Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Sobre la llei per regular el deute extern
09 mar 2006
La campanya ‘Qui deu a qui?’ ha denunciat que l'actual proposta del text legal, que es discuteix al Congrés espanyol, no recull les demandes de la societat civil i pot suposar un pas enrere en la lluita contra la pobresa
El repte de superar les diferències Nord-Sud encara existeix. L'aprovació de la Llei Reguladora del Tractament del Deute Extern en els termes que s'estan discutint podria suposar un pas enrere en la recerca de solucions per al problema de l'endeutament.

La Campanya per l'Abolició del deute extern 'Qui deu a Qui?', formada per prop de 50 organitzacions i xarxes socials, continua realitzant una sèrie d'accions informatives, de pressió política i de denúncia.

La pressió està orientada aquesta vegada a promoure la correcta articulació de la proposta de Llei introduïda el 2004 pel grup parlamentari català i a la qual ja li han estat realitzades un total de 43 esmenes, especialment per part del Partit Socialista.

El conjunt d'organitzacions que conformen la campanya han fet una crida perquè la Llei promogui la total “transparència d'informació� sobre les causes i conseqüències del deute, requerint a més una moratòria del seu cobrament, la cancel·lació immediata dels deutes il·legítims i l'enjudiciament dels seus responsables.

Així mateix, exigeixen que el document legal aposti per “l'eliminació, reformulació i/o revisió dels mecanismes generadors de deute encara vigents�; que contempli la coherència de polítiques amb el govern i asseguri la participació activa de la societat civil.

Com a part de les accions de carrer, la campanya ‘Qui deu a qui?’ va emprendre diumenge passat un particular seguici fúnebre que va recórrer els carrers de Madrid i va arribar a la porta del Congrés dels Diputats, on els integrants -vestits de dol- van mostrar la seva inconformitat amb el projecte de la futura Llei Reguladora.

Altres organitzacions també han aixecat la seva veu de protesta durant les últimes setmanes.

Més informació:
La Llei per Regular el Deute Extern. Una oportunitat perduda
http://www.quiendebeaquien.org/article.php3?id_article=70
Consulta les esmenes presentades (PDF)
http://www.congreso.es/public_oficiales/L8/CONG/BOCG/B/B_033-08.PDF
Mira també:
http://www.quiendebeaquien.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat