Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Israel segresta el líder del FPAP a la presó de Jericó
14 mar 2006
Les tropes nordamericanes i britàniques que 'custodiaven' la presó van deixar el seu lloc per permetre l'assaalt sionista. La revolta esclata a Palestina en resposta a l'atac
jericosadat_6.jpg
i1.jpg
Ahmed Sadat, secretari general del Front Popular per l'Alliberament de Palestina, és un dels presos polítics palestins més importants, fou detingut pel propi govern de l'ANP, sota les pressions israelianes i nordamericanes, acusat de l'audaç acció que un escamot del Front dugué a terme executant el ministre israelià Rehavam Zeevi, membre de l'ultradreta racista sionista i defensor de l'extermini dels palestins.

Es dóna el cas que nou el govern electe palestí havia declarat que estava disposat a alliberar el presoner, atenent a la demanda popular. Amb l'atac, el govern sionista ha volgut tornar a colpejar els palestins, en concret el principal partit de l'esquerra Palestina, demostrant el seu nul respecte als acords internacionals però evitant de moment atacar el moviment Hamas, guanyador de les eleccions, a l'espera d'aplanar el camí cap a una major escalada d'agressions contra el poble palestí.


'assalt, que també va acabar amb la captura de cinc militants de la resistència palestina més, va tenir lloc el dimarts 14 de febrer de matí a la ciutat de Jericó, sota teòrica sobirania de l'ANP, i comptà amb l'ajut de les forces militars nordamericanes i britàniques, que s'absentaren de les seves posicions en el centre penitenciari poc abans de l'atac.

L'assalt i detenció de Sadat va provocar de seguida una forta resposta popular als territoris ocupats, amb nombrosos enfrontaments, protagonitzats tant pels joves als carrers com per part de militants armats les diverses faccions de la resistència, les brigades Abu Ali Mustafà del FPAP o les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, de Fatah. Van ser atacades seus diplomàtiques dels EUA i el Regne Unit, països aliats del govern sionista, i de la Unió Europea, i capturaren de diversos càrrecs nordamericans i britànics.

(font: www.endavant.org)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat