Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
lluis_foto_bloc.jpg
Adjuntem un article amb foto sobre l'organització Endavant escrit per Lluis Pérez (southprat ARROBA gmail.com, southprat ARROBA hotmail.com) exmilitant d'aquesta formació política i actualment a les JERC. També adjuntem l'enllaç als seus dos blogs.


DESMUNTAR CONSIGNES BUIDES

Vaig pertànyer a la organització independentista Endavant durant un parell d'anys de la meva adolescència, quasi tres. Guardo bons i mals records d'aquella experiència, i en concret reconec el valor que em va suposar en quant a contribuir a formar-me i a conèixer gent que, políticament o personal, es transformaria en gent important en la meva vida. Cert és que mentre hi vaig ser vaig defensar barbaritats, i que n'estic penedit, i que van ser aquestes barbaritats, eventualment detectades per les meves intuïcions morals, les que em van portar a prendre la decisió fulminant de deixar l'organització. Però una cosa no treu la altra: la organització tenia les seves virtuts, i moltes coses bones en vaig treure.

Endavant, però, també és una organització plena de mancances molt serioses, mancances que son mes o menys les mateixes que les de qualsevol organització de l'així anomenada "esquerra extraparlamentària". Entre elles està el que jo anomeno el discurs del telepredicador, que te quatres passos: 1) l'assenyalament del Mal absolut que cal combatre (el patriarcat, el capitalisme, Espanya); 2) l'assenyalament dels culpables (que no de les causes)i dels còmplices; 3) la reivindicació de l'arribada del regne de Deu i del Judici Final (el socialisme, la Revolució...); i 4) la desqualificació de qualsevol manera de resoldre els problemes assenyalats al punt 1 que no sigui la del punt 3. Aquest discurs te, com a mínim, dos atractius: 1) és fàcil de produir, sense haver de matar-s'hi gaire ni de fer servir massa la imaginació; 2) assegura una visió simple i simètrica de les coses, on unes coses estan Be i unes altres Malament, sense punts mitjans i sense matisos possibles, manera de veure les coses que sempre és mes còmoda per a la ment humana que l'aridesa de la realitat política, on sovint prendre una decisió significa automàticament faltar a diversos principis per no faltar a un altre que es considera d'ordre superior.

D'entre els comunicats i manifestos que li he anat llegint a Endavant, cap d'ells ha plasmat d'una manera tan fidel aquest estil de discurs com el manifest pel 8 de març d'enguany. Aqui no sobreviu ningú: des de les institucions fins el "feminisme connivent", tots son culpables del manteniment del patriarcat. I els pocs elements que lligaven aquests manifestos amb la realitat, és a dir, les propostes vagues i difuses ("la única solució als tancaments d'empreses és avançar cap el socialisme" i similars), desapareixen d'aquest manifest del 8 de març. Ara ja ni tan sols s'esmenta l'arribada del Judici Final, de la Gran Revolució, del Socialisme. Ara ja només es confia en l'acció benefactora de Deu, en aquest cas un "feminisme, en clau radicalment d’esquerra i desacomplexadament independentista". Feminisme que pel que es desprèn del propi comunicat ni tan sols existeix.

El problema d'aquest discurs és evident: que és inútil. És inútil perquè serveix per convèncer petits grups de fidels però no per a arrossegar les masses, en especial a societats opulentes com les nostres on la gent va massa a la seva com per proposa'ls-hi un camí de "sang, suor i llàgrimes" sense que es noti cap millora real fins que arribi el dia de la Gran Revolució que Tot ho Solucionarà. I pot ser que, a mes, la seva pretesa fermesa ideològica amagui en el fons el pitjor dels vicis: la voluntat de romandre com a espectador passiu, la preferència per la no-acció o per l'acció inútil abans que per l'acció de conseqüències reals però no sempre previsibles i no sempre desitjables.

També es tracta d'un discurs trampós. No es pot criticar de manera tan altiva i mirant-per-sobre-les-espatlles l'activitat del suposat "feminisme connivent" en pro de l'emancipació de la dona si, a canvi, no es proposa un camí alternatiu. No es poden demonitzar d'aquesta manera les iniciatives institucionals de cara a l'eliminació progressiva de les desigualtats si, com a mínim, no s'assenyala què és el que haurien d'haver fet les institucions polítiques. I quan dic "que haurien d'haver fet" no em refereixo a frases buides com "avançar cap a l'establiment d'una societat patriarcal" (no se suposa que aquest és precisament l'objectiu a assolir?), sinó a coses concretes com "la Llei hauria d'haver contemplat tal i qual supòsit", "la Llei hauria d'haver previst la implantació de tal i qual programa per a tal i qual problema", etc.

El fet de que aquestes organitzacions puguin mantenir aquest discurs de grans paraules que res diuen no es deu a que els seus dirigents i militants siguin uns ineptes. Mes aviat és una qüestió "estructural", com li agrada dir a la Ciència Social. Senzillament, en política una organització emet comunicats pensant en el públic al que arribaran i en l'aprovació que rebrà per part d'aquest. En la mesura en que una organització hagi de pensar en algú mes que en la seva militància (en les dones reals amb problemes reals, per exemple), es preocuparà de satisfer algú mes que la seva militància i això la farà baixar a la realitat tot i que sigui a costa de proposar mesures que no sempre satisfan a tothom. En la mesura, en canvi, en que una organització només arribi a la seva militància i a tot estirar al seu entorn de simpatitzants i organitzacions properes, es preocuparà naturalment de satisfer només aquest entorn.

