en moltes altres tantes guerres i conflictes bèlics que es perllonguen en el temps ...fins i tot els nens més petits saben que els morts sempre es sumen, mai es resten!. Gràficament el nombre de víctimes acumulades sempre creix en sentit ascendent. -Quantes víctimes civils seân porten comptabilitza-des actualment a lâIrak desde lâinici de lâocupació? Segons els informes de la reconeguda web âIraq Body Countâ? (2) entre uns 34.000 i 38.000 civils. Si sumem aquests milers als 3000 milers de morts -per exemple-, de lâatemptat de les torres bessones més als indeterminats milers dels civils morts a lâAfganistan ...Més als que seân afegiran, si continuem en la mateixa dinàmica, acabarem de gota en gota produint una suma de víctimes inocents tant gran com les perpetrades per el nazisme en lâapogeu de la seva neurosis imperialista a mitjans del passat segle.
-¿Creiem que és necessari arribar a extrems de barbarie i dâinjusticia per derrocar als responsables dâaquestes masacres i per adonarnos de que les guerres (de la qual la de lâIrak sols nâes un exemple) son ètica humanament miserables ?

Voldria transportar aquestes reflexions (i dâaltres similars fetes per dâaltres persones) a les escoles, als centres cívics, a les esglesies, a les mesquites.. A qui faci falta!. No per a predicar cap fè en res sino per estimular simplement amb força un debat humà. Crec que en lâera global tots som corresponsables -en major o menor grau- de lâestat actual de la situació al mon. Obrim finestres per interrelacionar sensibilitats, obrim portes ..I que cadascú lliurement decideixi âQuè ferâ? i âCom ferâ? al respecte. Donem de la millor manera possible i cadascú com sàpiga, oportunitats a la Pau.
   

(1) part dâun discurs de G.Bush fet el mateix dia 18 de Març, recollida per el corresponsal de La Vanguardia Eusebio Val i publicada al dia següet en aquest mitjà..
(2)http://www.iraqbodycount.net/ Una web que fà computs diaris les víctimes de la guerra contrastant resultats de diverses fonts de procedències fiables.

Imatges adjuntes:
1/Manifestació per la Pau dels Escuts Humans per al poble iraquià en un pont de Bagdad dues setmanes abans de que comencessin els primers bombardejos Nordamericans. (febrer 2003, xjo mateix)
2/Helicopters apache preparats per ametrallar en l'operació Eixam (març 2006 xReuters)
3/Manifestació contra la guerra a barcelona(març 2006 xuna persona qdesconec i publicada a indymedia recentment)
Mira també:
http://agora.ya.com/markllum
http://es.geocities.com/alventdelsud/sorra.html

Comentaris

imatges
21 mar 2006
bagdadpau.JPG
eixam.JPG
manibcn.JPG
.
Sindicat Terrassa