Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat
De Barcelona a Bakaiku. Internacionalitzant la lluita contra l'EEES.
20 mar 2006
L'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i tota la política neoliberal que suposa la seua aplicació són cada dia una realitat més que palpable en els centres universitaris dels 45 països sotasignants de la declaració de Bolonya.

Mira també:
http://www.gaztesarea.net/bereziak/ikaslegailurra
http://www.coordinadora.net
Aquesta macroestructura educativa i l'atac que suposa a la concepció de l'educació com a un dret, tot sometent-la als criteris mercantilistes imperants en la nova Europa del capital, fan més que necessària la internacionalització de la lluita de tots i totes les estudiants per defensar els nostres drets i per bastir de contingut el model d'ensenyament que volem, molt allunyat d'aquest que pretenen imposar-nos.
En aquesta línia giren les conclusions que s'emanen de l'Encontre Ibèric d'Estudiants celebrat el passat 17 de desembre a Madrid. La crida, que fou feta per part de la madrilenya Assemblea Contra la Mercantilització de l'Educació (ACME), i a la qual va acudir la CEPC com a representant dels Països Catalans, va esdevindre l'avantsala del Fórum Europeu que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de març a Bakaiku (Navarra - Euskal Herria), tot en consonànica amb el treball encetat per la CEPC el curs passat amb la realització a Barcelona de la Trobada Europea d'Estudiants.

A l'Encontre de Madrid van posar-se les bases i el contingut a tractar en el Fórum de Bakaiku. Podeu trobar l'acta completa de l'esdeveniment en la pàgina web creada per a l'ocasió: www.gaztesarea.net/bereziak/ikaslegailurra (es tracta d'un "Blog" per bastir d'una eina de dabat a tots i totes les estudiants europees). Tot i això, ací apuntem el més important:

- En primer terme, es va veure la necessitat d'elaborar una contra-declaració a la realitzada pels ministres europeus en Bolonya, de caire marcadament antimercantilista, i en conseqüència, anticapitalista.

- Van marcar-se els punts de consens per al debat, però aquests estan oberts a la modificació, ampliació o supressió per part de tots i totes (podeu trobar-los en la mateixa web abans esmentada sota l'encapçalament de "Declaració").

- Es senyalà com a prioritàri l'establiment d'una jornada de lluita a nivell europeu. Va decidir-se com a data mobilitzadora l'11 de maig.

Resta animar-vos a participar a totes i tots en la pròxima trobada d’estudiants a Euskal Herria el 25 i 26 de març de 2006, per a construir altra universitat i altra Europa.
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: De Barcelona a Bakaiku. Internacionalitzant la lluita contra l'EEES.
20 mar 2006
No repeteixis noticies, si et plau!
Sindicato Sindicat