D'aquí que sigui tan habitual aquest estil de comunicat, ple d'asseveracions durísimes i categòriques que no venen recolzades per arguments sinó únicament per altres asseveracions del mateix caire, en una cadena de consignes que res diuen, que res proposen però que es justifiquen les unes a les altres de cara únicament a la militància, que aplaudeix complaguda. Diferent seria, per exemple, que algun dia Endavant es llencés a la piscina i decidís presentar una proposta de paquet de mesures per a aplicar al mon de la prostitució. Aleshores estarien aportant quelcom d'utilitat, però per descomptat crearien una gran polèmica que tampoc no redundaria en benefici de la organització perquè aquesta, en definitiva, a qui ha de tenir content és a la militància i a l'entorn. A ningú mes. I és un cercle viciós: precisament per aquest entorn-centrisme, la organització no guanya mai un públic mes ample, i precisament perquè no te mai un public mes ampla no es veu mai obligada a complaure algú que no sigui el seu entorn, i així successivament. I així, les consignes es fossilitzen, els arguments i les propostes reals no arriben, i la sensació de que tothom està d'acord en tot i que res s'ha de justificar, creix.

Per aplicar-me a mi la mateixa recepta de “no critiquis sense proposar alternatives�: que cal fer? Podem esperar algunes evolucions individuals satisfactòries de militants aïllats, però no una conversió en massa d'Endavant o organitzacions per l'estil al dur mon de la Realpolitik. Entretant, jo recomanaria als militants d'Endavant i les organitzacions com Endavant (com ara Maulets) conscients del carreró sense sortida que suposa aquesta mena de discurs-telepredicador que comencin per oposar-s'hi amb estratègies senzilles i assequibles. Per exemple, desmuntar les consignes i veure si realment diuen alguna cosa. Preguntar als redactors de manifestos “senyors, quan deien que davant els tancaments d'empreses la única solució és el socialisme, a que es referien exactament? I quan deien que tal Llei no solucionava res, per què ho deien?�. Contra la vacuïtat de les grans consignes, la precisió i l'efectivitat de les propostes reals, palpables. Tangibles. Pròpies de simples mortals, vaja, per mes que vagin encaminades cap a un objectiu de mes gran abast.
Mira també:
http://perezlozano.blogspot.com
http://razonesrojas.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Si que preocupa endavant, no?
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Està molt ben argumentat, la veritat és que tota la gent a la que es fa una mica gran amrxa de l'anomenada EIR, sinó mireu quanta gent de 40 anys podeu veure-hi, doncs 4 frekas, la resta canalla molt jove. On va aquesta gent quan madura? Doncs a ERC, com ha de ser
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Home no us ho prengueu molt malament els d'endavant el paio intenta reflexionar sobre algunes pràctiques que a vegades es poden produir en l'esquerra independentista. El que no s'enten és perquè el penjat aquest no es dedica a escriure sobre l'estatut i altres merdes.

Per mí que la seva xicota el devia canviar per un altre militant d'endavant i aquí va acabar el seu festeig amb l'esquerra tranformadora per passar a la socialdemocràcia.

No sigueu molt severs, és una qüestió de faldilles, segur !
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Lluí Perez o com fer nous amics...
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Traductor per els qui sel's ha escapat el contingut d'aquest article:

Discursos que no tenen sortida = Discursos que no permeten entrar dins una Consellaria i tampoc permeten cobrar 3000€ al més.

Temes Reals = Si la paraula Nació serà vista al nou estatut, si els peatges els portaran uns gossos o altres, si els mossos d'esquadre són els que carreguen (anti-avalots) a BCN ara, etc. etc. (Quina càrrega social!)

Jerc, el jovent llibertari comunista feminista catalanista okupa antifa del món, d'europa, de catalunya, de la generalitat, i de la butxaca.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Lluís, no et conec, tampoc no sóc, ni he estat, ni crec que mai sigui d'endavant, però amb aquest escrit fa tota la sensació que, tot el que critiques fossin les teves pròpies mancances quan vas formar part d'aquesta organització política.

Més aviat fa l'efecte que busquis justificar la teva entrada a un partit que es fa dir independentista, que ens ha portat a un cul-de-sac (i de sobres ho sabeu i que ho viviu)i que, a sobre, és a punt de dir que sí a aquest estatut. I sembla que necessitis reforçar la teva decisió amb aquest escrit.

Endavant participa a les CUP, i les CUP van fer i faran un programa marc per a les eleccions municipals on es fan propostes concretes amb conseqüències palpables.

Pensa bé on ets o hauràs d'escriure textos com aquests moltes vegades. O és que creus que és molt complicat de fer propostes alternatives en temes on erc juga o ha jugat un paper clau com per exemple el Pacte nacional per l'educació, el Pla d'infraestructures o el Pla de Ciutadania i Immigració?

No facis servir antigues mancances d'altres per justificar les teves contradiccions.

salut
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Endavant participa a les CUP? NO! Endavant boicoteja els CUP que és molt diferent!!!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
"avançar cap a l'establiment d'una societat patriarcal" (no se suposa que aquest és precisament l'objectiu a assolir?)!!!!! vols una societat patriarcal?... no saps ni que dius, estic més que segura que endavant no ha escrit això enlloc. I referent al que dius que no existeix un "feminisme, en clau radicalment d’esquerra i desacomplexadament independentista" t'equivoques. Es nota que no vares anar a la mani del 8 de Març i no t'has informat de tot el que s'ha fet. Informa't i després critica! (t'inform que Maulets, a part, en els seus principis no té la paraula "Socialisme"). I sí, sembla que endavant preocupa...
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Si comencessim a repassar la d'exmilitants de jerc que acaben a l'esquerra independentista d'ença de fa 2 o 3 anys.. no és com això, un cas aïllat d'un amargat, a per la poltrona capullo!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
No sóc d'Endavant però valoro la feina que fan, que no només es fer comunicats. L'única cosa que volia dir és que aquest argument és el mateix que va fer servir Francesc Marc Alvaro a La Vanguardia fa uns dies respecte a ERC, que fes realpolitik com fa CIU i no es dediqués a demanar coses impossibles. Espero Lluís que, com a mínim, dediquis les mateixes línies a ERC llavors. Tan de bo als polítics que estan a Corts, Parlaments, Diputacions, Consells Comarcals, Ajuntaments se'ls obligués a deixar els càrrecs un cop passat un mandat i tornar a les seves professions originals, ja veuries, Lluís, com els comunicats d'Endavant tindrien més raó i practicabilitat, el que passa és que sempre hi ha gent que es ven per un plat de llenties, aquest és el drama de molta de la classe treballadora que més que una altra societat vol ser com el ric i benestant. Quina llàstima que enganyeu tots dos, tu i aquest tal Marc, perquè res de "realpolitik", el que defenseu és la "professionalpolitik" de-la-que-puc-viure-i-mamonejar-a-costa-d'ideals-i-persones. Mira, una cosa bona que té és que ja no estàs a Endavant perquè de fet millor que no estiguis.

Apali!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Molt bon text, fica el dit en moltes llagues històriques que uns quants gurus de l'EI que viuen d'entabanar els adolescents amb batalletes no volen veure
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
torne-m'hi... que és això, l'atac periòdic a l'Esquerra Independentista, un amb l'article, l'altra que si Endavant boicoteja les CUP, relació Endavant-Maulets, etc. si que preocupa l'Esquerra Independentista, no? Analitzeu que estiguem pitjor que abans de la Guerra Civil, i no només per la dreta espanyola sinó per culpa de pseudo esquerres catalanistes com vosaltres. Però si ara el Maragall parla més clar que Carod, Saura i Mas, això ja és la re-òstia.
Si no existís Endavant, així que com la resta de col·lectius i espais que no estan en una òrbita institucional, crec que encara estaríem pitjor. Si no es governa és pressiona, si no hagués Esquerra Independentista, Esquerra no-parlamentària, moviments llibertaris, moviments okupes, moviments feministes, etc. no estaríem on estem ara, estaríem pitjor, de moment és el que hi ha i a seguir treballant.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Endavant amb l'Esquerra Independentista Revolucionaria! Fora JERC
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
JERC -> Jovent Enganyat per Reformistes Catalans
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Cap novetat,és un simple oportunista i reformista més.
Segur que amb la seva gran visió política deu estar molt content amb el nou Estatut que ens encadenaran 25 anys més (com a mínim).
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Lluiset, em pots dir per què les JERC fan servir els mateixos lemes "buits" que fa servir Endavant o Maulets? Em pots explicar per què escriuen "Construïm la nostra llibertat" o "Trenquem les cadenes de la desigualtat"? Llavors com queden, estan enganyant o no?
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Més amunt en un post algú li ha criticat que no estava parlant de l'endavant-real sinó de com percep i va percebre ell endavant. Totalment d'acord. Segurament és una persona mancada d'imaginació, i per aixó parla dels demés sense saber que està parlant de si mateix. Sense voler-ho ens ha dit que hi feia ell a endavant. És ell el que simplifica el missatge d'endavant, encara que potser si que es cert que pot quedar i haveri gent com ell actualment a endavant. Però aixó ho arregla el mateix treball assamblear-hi. Quant un reflexiona en grup ha de ser imaginatiu ja que tot es fa amb les pròpies mans, llavors s'ha de demostrar que té idees per tal de poder tirar endavant (valgui la redundancia) actes. ¿I que fa la gent que no té imaginació i està a una organització assamblearia -aixó passa en cualsevol tipus d'assamblea- i que per tant requereix imaginació? O espatllar la organització amb crítiques destructives o anars'en a una altra organització a escalar posicions. (vegi's el cas d'en Bargalló o en Carod, exmembre del PSAN) I llavors, van i ens tracten despectivament dient que som l'EIR -que no collons! EI, EI ,EI - o l'esquerra extraparlamentaria. Som una alternativa on hi ha revolucionaris i extraparlamentaristes pero no tothom es així i ho veu així: en tot cas ens construïm des de la base.
el xaval no volia estar estigmatitzat
17 mar 2006
de debò, és millor no contestar. això ni és una crítica ni té arguments ni res. aquest home s'està flagelant en públic per dormir amb la consciència tranquil·la i per estar més ben acceptat dins les Jerc. si realment tens un blog, això no hauria d'haver sortit d'allà. fes-te un diari i deixa'ns en pau a la resta. queda't a casa, senyor madur.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
sou com la COPE, pengeu informació de la gent, els seus correus, amb total impunitat.
quina pena..
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Bon article si senyor
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
La veritat que tot i que Endavant o Maulets han de fer un pas cap al realisme polític, esquerra ha de fer un pas cap a l'independentisme i deixar de ser un col·laboracionista amb l'Estat espanyol.
Tot i no militar en cap organització prefereixo un somiador a un botifler.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
només tnc algo a dir,crec que et falta un bull i que estàs una mica boig,és molt trist que hagis baixa't de llistó fugint d'endavanti anant a les jerc..potser erets un talp? potser si o no...però quan set vegi pelcarrer et liquidaràn per traïr a la teva organització revolucionària.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
el text esta molt ben escrit i algunes coses té molts raó però d'altres gens! té raó en el sentit del sectarisme que estàn sotmesos molts grups de miliants d'aquesta organització però no crec tampoc que l'objectiu de l'organització sigui entrar en política i vendre's pels diners i entrar a l'estrategia i corrrupció dla politíca actual!
fora partits! autoorganització i gestió! A
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
només tnc algo a dir,crec que et falta un bull i que estàs una mica boig,és molt trist que hagis baixa't de llistó fugint d'endavanti anant a les jerc..potser erets un talp? potser si o no...però quan set vegi pelcarrer et liquidaràn per traïr a la teva organització revolucionària.


