|
|
Anunci :: un altre món és aquí : globalització neoliberal |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
|
per bulet |
15 mar 2006
|
Davant la crisi energètica, convocatoria per a construir una xarxa per repensar-nos el creixement i per una nova cultura de la vida. Dijous 16 de març a les 19.00 a l'Infoespai,
plaça del sol 19-20 baixos, Gràcia, Barcelona |
|
Totes les persones i entitats que hi estigueu interessades hi sou convidades. Especialment també totes les entitats que ja hi esteu treballant a partir d'una temàtica o iniciativa concreta.
(si esteu interessades però no podeu venir, escribiu a decreixer ARROBA moviments.net)
Aquest món és impossible. Ens han volgut fer creure que el sistema capitalista estava intimament relacionat amb el creixement econòmic però no és així, el principal responsable d'aquesta bonança econòmica ha estat l'explotació a curt termini de recursos naturals com els combustibles fòssils, que havien tardat milers i milions d'anys en formar-se.
Ara, a principis del segle XXI, estem a les alboralles del cenit del petroli, és a dir en el moment en que la producció de l'or negre ja no pot seguir creixent. i comença una corva descendent. Després d'uns anys a aquest aconteixement, el seguirà el descens de la producció de gas, que més difícil de transportar, ja escaseja a EEUU. El petroli és responsable, entre d'altres, del 90 % del combustible del transport, i del desenvolupament de l'agricultura industrial que ha causat l'espectacular boom demogràfic del segle XX.
La humanitat no ha trobat fonts d'energia que puguin substituir els combustibles fòsils. Les renovables són del tot insuficients per a permetre el creixement com fins ara, la nuclear és una amenaça a la vida i a més no és la solució miraculosa que el lobby nuclear preten, a més de ser molt cara i deprendre d'un urani, també escas. L'hidrogen no és cap solució, ja que no és una font d'energia.
I també aquest creixement insostenible ha convertit en no renovables, recursos necessaris per la vida que a priori ho eren, com els aliments, l'aigua i els boscos. Agreujant encara més el perill que s'aproxima a la humanitat. Per no parlar del canvi climàtic, més lent però més letal
Què podem fer?
Es necessari promoure consciència social i debat públic, per trencar el vel que amaga la informació sobre la realitat que se'ns apropa i per construir una nova manera de viure, un nou sistema socioeconòmic, que incorpori valors i pràctiques que ens permetin superar la crisi del sistema actual.
Després d'haver arribat a aquesta situació del tot insostenible, ara hem d'organitzar un decreixement selectiu, un procés on decreixi el consum d'energia als països desenvolupats mentre que es permet que els països instal·lats a la pobresa energética puguin augmentar el seu consum per asolir una qualitat de vida digna, un procés on decreixin sobretot, el benefici privat i les rendes dels poderosos,
per a promoure tot això, caldrà endegar iniciatives de comunicació, sensibilització, i acció per a construir un moviment social fort, que provoqui debat social i que sigui capaç de controlar l'acció de les empreses transnacionals i pressionar els polítics per a que prenguin mesures que siguin realment adients a la situació que vivim o...que se'n vagin.
Per anar coordinant passets, amb aquesta idea a l'horitzó, ens convoquem el dijous dia 16 de març a l'infoespai .
Referències interessants:
Web d'informació, debat i reflexió, sobre els recursos energètics (en castellà)
http://www.crisisenergetica.org
Institut d'études économiques et sociales pour la décroissance soutenable (en francés)
http://www.decroissance.org/
Red de los Objetores de Crecimiento para un Post-Desarrollo (algunes planes en castellà, la resta en francés i anglés)
http://www.apres-developpement.org/contact/index_es.php |
Mira també:
http://www.crisisenergetica.org http://www.crisisenergetica.org/forum/viewtopic.php?forum=11&showtopic=22245 |
This work is in the public domain |
Comentaris
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per iuy |
15 mar 2006
|
"ara hem d'organitzar un decreixement selectiu, un procés on decreixi el consum d'energia als països desenvolupats mentre que es permet que els països instal·lats a la pobresa energética puguin augmentar el seu consum per asolir una qualitat de vida digna, un procés on decreixin sobretot, el benefici privat i les rendes dels poderosos,
per a promoure tot això, caldrà endegar iniciatives de comunicació, sensibilització, i acció per a construir un moviment social fort, que provoqui debat social i que sigui capaç de controlar l'acció de les empreses transnacionals i pressionar els polítics per a que prenguin mesures que siguin realment adients a la situació que vivim o...que se'n vagin."
Però quin iluminat!!
D'on sortiu?
Fa anys i anys i anys que hi ha gent que lluita en contra del capitalisme! Sembla que descobriu la sopa d'all. És una burla?
"Eo, eo, alarma! que hem descobert q el capitalisme és dolent! reunim-nos tots rapidament i això ho solucionem amb un parell de reunions més. Els hi expliquem a polítics i multinacionals que han de parar d'expoliar el planeta i ens ho repartim com a bons germans." SOrt.
Quan de freak! |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
15 mar 2006
|
Quant de freak? Perdona mac@, t'has mirat al mirall? Al darrera d'això hi ha gent que fa anys que està lluitant. Si et fixes amb la convocatòria podras trobar informació. Em sembla que no has entès de que va la convocatoria.
"Es necessari promoure consciència social i debat públic, per trencar el vel que amaga la informació sobre la realitat que se'ns apropa i per construir una nova manera de viure, un nou sistema socioeconòmic, que incorpori valors i pràctiques que ens permetin superar la crisi del sistema actual."
La realitat que se'ns apropa potser la descobreixes mirant els enllaços que he col·locat a l'article. El capitalisme s'està enfonsant perquè la seva sang, el petroli, està en declivi. Això comportarà canvis socials, econòmics i polítics molt importants d'aqui a MOLTS POCS ANYS.
Ens hem de posar les piles i ens les hem de posar en serio perquè lo que ve té mala pinta. Tenim una oportunitat única per apostar per un model més just. Si no comencem a decreixer des d'ara l'ostia sera cada vegada més forta.
I tu? Què fas? Per què no t'informes de què va el rollo abans de fer critica banal i barata? Em costa creure com els debats tipus salsa rosa s'estan imposant a Indymedia.. i no se si voluntària o involuntàriament. Es necessita crítica però constructiva, no destructiva.
Per fer comentaris estúpids ves als fòrums de Libertad Digital o als de Tele5, però aquí no. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per decreixement ja!! |
15 mar 2006
|
Com diu bulet, es tracta de despertar d'un puto cop i posar-se les piles... perquè després del capitalisme s'acosta alguna cosa pitjor: el feixisme pur i dur. La cosa està a punt de petar perquè el petrodolar s'enfonsa, i què fa l'esquerra? Què fan els moviments socials? De moment alguns es dediquen a passar-se SMS i convocar botellons de merda. I a sobre haver d'escoltar insults. No anem bé... |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
15 mar 2006
|
A veure si aprenem a fer servir el conceptes. Ja vivim en un cert "feixisme", però aquest terme deriva dels "fasci di combatimento" de la Italia de Mussolini. Parlem amb propietat. El bulet té raó, és cert, en tot cas podriem dir que té les seves raons que són respectables, però menys parlar del sistema i de com l'hem de canviar i més abandonar l'egoïsme que ens mou a tots on cadascú es mira el melic, perd molt de temps jutjant als altres i poc intentant comprendre les motivacions de les persones. Una mica d'empatia ja seria un canvi de sistema. És molt fàcil culpar de les nostres misèries al sistema, però oblidem que el sistema som tots i que el primer canvi és mirar d'acceptar l'existència dels altres i intentar comprendre i ajudar en comptes de jutjar i abandonar.
Això per una banda, per l'altre la feina que fa crisis energètica és, des del meu punt de vista, molt noble i val la pena promoure-la i intentar per tots els mitjans possibles que continui. Jo animo a tothom a col.laborar amb aquesta gent. |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
15 mar 2006
|
Tarski afirma que una proposició és certa si i només si es compleix el fet que descriu aquella proposició. Popper pren com a referència aquest concepte de veritat. Podem dir que el que diu el text publicat és cert, partint d'aquesta perspectiva, si aconseguim demostrar que el que diu el text es compleix empíricament. Si no la teoria serà falsa, haurem de falsar-la i buscar una altra teoria per resoldre el nou problema. |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
15 mar 2006
|
I una altra cosa...sobre la crítica al macro botellón, estem d'acord en que el consum de substàncies que alteren l'estat de consciència no és una forma de revolució, però li agrairia aqui al burgès reformista aquest que tant dogmàticament recolza els arguments típics i tòpics d'en bulet en relació al cataclisme que s'ens ve a sobre (visca l'alarmisme) que no critiqui tant ràpidament el botellón aquest perque aquest botellón és una forma de protesta que hauria de ser analitzada en profunditat abans de formular una crítica simplista sense arguments ni raons que la sustentin. El fet és que ens han prohibit beure al carrer perque s'embruta, es trenquen coses i es fa soroll. Fins aqui d'acord. Tots hem de conviure. Però aquesta afirmació implica que també s'ha de conviure amb aquelles persones que volen beure al carrer o que s'hi veuen obligades pels preus abusius dels bars que al seu torn paguen un preu per la beguda que compren per servir que tampoc es correspòn amb el preu de fabricació. Això és el que Marx anomenava "plusvalua". Si la gent beu al carrer és perque és l'única manera de sortir de festa i poder arribar a final de més perque els preus dels bars són abusius. I si a això li sumes aquesta "ordenança de civisme" que no és més que un exercici escrit de represió social, doncs quien siembra vientos recoje tempestades. És el que hi ha i que per molts anys duri el botellón, la festa de la marihuana i la protesta social raonada contra un món format per persones que viuen a nivell de superficie que es plantejen ben poques coses, n'entenen menys en critiquen moltes sense coneixement de causa ni anàlisi profund i no s'impliquen en cap. M'agradaria que segons quines crítiques s'elaboressin més. |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
15 mar 2006
|
Tant bulet com iuy tenen la seva part de raó. iuy afirma que fa anys que es lluita contra el capitalisme però em sembla company iuy que tu parles de la lluita des de la vesant social i política comunista o des de postures pròximes, el company bulet que sap de teoria política comunista el que jo de física qüàntica i té el mateix interès per la teoria política comunista que jo per salsa rosa t'està parlant de la lluita des dels nous moviments socials ecologistes. Són dues òptiques clarament diferenciades per una mateixa lluita en la que en principi haurieu de poder entrar i tenir el vostre espai tots dos. Company iuy, dues reflexions, el mur de Berlín desgraciadament va ser enderrocat als anys 90, el sistema soviètic i l'alternativa marxista-Leninista per desgràcia ha estat ridiculitzada, negada, tergiversada i ha caigut en el descredit. Cal dir, però que la pràctica cotidiana dels règims mal anomenats comunistes, deixa molt que desitjar. Et convido a llegir uns quants llibres d'història sobre el tema i sobre les diferents vesants de la lluita anticapitalista que n'hi ha de realment interessants. També t'he de dir que té raó en bulet quan et diu que determinades formulacions per a les crítiques als escrits de la gent no són bones, no es poden emetre crítiques així com així encara que en el fons tens part de raó. Fa molts anys que es lluita contra el capitalisme però has d'entendre que en bulet segurament deu ser un adolescent que es pensa que el que li passa a ell i el que ell viu és el primer cop que passa en 2000 anys d'història i que es pensa que són els de la seva quinta els primers que plantejen la lluita contra el capitalisme. Ja et dic, tenen poca perspectiva històrica i menys encara de teoria del pensament occidental a totes les vesants especialment la política. Tot i així, vigila com formules les teves crítiques. No cal ser massa agresiu. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per expert |
15 mar 2006
|
la depredació dels recursos naturals no és una cosa exclusiva del capitalisme, ni molt menys. és un tret característic de la raça humana, i crec que de totes les formes de vida existents. el sistema soviètic, si ho voleu saber, era encara molt menys ecològic que el capitalisme, i precisament aquesta va ser una de les causes del seu fracàs. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per expert |
15 mar 2006
|
per altra banda, jo crec que la raça humana va directa cap a l'extinció. encara ens queden uns quants milers d'anys, tranquils, 2.000 o 3.000 com a mínim. o sigui que al cap i a la fi no trobo que sigui una actitud gaire intel·ligent criticar el "botellón". escolteu, que la vida passa volant i no val la pena malgastar-la amb propòsits irrealitzables condemnats al fracàs. bebeu, drogueu-vos, folleu, rigueu i divertiu-vos tan com pogueu, això és una actitud realista i vital. tota la resta són collonades. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
Per al·lusions...
