Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
18 mar 2006
COMENÇA LA COMMEMORACIÓ DEL 75 ANIVERSARI DE LA SEGONA REPÚBLICA, ORGANITZAT PER EUiA A GAVÀ

Gavà, Baix Llobregat, 15 de març de 2006

Esquerra Unida i Alternativa de Gavà, tercera força política local, va presentar ahir la campanya que iniciarà de manera imminent sota el lema "FENT MEMÒRIA FAS HISTÒRIA".


Segons va explicar Jaume Grau, Regidor a l'Ajuntament i Responsable de Comunicació i Relacions Externes d'EUiA-Gavà, "la campanya preten arribar sobretot a la gent jove, per tal d'ajudar a recuperar la Memòria Històrica sobre el nostre passat recent com a país. Els i les joves han de saber que els nostres avis van escollir democràticament un Estat republicà, el qual va aconseguir enormes avenços socials en tots els àmbits ja que Espanya va sortir del seu atràs per a situar-se com a país modern a Europa. I sobretot que no oblidin que va ser un cop d'estat militar, el de Franco, el que va acabar, el 1939, amb la República dels treballadors i les treballadores per a imposar una dictadura feixista, nacional-catòlica, retrògrada i repressiva durant 40 anys."

La campanya d'EUiA comença aquest mes de març amb una Moció al Ple de l'Ajuntament (dia 30) en què es proposa declarar el 2006 Any de la memòria històrica, dignificar els valors i símbols de la República, així com reclamar a la Generalitat que posi els mitjans per al retorn a Gavà dels cossos dels 22 gavanencs assassinats per les tropes franquistes i enterrats a una fossa comuna de Gurb (Osona).
Al mes d'abril, es farà un Acte en record de la proclamació de la República (dia 14), així com una festa republicana, al Col·legi Salvador Lluch (inaugurat l'any 1932).
Al juliol es farà un cicle de cine-fòrum per a recordar tot el període de la Guerra, així com un homenatge a les víctimes del franquisme i la guerra civil, en motiu dels 70 anys de l' "alçament" de Franco (18 de juliol).
Ja a la tardor, els actes inclouran un reconeixement públic al paper de Clara Campoamor i la lluita de les feministes per a aconseguir el dret al sufragi de les dones.
Finalment al mes de desembre, conclourà la campanya amb una gran festa per a reclamar la III República, Federal, Plurinacional, Laica i Solidaria, on hi haurà actuacions musicals i intervencions polítiques.

Per a EUiA la reivindicació republiana és important perquè marca un perfil propi, en aquests moments en què s'està debatent al voltant del model d'Estat, amb el nou Estatut i la futura reforma constitucional, en què EUiA tot i que recolza el nou Estatut, vol anar més enllà en la transformació de l'Estat, adaptant-lo a la realitat plurinacional dels seus pobles, abolint la Monarquia com a símbol medieval que és, tot plegat a través d'una profunda reforma de la Constitució. Per això, EUiA distribuirà exemplars de la Constitució de 1931 i de l'Estatut de 1932 els quals, en molts aspectes, són més avançats i progressistes que els pactats durant la "transició" de 1975-1979.
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain

Comentaris

EUiA - ICV - IU Monarquicos!!
18 mar 2006
ya se ve que republicanos son... dan miedo!!

venga hombre que tenemos una edad!!
Re: EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
18 mar 2006
KT , ves a fer els deures de l'EGB.


Molt bé Esquerra Unida, lluitant per construir la III Republica !!

Avançant cap al socialisme
EUiA - ICV - IU Monarquicos y pelotas del PSOE!!
18 mar 2006
y además mentirosos!!

Mal rayo os parta...
Re: EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
18 mar 2006
molt bona feina, endavant!
Re: EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
18 mar 2006
molt bona feina, endavant!
Re: EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
19 mar 2006
ni per la 3a república ni per res, lluiten aquests apoltronats
Re: EUiA Gavà organitza commemoració 75 aniversari de la II República
20 mar 2006
si . un gran analisi bua


cuanta feina per fer......en fi
EUiA !!!!
Sindicato Sindicat