Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Sants. Nova sentencia mobbing immobiliari
12 mar 2006
Els propietaris del pis de lloguer on residia Cecilio han de rehabilitar la vivenda i pagar-li el reallotjament en un altre immoble mentre duren les obres.
El "mobbing" immobiliari és un fenomen que, en paral·lel al boom de la construcció s'ha anat introduint, lamentablement, en el vocabulari habitual del sector. De fet, cada cop hi ha més denúncies per aquest tipus de pràctiques, a càrrec dels propietaris d'edificis o de pisos que fan la vida impossible a les persones que tenen de llogaters. L'objectiu és aconseguir que les víctimes, cansades de l'assetjament, se'n vagin i així poder llogar els habitatges a un preu més elevat o vendre-se'ls, aprofitant la constant pujada de preus en aquest mercat. Afortunadament, no sempre s'acaben sortint amb la seva.

És el cas de Cecilio, que se n'ha sortit de les pressions dels propietaris del pis on residia, al barri de Sants de Barcelona. El desembre passat, Cecilio va guanyar el judici que havia interposat contra els amos de l'immoble pel mal estat en què es trobava el pis. La sentència obligava els propietaris a rehabilitar la vivenda. Tot i que han trigat mesos a complir la sentència, l'home ha aconseguit que el reallotgin mentre rehabiliten el seu pis i que li mantinguin la renda antiga.

Els propietaris finalment han accedit a pagar-li el nou lloguer, tot i que ell continua amb l'antiga renda perquè no li puguin rescindir el contracte. Les coses per a ell han canviat molt, i ara viu en una planta baixa i té aigua calenta i calefacció. Tot i que la sentència l'empara, ara l'única por que li queda és assegurar-se que podrà tornar al seu pis un cop els propietaris l'hagin rehabilitat.

El cas de Cecilio, però, no és habitual entre les víctimes d'assetjament immobiliari, ja que la majoria dels inquilins acaben cansant-se i marxant. Altres casos no s'arriben ni a denunciar. I és que, entre altres coses, el "mobbing" immobiliari no està tipificat legalment.

http://www.telenoticies.com/noticia/not201571291.htm
Mira també:
http://www.el-refugioesjo.net/foro/index.php

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa