Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
ERC votarà NO!!
18 mar 2006
Quan ho fan bé ens hem de saber treure el barret
Esquerra Republicana ha decidit votar "no" al redactat de l'Estatut del Principat que es debat al Congrés espanyol, segons ha anunciat el seu president Carod-Rovira durant el Consell Nacional d'ERC que s'està fent aquest cap de setmana a Sant Feliu, que a més a més ha assegurat que el text que finalment ha resultat del Congrés �està molt lluny del que va aprovar el Parlament el 30 de setembre, que donava resposta a les necessitats reals de la societat catalana". resposta a les necessitats reals de la societat catalana".

Carod ha volgut remarcar que el "no" d'ERC no és un "no" obstruccionista i per a impedir avenços, sinó que és un "no" en què Esquerra diu que no és l'Estatut que demana, necessita i es va aprovar al Parlament del Principat, el 30 de setembre passat.

La resolució aprovada critica l'acord Mas-Zapatero considerant que ha condicionat negativament el procés de negociació i ha estat l'instrument que ha rebaixat i desdibuixat l'acord del Parlament. El president ha parlat d’un pacte mal fet i amb presses que no resolia coses fonamentals per a Catalunya, tal com posteriorment s'ha demostrat amb qüestions com per exemple la gestió de l'aeroport del Prat.

Carod ha destacat el paper "estrictament institucional" que ha jugat al llarg de la negociació el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ha destacat que la negativa d’Esquerra no ha de condicionar el pacte de Govern de Catalunya. Carod-Rovira ha insistit en el fet que “a l'inici d'aquest procés ja sabíem que una cosa era l'Estatut i una altra el Govern, que no condicionarem malgrat que dues formacions que l'integren han decidit acceptar un Estatut que no té res a veure amb el que va sortir del Parlament".

El president ha recordat que aquesta no serà la primera vegada que un dels partits del tripartit vota en contra del que defensen els altres dos i ha explicat que això ja va succeir amb les votacions al text constitucional europeu i no per això es va trencar el Govern.
Mira també:
http://www.esquerra.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERC votarà NO!!
18 mar 2006
no teniu prou amb tv3
Re: ERC votarà NO!!
18 mar 2006
Millor, així podrem fer actes conjunts amb JERC pel NO i podrem arribar a més gent.
Re: ERC votarà NO!!
18 mar 2006
ENCARA QUEDA LA TRAMITACIÓ ESPERU UNA MICA!!
QUE ENCARA VEUREU UN SI AMB SENY!!
Re: ERC votarà NO!!
18 mar 2006
Home, era força previsible que votés en contra del petafi que ha acabat sortint. De totes maneres, ens n'hem d'alegrar.

La qüestió és de quina manera es concretarà l'escenari de la campanya pel referèndum. Què farà ERC, què farà l'esquerra independentista, i com s'implicaran les dues plataformes.

L'altre dia vaig escoltar unes declaracions d'en Xirinachs, i eren pessimistes. Creia que era complicat impedir el tancament del procés. La unitat ciu-psc, amb la complicitat del pp, donen molt poc marge al NO sobiranista en el referèndum. El joc del poli bo i del poli dolent ens deixaria en un carreró sense sortida.

A França el NO d'esquerres a la constitució europea va coinicidir amb el NO de Le Pen, i se'n van sortir. Ens haurem d'atrevir a demanar el NO a l'Estatut? Si ho decidim, anirem units?

En fi, falten mesos per a tot plegat.
Re: ERC votarà NO!!
18 mar 2006
Nomès dir q votaran No al congrès no en el referendum.
Re: ERC votarà NO!!
19 mar 2006
El reformisme d'esquerra no te cap remei.
AUTODETERMINACIO per CATALUNYA, JA!
i posats a demanar, autodisolucio de ERC, Tambe!
Re: ERC votarà NO!!
19 mar 2006
Que guay!!! votaran que no.
Pero continuan xuclant de la teta, cotxe oficial, escorta, xofer, bon sou, menjar gratis, col.locacio de germans i familiars.
Politics hipocritas, jercs frikis.
Re: ERC votarà NO!!
19 mar 2006
http://www.votaindependencia.org/
Re: ERC votarà NO!!
19 mar 2006
En què camvia la vida l'Estatut, el d'ara o el d'abans?
Jerkis ninyatos deixeu ja indymedia en pau
20 mar 2006
Maulets no té previst inflar-se de jerkis fent-vos la competència, tota l'EI es nutreix dels jerkis desenganyats ke venen amb ganes de treballar i valtrus us kedeu amb els trepes com en lluís.

si us plau: deixeu indymedia en pau, sabeu de sobres ke akest no és el vostre espai.
Re: ERC votarà NO!!
20 mar 2006
L´Important és el referèndum i ERC en cap moment fomentarà el "NO". No l´interessa. De fet ERC ja ha votat el 84% "Sí" a aquest estatut retallat si sumem les votacions parcials i esmenes que s´han fet al congrés espanyol.
Sindicat Terrassa