Primer de tot no sóc un adolescent que s'acaba de topar de morros amb la realitat. En segon lloc, trobo que és patètic que hi hagi persones als moviments socials que facin crítica barata. Tot i que no hi aniré, jo no he criticat el botellón, per exemple.
La crisi energètica és un problema molt greu que ens afectarà a tots en molts pocs anys. La falta de recursos energètics portarà un atur massiu, revoltes socials, incomprensió (molta incomprensió), feixisme i gana. No es tracta de barallar-nos i criticar-nos uns amb els altres sinó de posar-nos d'acord i trobar una sortida. Cal tenir en compte aquestes previsions de futur en tots els moviments socials i deixar-nos de tonteries i de teoria banal, insults, etc. La convocatòria és aquesta tarda a les 19h. Qui cregui que la gent que ho organitza són una colla d'iluminats doncs que no vingui... està obert a tothom qui ho vulgui i no hi ha més.
Salut |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Green |
16 mar 2006
|
Si,si venga ens la bufa tot, ara que o hem destrossat ja no hi ha volta enrera. Quina casualitat que es de fa 50 anys ençà quan s'ha produït tota la problematica dels recursos naturals. La principal causa de depredació ha sigut el progrés desenfrenat i inconscient de la nostra generació (tant capitalista, comunista o com li vulgueu dir), el progrés responsable i conscient no està lligat al subdesenvolupament i és l'unica forma per a que les següents generacions prenguin consciència i no facin els mateixos errors. |
Enrere com els crancs
|
per Aplisia |
16 mar 2006
|
Jo crec que cal ubicar, primer de tot, el moviment que es preten coordinar en el marc de la lluita de classes actual.
En la meva opinió, la indignació de iuy està justificada. El text de convocatòria és tirant a beneit, i dóna la sensació que abans de la seva iniciativa no hi hagi hagut història, lluites contra el sistema capitalista, i alternatives al capital que han estat a punt de triomfar.
Si avui ens trobem aquí, encara, és per deu mil derrotes consecutives de la classe treballadora. Som fills de la derrota, i textos com aquest en són la prova.
I vaig més enllà de iuy: no heu redescobert la sopa d'all, heu anat enrere com els crancs.
I per cert, no hi ha el més mínim perill de feixisme. El feixisme es correspon a una època determinada, sota unes condicions socials i materials concretes, que ja no tornaran a repetir-se. Si el que voleu dir és que venen temps de sang i fetge, de matances estudiades, massacres ordenades, etc, no cal recórrer a la paraula feixisme. Actualment a l'Irak ja passa tot això. |
Costat positiu
|
per Aplisia |
16 mar 2006
|
D'altra banda, em sembla bé que hi hagi aquestes iniciatives. Personalment, vaig partir del moviment ecologista, i el conec molt de prop. Hi ha gent molt interessant i potent, capaç d'aprendre i evolucionar.
Penso que hem iniciat un nou cicle de lluita. Alguns parteixen de molt enrere, com el text penjat, però la qüestió és ser-hi.
Ànims!! |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per filòsof |
16 mar 2006
|
el problema energètic i medioambiental hi és, així ho corroboren les dades. El que en Bulet i els companys de crisis energètica s'haurien de plantejar seriosament és abandonar el tremendisme i l'alarmisme gratuits perque aquest pretès cataclisme del que parlen si el veuen els nostres nets, tindràn molta sort. El problema hi és però el món no s'acaba.
