Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : globalització neoliberal : educació i societat : laboral
Crida de la CNT de França: la Vaga, Ja!
21 mar 2006
1 500 000 manifestants van desfilar el dissabte, 18 de març, als carrers de França. Els estudiants, els alumnes d'instituts d'ensenyament secundari, però també nombrosos pares, i els assalariats van deixar sentir massivament la seva negativa. Negativa a la precarietat, la negativa de la injustícia social, la negativa d'un futur impossible.

Enfront d'aquestes manifestacions d'una amplitud excepcional, el govern va donar a conèixer des de la vesprada del dissabte que es mantenia inflexible. Prefereix mantenir l'endurida mà de ferro que aplica des de fa més de sis setmanes amb la joventut. La demostració està ací, des d'aquest dissabte, 18 de març, que els assalariats recolzen el moviment estudiantil.

Aquesta mà de ferro s'acompanya d'una repressió que es torna sistemàtica; a París, 185 detencions el dijous 16 i 167 el dissabte 18 de març, que revelen també l'actitud cada vegada més inquietant de les forces de policia: violència de les càrregues, dissolucions contundents, que van conduir un manifestant del SUD-PTT a l'hospital, ferit i inconscient després d'haver sigut linxat salvatgement al terra per una trentena de CRS.

La lluita ha de continuar i estendre's a imatge dels centenars de sense papers, d'estudiants i els qui els recolzen, que ocupen des del dissabte, 18 de març l'antic servei social d'ajuda als emigrants (SSAE), carrer Auguste Pret, 18, a París 13è, per la retirada de la circular i del projecte de Llei Sarkozy i de la " llei per a la igualtat de les possibilitats".

En aquest sentit, CNT crida l'atenció de manifestants i vaguistes de la necessitat de continuar reivindicant la retirada del CPE, però també del CNE i de la " llei per a la igualtat de les possibilitats", tal com reivindica la Coordinació dels estudiants, encara que les centrals sindicals semblen polaritzar la seva unitat sobre la retirada només del CPE.

Finalment les apostes europees són d'una naturalesa que aclareix la tossuderia del govern: Suècia prepara un contracte de treball amb un període de prova de dos anys, quan Espanya prepara un període de prova de quatre anys. Està clar que el govern vol mantenir una posició de força i juga a l'estratègia de la tensió.

Per a posar un fre a aquestes mesures reaccionàries, hem de mantenir-nos units i ferms en la vaga, que és també la millor muralla contra la repressió, les violències policíaques o les maniobres de dretes. CNT reitera el seu suport total als estudiants i als alumnes d'instituts d'ensenyament secundari que van saber du a terme una demostració de força. Els crida a reforçar la seva mobilització en la vaga, a fi que s'estengui a poc a poc als assalariats.

El CNE, El CPE i la " llei per a la igualtat de les possibilitats" han de ser revocats. Per a això, CNT crida a autoorganitzar-se en el si d'AG d'estudiants i d'assalariats en previsió dels dies de vagues que vénen.




Nota: Rudimentària traducció del francès al català feta per l'administració d'aquesta web http://www.cgtcatalunya.org. Demanem disculpes per les possibles errades de traducció. Per a veure l'original: http://www.cnt-f.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida de la CNT de França: la Vaga, Ja!
23 mar 2006
Sense dubte desde CNT no podem deixar de banda aquet conflicte que esta tenin lloc a casa del nostre vei, no podem permentre mes retallades de drets a la classe treballadora, hem de fer una crida a la gent per organitzarnos i no deixar abançar mes als goberns en aquesta direcio.
Sindicato Sindicat