Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : laboral
23 març, manifestació central a parís contra la llei que es fa dir per la igualtat d'oportunitats
18 mar 2006
"Nous sommes déterminés à continuer la grève, avec piquets de grève, jusqu'au retrait de la loi dite sur l'égalité des chances et du CNE. Jeudi 23 mars ne sera pas une journée d'action comme les autres. En effet, la coordination nationale de Poitiers a appelé à une manifestation centrale à Paris. Il faudra en découdre avec le gouvernement. C'est pourquoi, si le 23 mars au soir le gouvernement n'a pas annoncé le retrait du CNE et de la loi dite sur l'égalité des chances, nous voulons que la coordination nationale n'appelle pas à la dispersion de la manifestation, et appelle l'ensemble des manifestants à rester dans la rue pour faire capituler le gouvernement"

font: paris indymedia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 23 març, manifestació central a parís contra la llei que es fa dir per la igualtat d'oportunitats
21 mar 2006
Lluita anti-CPE a Catalunya-nord.

> Catalunya-nord, Països Catalans; €uropa.
...
Els estudiants dels liceus continuen mobilitzats.
Alguns liceus, com per exemple el Clos Banet, Jean Lurçat i Aragó han muntat barricades, i durant la passada nit de diumenge a dilluns, alguns estudiants van dormir davant o dins dels seus liceus, a Perpinyà, per poder així impedir l'entrada als establiments.
Dilluns van fer una assemblea general a la universitat de Perpinyà, que va continuar tancada, per ordre de François Féral, president de la universitat, com a mesura de precaució.
Els estudiants es van tornar a manifestar pels carrers de Perpinyà de manera improvitzada, i van fer una grillada a la Plaça de Catalunya. La tarda, uns 500 estudiants han ocupat les vies de l'estació de Perpinyà, fet que ha ocasionat retards en les arribades i sortides dels trens. Demanaven a la SNCF que els proporcionés bitllets gratuïts per viatjar a París i poder així anar a la manifestació del pròxim dimarts 28 de març, que es farà allà. La SNCF els ha ofert bitllets a mitat de preu, cosa que no ha estat acceptada pels estudiants.
Asamblea de Tolbiac París I
21 mar 2006
"Si el 23 de marzo por la tarde el gobierno no anuncia la retirada del CNE y de la ley llamada de igualdad de oportunidades, llamamos a la no dispersión de la manifestación y llamamos al conjunto de los manifestantes a quedarse en la calle para hacer capitular al gobierno"

"...condenamos la represión gubernamental, reclamamos el abandono de todos los procedimientos contra los procesados desde el comienzo de la huelga...pero también de los que fueron detenidos durante el movimiento de los barrios y de los estudiantes de secundaria que luchan contra la ley Fillon..."

http://paris.indymedia.org/article.php3?id_article=54912
Re: 23 març, manifestació central a parís contra la llei que es fa dir per la igualtat d'oportunitats
23 mar 2006
Venez rejoindre la lutte francaise contre l'exp^loitation du peuple!! posibli dormir en las universitad de paris!
París, 23 de marzo
24 mar 2006
http://nantes.indymedia.org/article.php3?id_article=8273
Re: 23 març, manifestació central a parís contra la llei que es fa dir per la igualtat d'oportunitats
06 abr 2006
Més de 15.000 persones contra la precarietat a la Catalunya Nord
....
Perpinyà va viure dimarts, 4 d'abril, una nova jornada de lluita contra el Contracte de Primera Feina (CPE).
Entre 15.000 i 20.000 persones (segons les fonts), la majoria joves, van sortir als carrers de la capital del Rosselló per reclamar, una vegada més i de forma massiva (com ja va succeir el 28 de març) la retirada d'una modalitat contractual que estudiants, sindicats i una àmplia majoria de la població consideren que aboca els joves a la precarietat.

A la marxa també hi van assistir militants i simpatitzants de la Intersindical-CSC.
El portaveu de la Unió Territorial nord-catalana, Joan Alsina, explica que "és necessari plantar cara a l’obstinació del govern francès i del president de la República, Jacques Chirac, de mantenir-se en una posició d’enfrontament i de no negociació que menysté l’amplitud del moviment anti CPE i el suport de la població a aquesta lluita".

La convocatòria de protesta va suposar també importants pertorbacions,
especialment en l'admininstració pública i els transports,
així com aturades importants als centres educatius.
Alguns, però, ja fa dies que es troben bloquejats com a mostra de protesta, com és el cas de la Universitat de Perpinyà i alguns centres de secundària de la zona.

Alsina va apuntar que, més que resultats concrets, les protestes estan aconseguint "evidenciar moltes mancances de la democràcia a l'Estat francès".
Així, a l'escenari actual la comparsa és variada, amb "un president que promulga una llei i no s'aplica, un ministre que no governa, desaprovat pel president però que no dimiteix i un partit polític que fa el paper de govern quan busca negociar amb els sindicats".

En definitiva, la Intersindical-CSC conclou que "l'Estat francès ha entrat en un període de decadència i de fi de regne, en què la preparació de les properes eleccions estan tenint més pes que l'interès de la ciutadania, situació de la qual, com sempre, els perjudicats en són els i les treballadores".

Per unes veritables solucions i per l’abrogació del CNE i del CPE. La lluita ha de continuar!

Perpinyà, 5 d’ abril del 2006
Països Catalans
Sindicat Terrassa