Aquests de l'ecologisme han sentit parlar d'un fet històric anomenat "El terror de l'any 1000"?. Va consistir en que des de l'església es va preveure el judici final, el final del món i de la història per un gran cataclisme d'orígen físic, diriem que medioambiental. Les persones es van tancar a les esglésies tot pensant que aquell indret considerat sagrat els salvaria de la mort o si no els salvava, la seva fe els duria directament al cel. 1006 anys després continuem aqui, el món no s'ha acabat i les coses continuen. A veure si abandonem l'alarmisme gratuit i comencem a aportar arguments i dades concretes que serveixin per a alguna cosa més que per a fer especulació abstracta de realitats existents però d'unes dimensions substancialment menys importants. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
Veieu... "abans ja es lluitava", "sou uns il·luminats"... quina classe de societat és la que espereu d'aquí a cinc, deu, quinze anys? No es tracta de ser el millor ni el primer, ni d'estar abans. Tampoc es tracta d'anar analitzant la convocatòria paraula per paraula. No es tracta d'això.
Filòsof: Baixa dels núvols. La realitat que ens envolta, que ens volen fer creure no és la mateixa de la que jo et parlo. No és alarmisme gratuit, està ben fonamentat. Et convido a que visitis la pàgina web que he enllaçat més amunt i que consultis dades i facis previsions. Gratuits són els teus comentaris que no estàn fomentats en res i que contenen aquest "wishful thinking" imperant en la societat de merda: "ja inventaràn alguna cosa". Les dades hi són, només les has de consultar i treure les teves pròpies conclusions.
Em sembla increïble que hi hagi gent aquí lluitant per una societat més justa i que s'estigui tirant pedres a la seva pròpia teulada. És un problema seriós, però jo no sóc cap Déu i no us puc portar cap missatge del cel. Heu de buscar la informació en comptes de discutir com al Salsa Rosa.
A Crisis Energètica no tothom parteix del moviment ecologista, hi ha de tot. A Can Masdeu es van fer unes jornades sobre el tema fa unes setmanes prou interessants, i diria jo que els de Can Masdeu no pertanyen a cap secta i que saben bé de que va el rollo aquest.
Així que abans d'obrir la boca penseu una mica i esbrineu d'on surt l'energia que mou el nostre món (no només va de l'interruptor a la bombeta).
El decreixement no és tornar enrera, tot el contrari. És progressar com a persones, no econòmicament. És creixer en consciència. Ara, oblideu la fal·làcia del creixement sostenible... sostenible en què? |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
A més... no se si sabeu llegir, però la convocatòria va destinada a entitats i persones que ja lluiten. No es tracta d'inventar ni de reinventar res, sinó de fer un front comú cap aquesta nova realitat que s'acosta a passos gegants. El text va dedicat a la gent que tampoc està ficada en la moguda... jo no he sigut qui ha creat el text, però puc comprendre que tindrà diferents lectors. Es que de veritat, em feu venir ganes de plorar. La realitat que s'apropa és la CRISI ENERGÈTICA, juntament amb altres crisis (climàtiques, medioambientals, socials, polítiques).
El món no va sol, el mou una energia que s'està acabant i que cada dia serà més cara. Jo no m'ho invento, ho diuen des de geòlegs fins a grans empresaris. Cal consciència tb del problema des dels moviments socials, que a Catalunya tenim molta força i ganes de fer coses. Per això es fan aquestes jornades. I punt, i ja passo de discutir perquè em poseu malalt. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
I filòsof, si crec que ets qui ets, em sorprèn que et prenguis les coses d'aquesta manera quan has estat conscienciat d'això i moltes altres coses.
Pels qui s'informen d'una altre forma, de la forma oficial, la CNN retransmetrà demà un especial sobre la crisi del petroli: "We Were Warned: Tomorrow's Oil Crisis".
http://www.cnn.com/2006/EDUCATION/03/14/cnnpce.we.were.warned/index.html
Hi podeu veure un vídeo aquí: http://www.tarrantnostra.com/cnn-oil.rm
A la web de C.Energètica, a la portada i a la banda dreta, teniu documents de divulgació que us ajudaran a entendre el problema. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Aplisia |
16 mar 2006
|
Deixant de banda la opinió de filòsof, continuo considerant que no feu diana. Si bé la forma del problema és diferent, la qüestió segueix essent la mateixa de sempre: derrotar el capitalisme. Abans de la 2a guerra mundial, Trotski ja advertia que o es posava fi al capital o una catàstrofe sense precedents s'enduria la humanitat per davant. Bé, va venir la 2a guerra mundial, amb 60 milions de morts, però el capitalisme va continuar. Era alarmista Trotski? Depen. Tenia més ull que la majoria, això segur.
Considero que la situació munidal actual és pitjor que la que va viure Trotski en el anys anteriors al seu assassinat. A punt de petar. Però això no implica la fí del sistema, necessàriament. El que no podem negar, d'altra banda, és la profundíssima crisi que ja comença.
La massacre d'Irak n'és una de les primeres conseqüències. I bé, quasi tot el rebombori munidal amb Chávez, Bolívia, Palestina, Txetxènia, Afganistan, i un llarg etcètera.
D'altra banda, la solució no passa pel control de les empreses transnacionals, ni fer pedagogia de masses, com si la gent fos estúpida. La solució és la de sempre, la lluita de classes. És aquí on no feu diana i us perdeu.
I no segueixo perquè, bolet, sé que no vols anar més enllà de la postura que adoptes; creus que termes com proletariat o lluita de classes han quedat desfasades i pertanyen als museus. En aquest sentit, el teu moviment i en general el movimentisme altermundista ha sepultat el passat. Què hi farem! |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
Però de quin moviment parles... el meu moviment? Jo sóc una persona com tu que té els seus ideals i lluita. Punt. Deixant de banda la lluita de classes, que avui dia no veas la lluita que hi ha, no es proposa fer pedagogia de masses estúpides. Tot això ho estàs treient tu de context. Molt bé, el problema pot ser la lluita de classes però el tema de l'energia engloba això i tot lo que t'envolta. No estem aquí per fer demagògia ni per fer teoria sobre els moviments. Anem per feina i deixem de discutir? Perquè hem de juntar forces i deixar-nos d'idiotades, de si tu ets més a l'esquerra que jo. Després em dieu flipat... en fi. |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
16 mar 2006
|
Mireu nois a banda de qui sigui jo (va pel bulet..això no és una lluita personal, és un debat que ve d'enlloc i va a no res) jo he afirmat repetidament que tant en bulet com la info que dóna és certa, el que diu és cert i el problema hi és però ni ve cap cataclisme energètic ni s'acaba el món. Bulet abandona ja el tremendisme gratuït i dedica't a dónar info una mica més realista corre. Sé que estàs capacitat per fer-ho. I no vulguis dónar-nos lliçons de treball per un món més just quan tu desconeixes el significat profund d'aquests termes. Oi que sabem tots dos qui som, doncs aplica aquesta teoria de la justicia a la teva vida diària que bona falta et fa. I perdona, aquests fòrums no són el lloc per a atacs personals però noi jo em crec els discursos de justicia de les persones que els apliquen i no dels cantamañanas que parlen i parlen i parlen i a l'hora de la veritat tenen la mateixa idea de justicia que en Rajoy.
Ets un bon comunicador sense base de pensament, saps coses, informa, ho saps fer bé, però no ens venguis alarmismes perque no anem enlloc. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Aplisia |
16 mar 2006
|
No penso deixar mai de discutir... No has pensat mai que la feina que facis pot reforçar el sistema, i contribuir en allargar l'agonia?
La línia que seguiu és sistèmica, i en el meu parer sou la roda de recanvi del capital. Sou apagafocs. Però, bé, si tu no vols discutir és la teva decisió. Totalment respectable.
