Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
18 mar 2006
Els dies passen i sembla que tothom oblida algunes qüestions de primera pàgina de l’agenda pública que aquest últims anys han sacsejat la societat sabadellenca. Cal per això fer un exercici de memòria i recordar grans promeses de cerca de responsabilitats i respostes a actuacions que no es poden quedar impunes.
Ara fa dos anys i mig sâestrenà a la ciutat la Brigada de la Intervenció Ràpida de la policia municipal de Sabadell amb una actuació estel·lar amb onze detinguts, assalts a bars i diversos ferits, que encara ara porta cua: properament es jutjarà a dos regidors que dirigiren des del terreny lâoperació (Paco Bustos i Josep Ayuso) i a diversos policies, juntament amb els onze detinguts. Aquest cas tingué repercussions arreu del país i marcà un punt dâinflexió en les relacions entre la societat sabadellenca i les institucions, que lluny dâacceptar els errors decidiren seguir donant voltes a la rosca a través de la desqualificació, la criminalització i la força bruta. El conegut âCas Bembaâ? fou només una de les primeres actuacions de la política de mà de ferro popularment coneguda com a âEstil Bustosâ?.
   
Però el temps passà i les actuacions policials desproporcionades orquestrades des de les institucions es repetiren una vegada i una altra. Lâintent de desallotjament il·legal per part de la policia municipal, que agredí als joves okupes i que finalitzà amb dos ferits a lâhospital, una denúncia contra la policia municipal per agressió, i un compromís dâen Paco Bustos dâobrir un expedient intern dâinvestigació pels fets. Unes actuacions constants dâintimidació i repressió que han tingut continuïtat i que acabaren desfermant una tempesta política a la ciutat que culminà amb la famosa detenció dâun nen de 14 anys per posar una enganxina crítica amb lâAjuntament, i la posterior actuació policial vers la gent concentrada al consistori en suport al detingut. Al igual que en fets anteriors lâAjuntament també es va comprometre a obrir un expedient contra el municipals que van participar als fets. La pressió de lâAjuntament també es dirigeix a la vessant econòmica com va quedat demostrat en les vuit multes per un valor superior als mil euros per haver participat en una manifestació okupa.

Però un cop passats tots aquests moments dâagitació cal recordar que hi ha moltes persones que han de respondre judicialment a les seves actuacions igual que moltes altres ja ho han fet, el âdelinqüent juvenilâ? que actuava a través de les enganxines resulta que ha quedat exempt de totes les responsabilitats en considerar-se que no havia comès cap delicte. Per altra banda, i després de la constant criminalització sobre el moviment okupa lâúnic judici que hi ha hagut ha tingut com a resultat lâabsolució de la persona implicada. Veiem doncs com comencen a caure totes les cortines de fum, totes les mentides que sonaren (i continuen sonant) des de les institucions i que quan sâhan de concretar es queden en res. Dâaltra banda, no sâha sabut res més dels expedients els quals lâAjuntament es va comprometre a realitzar.

Tan mateix, i malgrat hagin canviat lâestil, a través dâun rentat de cara matusser i en forma de Pactes de Convivència i dâaltres bajanades que no es creuen ni ells continuen, sempre per darrera i dâamagat, atacant a totes aquelles persones que no beneeixen les seves actuacions: com? La nova âOrdenança del Civismeâ?, en el model inicial de la qual es van intentar colar diversos punts fins hi tot anticonstitucionals, com el fet de prohibir el dret de reunió o difondre informació pel carrer, una ordenança, que malgrat tenir forces similituds amb la famosa âllei del civismeâ? de Barcelona que tanta polseguera ha aixecat, sembla que fins ara a Sabadell ha passat de puntetes, però que comença ja ha aixecar polseguera a través dâ actuacions que no fan més que confirmar lâestil repressiu dâaquest consistori.

    Per altra banda el proper 30 de març es viurà a la ciutat la culminació dâun nou cas de persecució política a la ciutat per part de lâAjuntament: un dels responsables de lâOrganització de la festa major de les barraques serà jutjat sota una petició de penes de dos anys de presó per part de lâacusació particular de lâAjuntament de Sabadell. Un cas que no tindria cap tipus de transcendència en un primer moment ja que es tractava dâun judici de faltes per una suposada agressió a un agent. Malgrat els jutjats locals es posicionessin en aquest sentit, lâAjuntament va posicionar-se com acusació particular i va recórrer la decisió demanant penes de presó que finalment van ser acceptades pels jutjats provincials.

    Davant dâaquests fets des de lâorganització antirepressiva Alerta Solidària ens veiem obligats a recordar públicament que mentre diversos ciutadans estan afrontant judicis i penes de presó pel sol fet de no practicar seguidisme a les polítiques municipals, lâAjuntament no només amaga el cap sota lâala i no assumeix les responsabilitats per les actuacions passades, sinó que a més continua utilitzant tots els instruments que té a lâabast per silenciar tota crítica i tota alternativa al seu model de ciutat.
   
Seguirem defensant a totes aquelles persones que per motius polítics estan patint dia a dia o poden patir la repressió de les institucions locals. No oblidem ni permetrem que ens facin oblidar


Alerta Solidària
Sabadell, Març del 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
19 mar 2006
Nosaltres tampoc oblidem
La lluita continua.

MSR Sabadell
Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
19 mar 2006
Els criminals del MSR (nazis camuflats i sense camuflar, racistes baratos, violents politoxicòmans) acabareu tots a la presó ben aviat, on magribins, llatino-americans i subsaharians de bona voluntat us ajudaran a fer més passadors els vostres restrenyiments.

Okupes violents, que practiqueu el cinisme de l'incivisme i que no sabeu fer res sense violència (i després aneu de víctimes fent el ploramiques) teniu el mateix suport social que els nazis del MSR: cap!

Us molesten a tots les lleis que eviten els vostres desmans, perquè els drets humans mai us han important gens.

I un darrer detall: MSR, a les eleccions generals del 2004, 41 vots!!!!!

CUP, a les eleccions europees del 2004, 308 vots!!!

Ni sou res ni representeu a ningú.
Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
19 mar 2006
I tu senyor estadístiques a qui representes? a la comissaria o a la tonteria mental dels ciutadans cívics i exemplars.

M'alegro que l'okupàció us faci babejar de ràbia. Us foteu. I si us plau, no siguis idiota i deixa de fer el ridícul comparant el recolzament a l'okupació amb el de la CUP, per si no hoa has vist gran analista estadista són coses ben diferents.

la teva ignorància per desgràcia representa a motla gent. Amunt imbecils de la terra
Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
19 mar 2006
cup merda, mps merda ,vota pp o psc més seguretat menys impostos,defensem les nostres accions al banc sabadell
Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
19 mar 2006
El MSR no és un partit nazi, digueu el que digueu.
SAlut i victoria.
Re: Carta oberta a l'ajuntament de Sabadell
20 mar 2006
MSR salut i victoria? però de que cony aneu pallassos de merda fills de gossa

KOP ALS FEIXISTES DE MERDA
Sindicato Sindicat