Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió : laboral
Judici dels acomiadats a l'empresa SAS Abrera (proveïdor de SEAT)
21 mar 2006
El Dijous 23 de març a les 12 hores al Jutjat del Social nombre 4 de ronda Sant Pere 41 de Barcelona, tindrà lloc el judici per la demanda presentada pels 3 membres de CGT i del Comitè d'Empresa acomiadats per l'empresa SAS AUTOSYSTEMTECHNIK d'Abrera.
Els 3 membres de la CGT i del Comitè d'Empresa estan acomiadats des del passat 22 de juny del 2005, Quan la direcció de l'empresa en una clara mostra d'autoritarisme els va enviar per burofax als seus domicilis les cartes d'acomiadament.

Des de llavors, les diferents dates assenyalades perquè se celebrés el judici (9 de setembre, 15 de novembre i 8 de març) s'han anat ajornant a causa dels diferents estratagemes que ha utilitzat l'empresa per a allargar tot el procés i que els 3 acomiadats segueixin al carrer sense poder exercir el seu dret de representació dels treballadors.

Aquest és un clar exemple d'assetjament contra els treballadors i de discriminació sindical, ja que els 3 membres de la CGT segueixen acomiadats, en canvi els 4 membres del comitè d'empresa de CCOO que també ho estaven pels mateixos motius, van ser readmesos el passat mes de desembre després d'arribar a un acord amb la direcció de SAS.

Per a la CGT aquests acomiadaments formen part d'una campanya d'intimidació i venjança contra aquells que han intentat exercir el dret de vaga per a defensar els seus drets i perquè es compleixin els acords signats entre la representació dels treballadors i la direcció de l'empresa.

HISTÒRIA – RESUM DELS FETS

L'acomiadament de 7 membres del Comitè de Vaga (3 de CGT, 4 de CCOO) va ser una represàlia i una venjança per part de la direcció de SAS a causa de la multa de 2.000.000€ que li va imposar SEAT al no haver-li subministrat taulers de control durant les diverses jornades de vaga del 19 i 20 de maig i del 2 de juny del 2005, i haver-se vist obligada a aturar la cadena de muntatge diverses vegades amb la consegüent, baixada de producció en els models SEAT: LEÓN, CORDOBA i IBIZA.

Amb aquests acomiadaments, pretenien donar un escarment, cercant caps de turc, sobre qui descarregar la seva ira, però l'única cosa que van demostrar amb aquesta actitud és la confirmació que els treballadors tenien i tenen raó, quan deien i continuen dient que la gestió d'aquesta empresa aquesta controlada per persones autoritàries i radicals, que no escolten i que no atenen a raons.

En la carta d'acomiadament SAS els acusa de convocar i realitzar vaga il·legal i de tenir defectes de forma en la convocatòria, però la pròpia empresa no espera a què surti la sentència del judici en què es jutgen aquests fets, sentència que dóna la raó als treballadors i en la que queda patent que no hi ha motiu algú d'il·legalitat en les diferents vagues realitzades.

També s'acusa als acomiadats d'amenaçar, insultar i d'impedir el pas a la porta de l'empresa al personal que volia entrar a treballar, quan bé sap l'empresa que els treballadors de producció no es van presentar a treballar, i en canvi si es va presentar el personal directiu i va poder accedir al centre de treball sense cap problema, fet demostrat en l'acta d'Inspecció de Treball que identifica fins a 36 persones en la cadena de muntatge sense ser aquest el seu lloc de treball, i per la qual s'ha sancionat a SAS amb una multa de 50.000€.

Esperem que la data fixada per al judici sigui la definitiva i que no es retardi més la celebració del mateix.

EMILIANO JIMÉNEZ
secretari general
CGT SAS
CGT METALL BAIX LLOBREGAT



ANTONIO ARANDA
Secretari de Relació amb els Mitjans de Comunicació
CGT CATALUNYA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici dels acomiadats a l'empresa SAS Abrera (proveïdor de SEAT)
21 mar 2006
Els de CCOO (entre ells alguna del PCC) van ser readmessos a canvi de la signatura dels acomiadaments de la SEAT per part de la mateixa CCOO.
Sindicato Sindicat