A vegades es pot ser tant lamentable.. et liquidaran pel carrer per traïr a la teva organització?? Au va, com es pot ser tant rata. La teva actitud desmereix a tota l'EI, com m'avergonyeixo..
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
tant de bo aquest fil es pogués tancar, crec que hi ha gent que està fent un molt mal ús com aquest que firma MDT dient que és un bon article. Aquí el que es vol és liar la troca. Ara què més hi haurà? un firmant amb Maulets que dirà que està molt bé també i després un que firmarà CUP i que dirà que ànims a aquest pobre pallasset. I això del "solidari" criticant al Lluís per després dir que el liquidaran des de l'EI. Va per favor, prou! Aquí hi ha molta gent que es dedica a generar merder des de fora, això fa vergonya.

Sí a Endavant
Sí a Maulets
Sí a l'MDT
Sí al PSAN
i sí a les CUP
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
què baix has caigut lluís... qui t'ha vist i qui et veu... que vagi bé la teva cursa per ser regidor o diputat...

Mai hem compartit militància, i ara de ben segur, que mai la compartirem...
Pel dret d'autodeterminació... SOM ELS QUE SOM!!
17 mar 2006
Cada poble té el que ...

www.kaosenlared.net
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Estimat Lluis,

Estic plenament d'acord amb tu quan afirmes que "Podem esperar algunes evolucions individuals satisfactòries (sic) de militants aïllats, però no una conversió en massa d'Endavant o organitzacions per l'estil al dur mon de la Realpolitik."

Et confessaré que, entre altres raons, milito a Endavant per això matiex. Suposo que desconeixes qui va ser l'il·lustre acunyador de la parauleta [1] i els llargs debats que hi ha hagut dins les tendències d'esquerres del segle XX sobre aquesta qüestió.

Sembla que els anys que, segons dius, vas militar a Endavant no t'han servit per adquirir un mínim de formació política. De fet ets una prova clara de que la manca de formació és una de les nostres assignatures pendents. Estar clar que ens hi haurem d'esforçar més.

Ara bé, llegint el que has escrit, penso que es pot deduir que a les J/ERC no aneu massa forts en això de la formació política (cosa estranya amb la quantitat de recursos, militants i experiència política de la que presumiu).

Potser és un dels preus a pagar per la teva estimada Realpolitik.



Salut

[1]
http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck
http://en.wikipedia.org/wiki/Realpolitik
de l'EIR a CIU; només una qüestió de temps
17 mar 2006
´
El nacionalisme crea monstres. Monstres estúpids.
No és un cas aïllat.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Lluis hi ha cap alternativa fora de les institucions? Per una acció política efectiva?

Evidentment, et dire que no tinc ni les teves capacitats polítiques, ni el tarannà i el caracter necessaris per fer carrera i viure-hi profesionalment. Això vol dir que he de cedir-te la meva sobirania cada 4 anys?

Ja que posses com a exemple el tancament d'empreses? tu que faries? Per que pel teu poble, (més enllà de les paraules) hi ha companys que hi estem treballant,i aprofit'ho per covidar-te.

Salut
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Ja ja, apliqueu l'argument a la seva organització política (a la de Lluís) o a qualsevol altra i veureu que bé que queda. No més cal adaptar una miqueta l'argumentari.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
LLuis es pot ser partidari del socialisme, militant a una organització liberal i progresista?

Deu meu! on ens portarà aquest cami?

El socialisme sense etíca no m'interessa.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
per què heu penjat la foto de l'autor de l'article?
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
a mi aquest tio em fa molta pena

està clar que molta gent deixa les organitzacions transformadores, els moviments populars i qualsevol militància que impliqui treball sense recompensa mediàtica, rebent la repressió... però això sí, això de sortir criticant és d'un nivell espectacular, que sortirà en l'especial de la revista dels d'ERC? que han de començar a fotre merda directament perquè els jovenets no se'ls desilusionin amb els seus pactes amb el PSOE i la penosa visió política i nul·la estratègia que tenen? i que el tio encara parli de 'realpolitik' és que té pebrots la cosa

espero trobar-me'l en algun concert i ja et dic que correrà, després podrà anar al demanar als seus caparrons del tripartit a demanar més mà dura dels mossos, i també escriure algun article sobre els malvats intolerantss i demanar que ens il·legalitzin i segur que li publiquen.

