Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Convocatòria Ve. Taller contra la violència inmobiliària i urbanística > Proper diumenge 19 de març
16 mar 2006
CONTRA LA POL�TICA DEL TOTXO: PASSEM A L'ACCIÓ

Ve. Taller contra la violència inmobiliària i urbanística el proper diumenge 19 de març a les 17 h a l'Espai Obert (c. Violant d'Hongria, 71, Sants)
Després d'un any de recorregut i tenint en compte els 300.000 pisos buits de la província de Barcelona, el preu insostenible de l'habitatge, els plans urbanístics que avancen imparables (o no) i que ha arribat la primavera, us convidem el proper diumenge 19 de març a una nova sessió del Taller per fer un pas a l'acció. L'objectiu: visibilitzar la insostenibilitat de l'actual model, generar xarxes de defensa, lluita i resistència contra la violència immobiliària i urbanística, i fer efectiu el dret a l'habitatge i a la ciutat mitjançant accions concretes. Les nostres eines: les adhesions de múltiples col·lectius, entitats i associacions veïnals i de persones a títol individual a la Carta de Mesures contra la VIU que fa una crida a l'acció mentre no s'apliquin les mesures que acabarien d'una vegada per totes amb l'especulació i la bombolla immobiliària, i l'experiència col·lectiva del taller després d'un any de treball en comú.

Quan vam convocar el primer Taller de propostes contra la Violència Immobiliària i Urbanística l'11 de juny del 2005, ja feia dos mesos que es treballava el dossier que vam presentar i que es va discutir en aquell moment. Ni la trobada ni el mateix dossier van ser la idea genial de ningú, sinó pràcticament una imposició de la realitat, una necessitat que es filtrava a través de converses, correus electrònics, assemblees i publicacions dels barris, notícies i també molts silencis de premsa.

Aquelles raons que ens van portar aleshores a trobar-nos, parlar i esbossar possibilitats de coordinació a gent de Sants, Ciutat Vella, Nou Barris, Esplugues, Gràcia, Poble Nou… continuen conformant una realitat, en la qual la violència i l'abús immobiliari i urbanístic tant privats com institucionals constitueixen una de les formes de control i submissió quotidianes de la majoria de la població. I aquesta realitat, que a més en la majoria dels casos i després d'un període de temps no gaire llarg és avui encara més dura que la primera vegada que ens vam veure les cares, confirma la necessitat de definir línies de treball en comú.

Després de tot, en aquest temps hem aconseguit acostar-nos a l'any de continuïtat i hem assolit fruits interessants. Tot i que no tothom hi ha estat sempre, durant les quatre sessions del Taller hem aconseguit que hi hagi un intercanvi d'informació i certs debats, sense que això suposés una càrrega sinó una aportació per a i des dels diferents barris i col·lectius que s'hi han acostat. La Carta de Mesures Urgents contra la Violència Immobiliària i Urbanística presentada en el Txabolegem Barcelona ha esdevingut un instrument útil però que encara no s'ha utilitzat en tota la seva potencialitat. Per altra banda, d'aquí a poc temps sortirà el llibre El cielo está enladrillado. Entre el mobbing y la violencia inmobiliaria y urbanística, que inclou realitats i experiències locals i també d'atres llocs de l'Estat espanyol al voltant del tema, i que en qualsevol cas no hauria estat possible sense les vostres aportacions, i que només servirà d'alguna cosa si vosaltres el feu servir.

Després d'això, sempre amb la tranquil·litat amb a qual s'han anat fent les coses fins ara, pensem que és un bon moment per donar un pas més i dur a terme pràctiques que, com diu la Carta, permetin fer efectiu el dret a l'habitatge i a la ciutat. Creiem que és important idear estratègies que des de les condicions de cada barri, analitzant les necessitat al voltant de l'habitatge i l'espai públic, donin lloc a accions concretes de desobediència civil.

Quan ha passat un any i mig des del fiasco del Fòrum 2004 que va deixar la Barcelona de Marca al descobert, sense que s'albiri cap canvi significatiu en el model de ciutat malgrat les crítiques fetes per activa i per passiva des de les entitats veïnals i els moviments socials, potser seria interessant plantejar i generar sobre el terreny una contraprogramació social i veïnal. L’ordre del dia que us proposem per al Taller del proper 19 de març és el següent:

- Passem a l'acció. Propostes i mecanismes de desobediència civil al voltant del dret a l'habitatge i l'espai públic

- Presentació del llibre: El cielo está enladrillado. Entre el mobbing y la violencia inmobiliaria y urbanística

- Acció de presentació de la "Carta de mesures urgents contra la violència immobiliària i urbanística"

- Proposta de les Derives

- Presentació d'una acció de guerrilla de l'habitatge per la gent de "Miles de Viviendas"

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat