Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
L'Esquerra Independentista ix al carrer un any més pel Dia de la Dona Treballadora
09 mar 2006
www.encenloida.net
8mar4.jpg
Tant a Barcelona com a València, l'Esquerra Independentista va fer-se sentir ahir en les manifestacions convocades amb motiu del Dia de la Dona Treballadora. A la capital del Túria, Endavant i Maulets van formar un bloc conjunt sota el lema "Només acabarem amb la violència de gènere quan construïm una societat no sexista. Llei integral és mentida". Durant la marxa, es van sentir proclames com "Nosaltres parim, nosaltres decidim" o "La talla 36 també és violència de gènere". Precisament, el manifest redactat per les dues organitzacions incidia en la violència de gènere, entesa no només com les agressions físiques o psíquiques patides en l'àmbit privat, sinó també com les discriminacions laborals i la imposició de tòpics socials vinguts des dels mitjans de comunicació i empreses publicitàries.

La manifestació de València estava encapçalada per unes torxes portades per diferents militants de la CEPC. A sobre, duien també unes pancartes en les quals es podien llegir alguns dels lemes cridats per les manifestants. Durant el trajecte, es van fer diverses accions, com ara pintades a les façanes dels comerços de roba i cosmètica. A la plaça de l'Ajuntament, Maulets va despenjar una pancarta que deia "Partits polítics institucionals culpables. Educació sexista=violència de gènere", al mateix temps que s'encenien espelmes en record de les dones que pateixen la violència. La marxa, acompanyada de dolçainers i tabaleters, va cloure a la Plaça de la Mare de Déu.

La convocatòria de l'Esquerra Independentista a la ciutat comtal va reunir en un mateix bloc persones de Fabrica Roja, Justa Revolta, Dones del Sac, Dolça Lluita, Endavant, Maulets, MDT i CAJEI. El lema fet públic va ser "Allibera't dels murs que t'oprimeixen, construïm una societat antipatriarcal". També va haver-hi diferents accions als carrers, entre les quals destaquen pegades de cartells als comerços contra la desigualtat laboral.

Els actes per la dona continuaran durant el que queda de setmana. Així doncs, dissabte 11 de març Endavant ha organitzat al Racó de la Corbella un recital de poesia eròtica "OHRGÀSMICA" a càrrec de M'armaria, que anirà acompanyada d'una "picaeta" a partir de les 22:00 hores. L'assemblea comarcal de La Marina d'Endavant també ha organitzat un passe de vídeo per a divendres 10 a la Casa de la Cultura de Callosa d'en Sarrià. La pel·lícula a projectar és "Te doy mis ojos", d'�ciar Bollaín i estarà acompanyada prèviament per una xerrada que porta el nom de "Violència vers les dones: S'està avançant?".

Per al dia 11, Maulets també ha preparat unes jornades amb el títol "L'enduriment del codi penal no és la solució!, no a la llei integral '05, enderroquem el patriarcat!". Hi haurà diferents actes al Terra com pintades de murals pel matí, una exposició sobre "Fragments de realitat" i la projecció de la pel·lícula francesa "CHAOS" junt amb una xerrada sobre violència de gènere. El dia 10, la CEPC i Endavant han convocat al Casal Jaume I d'Alacant una jornada que consistirà en la presentació del llibre "Nosaltres les dones, discursos i pràctiques feministes", un sopar i l'actuació d'OHRGÀSMICA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Esquerra Independentista ix al carrer un any més pel Dia de la Dona Treballadora
09 mar 2006
Ja els hi podriu dir a les militants de la CAJEI i altra purria que per ser feminista no és obligatori anar mig rapada, amb 2 aros, les mitges trencades i l'aixella sense depilar. Estètiques que sou unes estètiques!
Re: L'Esquerra Independentista ix al carrer un any més pel Dia de la Dona Treballadora
10 mar 2006
el darrer comentari ... sense comentaris ...
Re: L'Esquerra Independentista ix al carrer un any més pel Dia de la Dona Treballadora
10 mar 2006
Deia Rosa Luxemburg que la justícia també és sempre la justícia del que pensa diferent. Durant el franquisme estava prohibit anar amb minifaldilla i mostrar tendresses de qualsevol tipus en públic, es lluita contra una ideòlogia nomemclaritzadora només perqué la gent repari en aixelles no depilades, doncs si vols aixelles depilades ves-te'n al món de la publicitat a on noies de tretze anys (pintades per semblar vint) fan publicitat de cosos que cap dona reial té ni hauria d' aspirar ténir. Per la diversitat, contra l' unipensament, que tothom vagi com se li roti!
Sindicat Terrassa