Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Estat Català.Concentració de solidaritat amb Esuskadi.
18 mar 2006
Concentració el divendres 17 de març a la Plç Sant Jaume a Barcelona en solidaritat amb Euskal Herria per les detencions i empresonaments de dirigents de l'esquerra abertzale.
Solidaritat EH.jpg
EUSKAL HERRIA: EMPRESONAR LA INTERLOCUCIÓ, NO ÉS LA SOLUCIÓ!

Les actuacions desproporcionades del poder judicial espanyol a Euskal Herria aquests darrers temps contra l'Esquerra Aberzale sembla que vagi orientada a intentar torpedejar l'imminent inici del procés de pau. Primer va ser amb el manteniment de la ilegalitat de Batasuna i la prohibició del seu congrés i ara amb l'empresonament ahir de Juan Mari Olano i l´intent
d´empresonar destacats dirigents de l'esquerra abertzale, Batasuna,Lab i Askatasuna i entre ells el dirigent i portaveu de Batasuna Arnaldo Otegui amb l' absurd argument d'haver convocat i donat suport a una vaga.

És impossible d' imaginar que en un país que es diu democràtic es pugui empresonar persones pel fet d'haver donat suport a una vaga, és impensable per exemple que el govern francès posés a la presó als dirigents del partit socialista, partit comunista i les direccions dels sindicats que van donar suport o convocar una vaga la darrera setmana a tot l' estat francès.

La vaga a Euskal Herria en contra de la política de dispersió i aïllament de les presoneres i presoners polítics bascos , que ha estat una resposta a una situació que cada cop és més insostenible, amb dos presoners morts la darrera setmana en circumstàncies encara no aclarides i més si tenim en compte que estem a les portes d' un procés de pau i que les presoneres i presoners polítics bascos que són una part important i determinant per a la solució del conflicte entre Euskal Herria i l'Estat Espanyol.

La solució democràtica del conflicte no passa per més repressió o per l'empresonament dels interlocutors sinó per obrir portes i donar respostes en positiu a la iniciativa política queBatasuna en nom de tota l' esquerra abertzale ha tirat endavant aquests darrers dos anys.

Estat Català se solidaritza totalment amb els companys i amics de l'esquerra abertzale davant aquesta nova ofensiva repressiva de l'estat espanyol i fa una crida al conjunt de l'independentisme català a participar en les mobilitzacions de solidaritat que es convoquin als Països Catalans.
Mira també:
http://www.estat-catala.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estat Català.Concentració de solidaritat amb Esuskadi.
20 mar 2006
Ondia sembla mentida q la justícia sigui tan lenta, pq aquests d'estat català són vulgars lladres d'un nom d'un partit històric.

33 sempre!
Sindicato Sindicat