Salut! |
Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Filòsof |
16 mar 2006
|
Val Aplisia, em sembla bé..has tocat un punt interessant. Dius que seguim una linia sistèmica. Val...Cap a on et sembla que hauriem de caminar per tal de sortir d'aquesta linia sistèmica? |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
16 mar 2006
|
Si per tu seguir una línia sistèmica és apostar pel decreixement, que és tot lo contrari del sistema capitalista, no anem bé. La reunió ha estat profitosa i comencem a treballar sobre el tema. No tinc més temps x discutir sobre estupideses amb gent que sense voler assabentar-se de què va el rollo el critiquen obertament
Salut i bona nit |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per Aplisia |
16 mar 2006
|
Filòsof, l'alternativa plantejada aquí és reformista, ja que proposa el "decreixement", o sigui, la repartició del consum d'energia. És un discurs ubicat en el consum, que no qüestiona el mode de producció que han dut a la situació actual, i per tant no enfoca les causes que la mantenen.
Es podria dir, mèdicament parlant, que s'ataquen els símptomes de la malaltia sense voler entendre què l'està provocant.
Investigant l'estructura i funcionament del sistema capitalista, en la seva fase imperialista, es descobriria que hi ha països pobres per necessitat, i d'altres de rics perquè així ha de ser. Condició intrínseca al sistema i que no pot fer res més que aguditzar-se.
Per tant, s'ha d'atacar el mode de producció. I la millor manera de fer-ho és com a productors que som, treballadors, obrers.
Què significa això, en el marc d'una lluita com la vostra? Primer de tot, parlar de producció en comptes de consum. Si volem lluitar contra les transnacionals, hem de dissenyar sistemes de producció descentralitzada, de propietat particular o bé pública. Hi ha tecnologia més que suficient: només comptant amb l'energia eòlica en seria suficient. També es pot provar amb l'oli de colza; en un indret d'Itàlia ho van intentar no fa gaire temps, i van obligar a fer intervenir l'Estat per frenar el moviment. Com no, l'Estat sempre protegirà les empreses, ja que l'Estat és burgès.
Personalment, he intentat esbrinar camins per produir energia com a particular, i són econòmicament viables. Només falten col·lectius potents, capaços de saltar-se les lleis asfixiants que impedeixen aquest desenvolupament productiu, i emprendre un moviment desobedient i que dispari contra alguna de les contradiccions del sistema.
Pensa què significaria que s'impulsés una campanya per dissenyar un programa d'instal·lació de petits aerogeneradors a les planes, en zones públiques, carreteres, polígons, i també en edificis i indrets particulars. Una campanya d'aquest tipus dinamitaria Endesa i totes les energètiques. Seria sumament subversiva, revolucionària.
L'objectiu, repeteixo, és la producció descentralitzada i horitzontal de l'energia. I tots els esforços haurien d'anar en aquest sentit.
No sé si t'he contestat del tot, filòsof. He intentat ser concret, malgrat que el tema sigui infinítament més complex... |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per expert |
16 mar 2006
|
realment, no hi ha qui us entengui.
el decreixement no és el contrari que el capitalisme. són dues coses diferents. per exemple, els anys 1930 hi va haver bastant decreixement, bàsicament, en els països capitalistes.
en fi, fa la sensació que no sabeu de què parleu. |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
17 mar 2006
|
A veure, es que esteu jutjant tot un tema a través del comunicat que he penjat. Es fa crítica al capitalisme i evidentment que la causa de tot aquest merder és el mode de producció que ens ha dut al sistema actual. Però ja et dic, això passa per veure el que un vol i per no informar-se com s'ha de fer. Visita la pàgina web i llavors en parlem... ens estem plantejant el sistema de cap a peus, no volem reformar el sistema capitalista. Aquí és on falles... |
Re: Crisi Energètica. Convocatòria per construir una xarxa
|
per bulet |
17 mar 2006
|
Per decreixer cal canviar de sistema, perquè l'actual necessita creixer. Una altre cosa es que hi hagi una depressió. Estem apostant per un canvi de model perquè les renovables no podran funcionar amb l'actual... |
|
|