Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
CCSI. Euskal Herria.El camí en la resolució
16 mar 2006
El camí en la resolució
El camí en la resolució d’un conflicte tant greu com el que enfronta Euskal Herria amb l’Estat espanyol no és fàcil. Tots els actors sociopolítics en són conscients. Però les darreres actuacions contra l’esquerra abertzale que han protagonitzat tant les instàncies govenamentals i judicials espanyoles com el govern tripartit de les tres províncies de la Comunitat Autònoma Basca (CAB) són tota una agressió directa al procés de solucions per a la pau que impulsa Batasuna i el conjunt del Moviment d’Alliberament Nacional Basc. L’intent d’empresonament del portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, resulta un intent de boicotejar un futur de pau per al poble basc ja que suposa apartar de l’escena política un interlocutor que si no és imprescindible sí resulta molt necessari per a establir les vies de comunicació i negociació que serveixin per obrir el camí a les solucions democràtiques que permeti a Euskal Herria decidir el seu futur sense l’actual necessitat de recòrrer a mètodes de resistència de tots els tipus de lluita.
Des dels Països Catalans, els companys i companyes del Comitè Català de Solidaritat Internacionalista volem donar el nostre suport a tot el poble basc en general i a l’esquerra abertzale en particular en la seva ferma voluntat d’aconseguir la pau. Des del CCSI constatem que l’esquerra abertzale és l’únic agent polític d’Euskal Herria que ha fet accions decidides per posar les bases de solucions democràtiques per al seu poble. I aplaudim la valentia que suposa haver posat la voluntat d’aconseguir la pau per davant de l’empresonament d’un dirigent i interlocutor de la talla d’Arnaldo Otegi o de qualsevol altra agressió que pugui patir. Entre elles algunes de tant miserables com el segrest dels fèretres amb cadàvers de presos polítics morts a les presons d’extermini de l’Estat espanyol o la persecució per part de l’Ertzaina del PNB de tota expressió de dolor per la mort dels dos lluitadorts bascos en les últimes setmanes. Els militants del CCSI volem ser solidaris amb l’esquerra abertzale davant aquest dur tràngol i rebutjar la persistència des d’instàncies de l’Estat espanyol de boicotejar el procés de pau. I cal recordar la responsabilitat del govern del PSOE presidit per José Luis Rodríguez Zapatero ja que és el fiscal, d’obediència política a l’executiu, qui demana l’empresonament d’Otegi.
La resposta a la repressió amb una aposta decisiva per la pau de l’esquerra abertzale sintonitza amb la voluntat d’amplíssimes capes de la societat basca. Els que intenten boicotejar el procés, per actiu o per passius, des de l’Estat o des del col·laboracionisme de l’autonomia basca, tenen una responsabilitat històrica davant el poble sobre la qual hauran de respondre davant la història. Estem davant uns moments cabdals a les portes d’un procés molt important que tothom hauria d’afrontar amb la màxima responsabilitat. De moment només l’esquerra abertzale ha fet gestos. L’Estat no només no els ha fet tot i tenir una magnífica possibilitat com és acabar amb la dispersió dels presos que tant de patiment provoca als familiars. Sinó que amb la col·laboració de la policia del PNB reprimeix les mostres de dol per la mort dels militants bascos a les presons. Que l’esquerra abertzale convoqués una vaga general de protesta és legítim. Respondre amb més repressió i l’intent d’empresonar Otegi i altres dirigents de Batasuna, el sindicat LAB i Askatasuna resulta inadmissible. Des del CCSI la més absoluta condemna a aquestes posicions repressives i antidemocràtiques i la solidaritat dels Països Catalans amb el compromés de l’esquerra abertzale en el veritable camí de la pau.
Per una solució democràtica per Euskal Herria i els Països Catalans
Gora Euskal Herria eta Askatasuna
Visca els Països Catalans lliures


www.ccsi-si.org
Solidaritat amb Euskal Herria
Concentració de Solidaritat amb els detinguts.
Divendres 17 de març a les 20h. Plaça Sant Jaume de Barcelona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CCSI. Euskal Herria.El camí en la resolució
16 mar 2006
Solidaritat EH.jpg
Solidaritat amb Euskal Herria
Concentració de Solidaritat amb els detinguts.
Divendres 17 de març a les 20h. Plaça Sant Jaume de Barcelona.
Sindicato Sindicat