és un paio ben patètic, i el millor és que lsa critica no són més que els quatre tòpics de tota la vida, mentides repetides mil cops per justificar la seva mala consciència

deu ser trist haver de fer l'esforç constant d'autojustificar-se, primer es diu que són massa radicals i que el socialista de veritat ha de ser pragmàtic, després que el socialisme no ha funcionat mai i que l'esquerra majoritària i realista és la socialdemocràcia, i finalment s'acaba abraçant el liberalisme, ja sabem que aquesta 'democràcia' capitalista és el millor dels sistemes possibles. Si interessés el més mínim l'opinió d'aquesttal lluis, es podrien fer apostes, a veure fins a quina etapa del viatge arriba, o quan tarda a fer-lo sencer...

però tranquil, n'hi ha hagut molts que de joves eren comunistes i ara estan fent 'política de veritat', fent el ridícul a ERC, el PSC o CiU, i fins i tot al PP, clar que em sembla que el piqué com a mínim és una mica més llest que aquest simple.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
si que es friki el paio, veient el seu blog, fa uns equilibris encomiables posant aralar, el viejo topo, jerc, el liberal scottish national party i amnistia internacional, tot juntet, hahaha, encara ric... quin individu més divertit!

d'on surt aquesta mena de personatges?
Re: al de dalt " qui és aquest pringat?"
17 mar 2006
per què insultes? per què fas servir eixe llenguatge? creus que així, Indymedia funcinarà millor? Creus que així els debats per l'independentisme als països catalans seran positius?

QUINA MANIA QUE TÉ LA GENT EN TIRAR PEDRES A LA GENT QUE LLUITA!!!

INDEPENDÈNCIA VOL DIR, PRIMER, UNITAT ENTRE ELS CATALANS!!!!!!!! LA LLUITA ÉS NOSTRA, NO DE NINGÚ ALTRE!!!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Primer dir que ja és prou llegix que alguna persona pengi una noticia d'un blog aquí i amb foto.
Considero encertades algunes de les coses que diu en Lluis, però no justifico la seva actitud; a les diferents organitzacions de l'EI hi ha gent que pensa de forma molt diversa i que n'és concient de cap on anar, i l'escrit falta el respecte.
A Endavant també hi ha gent que pensa més enllà dels quatre convençuts i proposa, tot i així és cert que a "l'EI" hi ha massa adolescent que veu i participa del que en Lluis ha viscut, i que en certa forma molesta a part de donar un cop de mà a nivell de força de treball, aquí neix l'error.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Bones.

No he llegit tots els comentaris perquè no tinc intenció d'embarcar-me en cap debat, però vull aclarir que aquest no és un article "contra" Endavant. A l'article deixo clar que Endavant te les seves coses bones i les seves coses dolentes, i en critico una que crec que és dolenta, i a mes ofereixo una possible solució asequible als militants d'aquesta organització que estiguin d'acord amb el meu diagnòstic. Si fer una crítica constructiva a una organització és anar "contra" ella, aleshores es certifica la part mes crua del meu diagnòstic: unes coses estan Be i unes altres Malament, i en concret està Malament criticar l'organització, sobretot si se la critica des de fora.

Estem, doncs, davant d'un cas clàssic del "difama que algo queda". Que critiquen la meva organització? Doncs canvio la paraula "crítica" per la paraula "atac contra" i ja no m'he de preocupar per saber si el crític te raó o no en els seus diagnòstics. I no, no estic dient que aquesta sigui l'actitud de la militancia d'Endavant (a totes les organitzacions, a tota la vida diria jo, hi ha gent que no accepta la crítica), sino que reflexa el que estava pensant la persona que va penjar aquesta noticia a Indymedia. Cosa que em fa recordar allò que em diu ma mare de vegades: no te metas donde no te llaman que no te van a dar nunca las gracias. De vegades te raó la dona...
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
17 mar 2006
Bones.

Ja veig que el graciós que ha penjat aquí el meu article ho ha penjat com a "lluis". O sigui que se m'acudeixen dues possibilitats:

1) Ser benpensant i creure que es tracta d'un altre Lluís.

2) Ser malpensat i creure que ha sigut algun listillo (o listilla) que ha volgut veure si "colava" la idea de que ho havia penjat jo.

No se per quina decantar-me, perquè de Lluïsos n'està ple el mon però de capullos/es també.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
18 mar 2006
Independentment del que l'hagi penjat, aclareixo que no he estat jo ni el puc coneixer, que és el que et preocupa? que la teva opinió que poses en un bloc s'hagi fet pública a d'altres i puguis patir atacs personals? que aquest lloc obert a tothom i no tancat com en un blog on sempre van els mateixos es parli del teu escrit?

No importa si l'has penjat tu o l'ha penjat un altre, això ho has escrit tu i hauries de defensar-ho fos on fos, aquí no veig cap problema, si tu fas pública una crítica aquesta corre i acaba a molts llocs, haver-ho pensat abans d'escriure publicament coses si després no ets capaç d'assumir que has estat tu el que ho ha fet públic i per tant accesible per molta gent, més de la que et penses.

Potser és un problema d'afany de protagonisme, potser de mala consciència o potser d'egocentrisme pujat, el que passa és que en tot el teu text denoto un cert aire d'empedeniment per ser acceptat pel grup gran on ets ara. La teva carrera personal acaba de començar i veig que de forma meteòrica vas cap a la poltrona, la realpolitik. No sóc d'endavant ni de cap grup per l'estil, mai m'han agradat els partits encara que no tinguin aspiració de ser-ho com és el cas, però aquí rajas aplicant unes crítiques que m'agradaria fessis a l'actual organització a la que t'has fotut. Per dir-ho clar és com quan el PP ens ve a parlar de toleràncies i llibertats, no són creibles perque surten des d'on surten.

Si tu com a Lluis fas una crítica em sembla perfecte perque ets una persona i amb dret de fer-ho, si ho fas com a membre d'una organització el mínim que cal esperar és que apliquis la mateixa metodologia amb aquesta i vegis que realment JERC té infinitat més d'incoherències, i el que és el pitjor, les que encara us queden per venir, i que deixen les d'endavant a nivell d'anecdòtiques.

La crítica pública cap a una organització d'una persona que ha marxat no acostumo a veure-les molt bé, en el fons subjau un tarannà de txivato i el sindrome del convenciment del neoconvers. Veig que escrius bastant bé, moltes de les coses que dius les podria compartir si no haguessis intentat generalitzar-les a tot un moviment i ni molt menys apuntar directament a una organització des d'un altre, que , oh , curiosament és la de les joventuts d'un partit que està al poder i que la majoria de coses que critiques li són aplicables.

Com deien per aquí dalt prefereixo un utòpic revolucionari que un botifler, faries bé de llegir-te els comentaris, ja que pèl que es veu al senyor no li ha donat la gana, caldria que veiessis en que t'equivoques també tu, i dir que no és una crítica a Endavant és prendren's per gilipollas. Repeteixo no sóc d'endavant ni de cap organització. Però ara assumeix el que no has sigut capaç de fer com s'ha de fer i pels canals que s'ha defer i el teu afany de publicar potser t'ha sortit malament. Jo no tinc fotos ni blocs per publicitar-me, si el tens que més vols?

Criticar Endavant des de les JERC, o viceversa, és lògic. El problema és que tot això és una confessió personal molt il·lustrativa d'allò que alguns heu intentat fer amb l'independentisme, una capelleta que us porti al gran salt personal, a les JERC tens possibilitat d'aconseguir allò que a Endavant no podies fer, un carrec i una butaqueta, si a sobre parles bé i t'expreses tal qual s'expressen molts militants d'ERC que s'enriuen del seu passat esquerranos revolucionari com un pecat de joventut, el cercle es tanca. El teu salt precoç demostra aquest pas ideològic del pensament revolucionari al pur reformisme, demostra que si et deies revolucionari ho feies per quedar bé perque la realpolitik que ara t'apliques no ho és gens. Demostra que tens massa ambició personal i realment m'agradaria veure quina reacció haguessis tingut tu si t'haguessis trobat un text així quan eres d'Endavant, haguessis demanat la crucifixió pública del subjecte. Els talibans tenia aquestes coses.

No dono més la txapa, tu sabràs el que fas però aquesta crítica la trobo patètica i em fa vergonya, per des d'ons es fa, per qui la fa i pels motius que dones de la teva acceptació de la realitat marcada pels polítics. Gent com tu no hauria d'estar a Endavant ni a cap grup per l'estil, i segurament hi són alguns.

El problema de l'independentisme no és la gent que el concep com a opció revolucionària és la gent que el concep com mercadeig pels seus interesos polítics. Somiar no és cap delicte, potser el revolucionarisme és utòpic i una mica simplista, però carregar-se darrera les esquenes el terme i la representació de l'independnetisme per després pactar llocs de poder, pressupostos i mil històries partidistes és el problema real i lapidar l'independentisme en estatuts i d'altres almoines és inmensament més fastigos que creure en utopies. Tu sabràs txaval però el teu partit és ERC, això està molt clar i aquests són els que han venut l'independentisme ara com ara. La realpolitik és una farsa per hipòcrites, ja sabem com és la realpolitik i els que l'accepteu assumiun les conseqüències de que els que patim aquesta realpolitik un dia se'ns inflin i anem a pels que l'apliqueu. Entre el poble i els polítics has escollit, almenys sigués coherent i no ploris.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
18 mar 2006
L'EI té moltes mancances, però la seva raó de ser. Ser realista en política parlamentària i abandonar la utopia per impossible és rendir-se i abraçar la fi del món com a destí ineluctable de la civilització humana. Per sobre de consignes, rauen en aquests discursos com els d'Endavant la voluntat de canviar el rumb del món, que no es fa precisament des d'ERC ni des de cpa posició que accepta com a vàlid el jardinet "democràtic" com a terreny de joc.

Sempre estaré al costat d'aquells que, amb més o menys encert, amb més o menys gràcia i traça, estan del costat de l'esperança. I sempre seré enemic d'aquells qui, amb més o menys hipocrasia, amb més o menys fatxenderia, advoquin per la submissió a l'ordre i la capitulació de la voluntat en front l'obligació com a via política.

L'escrit d'en Lluís té molt de cert. Només que ell ha passat al meu bàndol dels enemics, que evidentment guipen a dos pams del nas, no més, i veuen estèril tota temptativa de mirar més enllà. És gràcies a gent com ell que es perden tantes batalles i que, algun dia, la humanitat perdrà la partida.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
18 mar 2006
Aclariments sobre la noticia apareguda a Indymedia respecte del meu article "Desmuntar consignes buides"

Davant la noticia apareguda a Indymedia sobre el meu article "Desmuntar consignes buides", vull fer els següents aclariments:

1) Aquesta noticia d'Indymedia NO la vaig penjar jo, per mes que l'hagi penjada un tal "lluís".

2) Aquest article NO anava "contra" Endavant: a l'article es diu ben clarament que guardo bons (i mals) records de la meva militancia a Endavant, que l'organització te les seves coses bones i dolentes (i que la que comento a l'article és dolenta), i que el problema que comento no es deu a una hipotètica ineptitud de la militancia i dels dirigents de la organització sino a altres qüestions, de caràcter mes estructural(és a dir, de com està "dissenyada" l'organització, de com està pensada la seva activitat, etc).

3) L'article, de fet, només utilitzava el cas concret d'Endavant per a il·lustrar un mal que jo considero que és extensible a tota l'esquerra extraparlamentaria. És a dir, comentava el cas d'Endavant com podria haver comentat el de Maulets, el de En Lluita o el de l'Organització Comunista de Catalunya.

4) El bloc RB NO és meu. El portem jo i tres persones mes.

5) Crec haver aprés la lliçó. D'ara endavant no publicaré cap mes article ni sobre Endavant ni sobre qualsevol altra organització de l'esquerra diguem-ne "revolucionària", perquè tinc ganes de tenir debats interessants però no de que algú vingui a tocar-me la pera publicant una noticia on es diu que escric "contra" una organització quan només estic fent una crítica d'un aspecte concret de la mateixa. Com tampoc tinc ganes de que en comptes de discutir-se'm se'm digui que si la meva xicota taliqual, que si per què no parlo de l'Estatut, que si estic faltant al respecte a la militància d'Endavant (per fer una crítica i proposar solucions!) o que si tinc una inquina personal contra Endavant (quan no és veritat i quan, en tot cas, això no afecta a la correcció o incorrecció dels meus arguments). Si aquest, i no el debat net i argumentat, ha de ser el resultat d'aquesta mena d'articles, aleshores no n'escriuré mes i tothom content.
gràcies per dir coses com akesta ...
18 mar 2006
ben dit :


L'EI té moltes mancances, però la seva raó de ser. Ser realista en política parlamentària i abandonar la utopia per impossible és rendir-se i abraçar la fi del món com a destí ineluctable de la civilització humana. Per sobre de consignes, rauen en aquests discursos com els d'Endavant la voluntat de canviar el rumb del món, que no es fa precisament des d'ERC ni des de cpa posició que accepta com a vàlid el jardinet "democràtic" com a terreny de joc.

Sempre estaré al costat d'aquells que, amb més o menys encert, amb més o menys gràcia i traça, estan del costat de l'esperança. I sempre seré enemic d'aquells qui, amb més o menys hipocrasia, amb més o menys fatxenderia, advoquin per la submissió a l'ordre i la capitulació de la voluntat en front l'obligació com a via política.

L'escrit d'en Lluís té molt de cert. Només que ell ha passat al meu bàndol dels enemics, que evidentment guipen a dos pams del nas, no més, i veuen estèril tota temptativa de mirar més enllà. És gràcies a gent com ell que es perden tantes batalles i que, algun dia, la humanitat perdrà la partida.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
18 mar 2006
No et facis el martir perque em sembla que hi ha un munt de gent que t'ha donat arguments i precissament les respostes no han estat ofensives ni anades de l'olla com per desgràcia acostuma a succeir.

Menys pedanteria i no acussis de poc interesansts respostes que em sembla que ho són i molt. Tornes a agafar la part pel tot per fer-te l'ofés i no tens raó, que l'hagis publicat tu o no em sembla que no és el debat.
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
18 mar 2006
És curiós que ara intentis vestir els teus arguments amb un suposat victimisme que com a mínim a alguns ens genera certa incredulitat. Tires la primera pedra i després amagues la mà. Per molt que t’intentis enganyar el teu discurs careix d’arguments i simplement prèn un aire d’autojustificació degut al teu nou tarannà polític, canvi que per altra banda jo respecto (tothom té el dret a canviar). Com ja va explicar molt bé el mestre Freud “el nostre intel·lecte només pot obrar correctament quan es sustrau de l’acció d’intensos impulsos sentimentals, en cas contrari, és un instrument en mans de la nostra voluntat�, i això precisament és el que t’ha passat a tu, al meu modest entendre.

Així doncs, esperant que desisteixis de seguir adoptant una actítud victimista, salutacions.
   
