Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
+ informació de les Falles Populars i Combatives '06
11 mar 2006
IV Falles Populars i Combatives del Barri del Carme ‘06
IV Falles Populars i Combatives del Barri del Carme ‘06

Per quart any consecutiu, Endavant, juntament l’Associació Cultural La Lluna Roja, l’Ateneu Popular del Carme i altres col·lectius del barri del Carme han organitzat una sèrie d’activitats per a aquells que vulguen viure les Falles d’una manera més popular i combativa. Durant molts anys la dreta institucional i reaccionària ha intentat apropiar-se d’una de les festes més populars dels Països Catalans. Així, durant molt de temps s’ha dificultat l’organització d’activitats no institucionals i s’ha fomentat la despolitització de les festes, quan, precisament, aquesta era un de les característiques inicials dels monuments fallers que sovint servien per canalitzar tot tipus de preocupacions populars.
Per intentar canviar aquesta dinàmica i per obrir espais nous a la gent que no es conforma amb les festes institucionals, per tot açò, s’organitzen les Falles Populars i Combatives. L’edició d’enguany té com a eix temàtic “el Barri i la seua gent� i pretén reivindicar un barri digne per viure i alhora reconèixer l’esforç de la seua gent que durant tants anys ha estat patint el maltractament de les institucions. Unes institucions que, històricament, han sotmès el barri a la marginació i actualment fomenten l’especulació desenfrenada fent fora del barri a la gent que hi ha viscut sempre.
D’altra banda, amb les Falles Populars i Combatives també es vol potenciar la cultura popular del barri, no només mitjançant la recuperació de la memòria històrica (com es pretén amb la xerrada del dia 18) sinó realitzant activitats obertes a tots els veïns i veïnes com ara el Correfoc (dijous 17), els balls populars (divendres 17) o l’exhibició de pilota (dissabte 18).
Finalment, les festes inclouran una part més reivindicativa que serà la celebració del tradicional cercavila de falles pel barri del Carme, amb el lema “Per un Barri Viu i Combatiu!).

Programa d’actes:

Dijous 16
18h Xerrada: Iniciatives actuals al Barri amb un membre de l’Ateneu Popular del Carme, Miguel (Barriodelcarmen.net) i Josep Montesionos (Associació de veïns afectats pel pla RIVA). Al carrer Gutenberg.
22h Correfoc amb els Dimonis “Socarrats� de Campanar. Sigueu puntuals, el foc no espera! Al carrer Gutenberg.
23h Concert contra l’especulació amb Pirat’s Sound Sistema, Cesk Freixas i punxa discos. Al carrer Gutenberg.

Divendres 17
12h Donem vida a les parets: taller de murals contra la censura. Al carrer Defensors de la Terra.
14h Concurs de Paelles; nosaltres posem la llenya. Al carrer Defensors de la Terra. Els guanyadaros rebran un lot de productes fallers i altres sorpreses...
18h Balls Populars de i després berenar faller: xocolatada per a tots i totes! Al carrer Defensors de la Terra.
Després podrem anar tots i totes a Benimaclet per participar de les activitats de les Falles Populars ’06 que organitzen Maulets i Terralada!!

Dissabte 18
13h Exhibició de Pilota: l’Horta contra el Comtat!!! És d’hora; però una bona partida, s’hi val una matinada! Al carrer Llíria.
14h V Calçotada popular pro-presos. Els calçots arribaran directament del Penedès amb la seua salsa. Les places són limitades: reserveu els vostres calçots a horta ARROBA endavant.org o passeu-vos pel Racó de la Corbella. A l’Escola Santa Teresa.
17h II Torneig de futbol 3x3 . El torneig es farà a l’escola Santa Teresa. Els guanyadors rebran un lot de material de les Falles Populars i Combatives i altres sorpreses. Cal inscriure-s’hi a horta ARROBA endavant.org o al Racó de la Corbella.
19h Xerrada: Història del barri / històries del barri amb Enric Tàrrega, en representant de la Falla Sant Ramon-Beneficència i un membre del l’Assemblea Local d’Endavant. A l’Escola Santa Teresa.
20:30h Cercavila reivindicatiu per un barri viu i combatiu.
22h Concert per un barri viu i combatiu a l’Escola Santa Teresa amb la Gossa Sorda, Prisoners of War i La Banda del Barri.

Més informació: horta ARROBA endavant.org o al Racó de la Corbella (Carrer Ripalda 20, baixos esq. Barri del Carme). Us recordem que el Racó de la Corbella estarà obert totes les nits de Falles amb horaris fallers.

Organitzen: Endavant (OSAN), Ateneu Popular del Carme, Associació Cultural la Lluna Roja.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: + informació de les Falles Populars i Combatives '06
12 mar 2006
Felicitats a tota aquesta penya de València que s´ho està currant d´allò més!!

L´esquerra independentista a València està més viva que mai, a seguir així que d´aquí poc la CUP València
obtindrà l´alcaldia per majoria absoluta!!! jejeje...!!!

"...i vivim somiant, empeny fins que algun dia siga realitat..."

Hem de somiar molt les utopies per què el dia de demà aquestes siguin possibles!!!
Sindicat Terrassa