Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Crònica del judici per pintades al monolit feixista (Lleida)
10 mar 2006
Avui a les 10 hores del matí s’ha dut a terme el judici contra un militant d’Endavant i una jove acusats de dur a terme pintades durant la nit del divendres 3 de març al monolit feixista de la Plaça Cervantes.
Prèviament a la celebració del judici, a les 9 hores del matí, s’ha interposat una denúncia contra el mosso d’esquadra que va agredir el jove en el moment de la identificació el divendres 3 de març. El jove ha estat visitat per la metgessa forense dels jutjats i citat a judici pel dimarts 14 de març a les 10’20 hores.


Posteriorment s’ha celebrat el jucidi previst, tot i que, els advocats dels dos joves n’han demanat la suspensió al·legant:
- que al judici de deslluïment s’hauria d’acumular el de desobediència a l’autoritat
- i la no correcta citació dels imputats.

El jutge ha desestimat les pretensions de la defensa dels joves considerant que:
- una falta de deslluïment no té res a veure amb una de desobediència, tot i produir-se els fets dins d’un mateix acte i, per tant, optant la celebració per separat dels dos judicis.
- d’altra banda, considerava que si les persones imputades estaven allí la citació, tot i no feta de la forma més adient, havia produït la seva finalitat (avís de judici i possibilitat de defensa).

Els mossos d’esquadra han declarat imputant als dos joves com a autors dels fets de deslluïment i al militant d’Endavant com autor, a més, d’una falta de desobediència i/o resistència a l’autoritat.

Davant les imputacions una de les joves ha declarat no haver realitzat les pintades. L’altre jove ha manifestat que havia dut a terme les pintades que deien "El volem a terra" perquè s’enmarcaven dins d’una campanya que Endavant està realitzant des del 20 de novembre del 2005 per demanar la retirada del monument feixista.

La defensa ha afegit, a més:
- la manca de possibilitat de deslluïment en un monument que no llueix
- la no voluntarietat de deslluir-lo ja que la intenció era reivindicar la seva retirada
- el desinterés de l’administració respecte als fets ja que, tot i haver estat requerits, no han presentat la factura. Afegint a això que els danys no poden ser quantificats econòmicament que impedeix la seva qualificació.

Per tot això, l’advocat de la defensa ha conclós que no s’acomplia el tipus exigit per l’article 626 del Codi Penal que diu "Els qui delluïssin béns immobles de domini públic o privat, sense la deguda autorització de l’Administració o dels seus propietaris...".

Afegint, a tot l’esmentat, l’aplicació del principi de mínima intervenció que regeix en dret penal i demanant que el fet es penalitzés, com a màxim, amb una sanció administrativa. Sanció que davant l’interès demostrat per l’Administració, que no ha presentat la factura, hauria de comportar la lliure absolució dels joves.

La demanda del Ministeri fiscal és de 5 dies de treball en benefici de la comunitat i el pagament de les despesses de neteja.

D’altra banda, el judici ràpid que es celebrarà el dimarts, serà per resoldre les denúncies creuades entre el mosso i el jove imputat per les pintades.

Dimarts 14 de març a les 10’20 hores concentració davant dels jutjats.

Jutjar joves que denuncien la presència de monuments feixistes és emparar el feixisme!

Lliure absolució pels 4 imputats en els dos judicis per pintades al monolit feixista!

Fóra monuments feixistes de la ciutat de Lleida!



---
Assemblea Antirepressiva de Ponent i Endavant Ponent
Mira també:
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica del judici per pintades al monolit feixista (Lleida)
10 mar 2006
osti només viviu del victimisme...
Re: Crònica del judici per pintades al monolit feixista (Lleida)
10 mar 2006
si, realment molt trist...

no se on veus el victimisme... sabem que els nostres actes estan fora de la legalitat (terme que res te a veure amb la legitimitat), cosa que no treu treballar pq els encausats siguin absolts.

la teva actitut, així com la de tants d'altres, si que és trista, sento pena per tu, suposo que la teva castració mental sols et permet rajar de qualsevol cosa que es fagi... realment et planyo.
Re: Crònica del judici per pintades al monolit feixista (Lleida)
10 mar 2006
http://personal.auna.com/1917/endavant/campanyesmonolit0506.htm

Estaria be que la propera acció en contra del monument inclogués un parell de martells pneumàtics.
Sindicato Sindicat