Per cert hagués estat bé que haguessis fet com els bons revolucionaris predicaven: “s’ha de criticar mirant als ulls i elogiar per l’esquena�; Endavant és una organització assambleària prou diversa on pel que em sembla s’accepten prou bé les crítiques i sobretot l’autocrítica, que prou falta ens fa a tots plegats. Aprofitar ara que ets fora per carregar, fa una mica de ... pudor
el discurs del telepredicador de la "realpolitik" socialdemocrata.
18 mar 2006
Donant la volta a la truita:

el discurs del telepredicador, que te quatres passos:

1) l'assenyalament del Mal absolut que cal combatre (el incivisme, els terroristes, en resum els enemics de la democàcia);

2) l'assenyalament dels culpables (que no de les causes)i dels còmplices (Los Violentos, los intolerantes, Batasuna, los radicales, Hamas, els incivics [ERC va votar l'ordenança] etc...);

3) La crida en nom de la "Realpolitik" a la resignació i l’abandó de projectes dits “aventuristes�. Amb la conseqüent desqualificació de simples "somiatruites" a tothom que s'oposi al ricurs natural de la historia i el irremediable desenvolupament del capitalisme neoliberal. Dons si vivim en el millor dels móns possibles -La democràcia liberal-. Em de resinar-nos a llimar les seves aristes més pronunciades.

i 4) la desqualificació de qualsevol manera de resoldre els problemes assenyalats al punt 1 que no sigui la del punt 3.


I a tu que t’agrada llegit, et recomano la lectura de “el Miedo a la libertat� de Erich Fromm. La por ajuda a cohesionar la societat entorn un líders, es dons el ciment sobre el que s’alça la societat del espectacle. Millor exemple que el 11-M no hi ha cap.
Por, Faldilles, 11 de març i nenes de 15 anys
20 mar 2006
JO PEL QUE SÉ, AQUEST NANO TANT ENGANYAT (O NO TANT) VA DESPARAEIXER DE LA ORBITA ARRAN DELS ATENTATS DE MADRID, SUPOSO QUE SEGUIA LA LINIA D'INVESTIGACIÓ D'ACEBES I AMB EL ROLLO VASCO I NOSEQUÉ TAL I QUAL, LA POR, LA POR,...
TAMBÉ TINC INFORMACIONS QUE S'HO FEIA AMB UNA MAULETA I AMB NENES DE 15 ANYS, ROLLO COM EL REGIDOR D'ERC DE LA SEU D'URGELL I TAL, I BÉ ES TOT EL QUE PUC APORTAR SOBRE EL TEMA. SALUT!!!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
20 mar 2006
Molta lletra de vegades es molt paseda. La pregunta en una qüestio merament edecuada, és, sí tu noi ets més català que altre cosa, sí tu defenses la terra, i els interesos d'aquesta?
T'explico el següent:
Jo sóc militant d'Endavant, però també sóc militant d'ERC, i de la Cal, i de Maulets, i de totes les altres agrupacions que lluiten per aquesta terra, per la meva terra, la meva llengua, el meu país.
Jo sóc català, i ho poso devant de tot aquest separetisme de qualsevol agrupació.
I la pregunta que cal fer-te és, i tu que ets?
Per a qué lluites, per qui, per tu, per la terra?
Lluita el costat de cada català, i així algún dia serem lliures, serem una nació.
Perquè tots som catalans, és igual el color, ni l'enblema que portis a la camiseta, fi a la cap lluitem per el mateix. PER CATALUNYA!!!!
Re: Article contra Endavant per Lluis Perez Lozano
10 abr 2006
No pensava tornar a aquest fil perquè creia que ja s'havia tancat, però he vist a través del meu contador de visites la intervenció que ha fet més a dalt el colega "un altre que vol ser president" i és per flipar. ¿Una mauleta? ¿Nenes de 15 anys?

Primer de tot, si m'ho vaig fer o no amb una mauleta o amb tres-centes és cosa meva i no té res a veure amb el meu article ni amb el tema que s'estava (pseudo)discutint aquí. Una prova de que no menteixo quan dic que la gent està molt interessada en parlar de mi però no dels meus arguments. Patètic.

Però això de les nenes de 15 anys ja és per flipar. A veure, ¿tens la més mínima idea de sobre qui estàs parlant? Tens idea, en concret, de quina és la meva edat? Tinc 20 anys, i vaig deixar Endavant quan tenia 18. Quan se suposa, segons tu, que em liava amb nenes de 15? Quan tenia 16 o 17, o 18 recent complerts? Ves quina exclusiva per a la premsa. I ves quina aportació al debat sobre el meu article. A part de que puc assegurar que la última vegada que em vaig liar amb una tia de 15 anys jo tenia 16 recent complerts o sigui què la teva aportació, a banda d'irrellevant, és falsa. És el què sempre passa amb la rumorologia a la qual sospito que deus ser molt aficionat.

"I BÉ ES TOT EL QUE PUC APORTAR SOBRE EL TEMA"

Doncs no has aportat res sobre "el tema". El tema és, o hauria de ser, el meu article i les raons i idees que allà s'hi exposen. O sigui que parlar de la meva vida privada és aportar rumors i en el teu cas rumors falsos i bestieses, però no és aportar res "sobre el tema".

En fi, seguiré esperant a que algú m'expliqui en que està equivocat el meu article i per què. Fins ara les úniques crítiques interessants les he rebut al meu bloc, tot i que crec que tampoc parlaven exactament sobre l'article, però be, tampoc es dedicaven a parlar sobre mi. I molt menys sobre amb qui m'ho faig. De debò, sóc l'únic que pensa que aquesta mena d'intervencions són malaltisses?

"Que collons cagues"

La teva intervenció va dirigida a mi? Vull dir, és una crítica cap a mi, cap el que dic, o cap una altra intervenció d'una altra persona? No em queda clar, disculpa.
Sindicat Terrassa