Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
[Pais Basc] Piquets de vaguistes recorren la Gran Via bilbaïna
09 mar 2006
09/03/2006 10:58

BILBAO, 9 (EUROPA PRESS)

Un vintena de piquets informatius del sindicat abertzale LAB recorren la Gran Via de Bilbao des de dos quarts de deu del matí instant els comerços i entitats bancàries obertes a tancar i secundar la convocatòria de vaga de l'esquerra abertzale en contra de la dispersió i per la mort dels presos d'ETA Igor Angulo i Roberto Sainz.

En el recorregut, que es fa sense incidents, els piquets, que transiten vigilats per agents de l'Ertzaintza, reparteixen pamflets en els quals criden a la vaga "en defensa de la resolució democràtica i en contra de la dispersió" i indiquen que "ha arribat el moment de donar una resposta contundent, ha arribat el moment per al teu compromís". En aquest sentit, demanen que tanquin el seu comerços i prenguin "les mesures necessàries per a això".

En el pamflet denuncien que "totes les forces contràries a la resolució democràtica estan envalentonades", així com que "en contra de l'opinió de la ciutadania basca, es manté una política penitenciària criminal contra el col·lectiu de presos, com ho demostren les morts de Igor Angulo i Roberto Sainz".

Així mateix, denuncien que es pretén "revisar les condemnes dels presos per allargar-les tota la vida, com en el cas d'Unai Parot".

En un altre pamflet, LAB denuncia l'"actitud provocativa del PNB i l'Ertzaintza" i assegura que "davant la greu situació després de les morts de Angulo i Sainz, l'esquerra abertzale segueix apostant per obrir un escenari de negociació i solucions polítiques".

"Cal anar endavant i blindar un procés de solucions, des del protagonisme social i la resposta a tota mena de provocacions i xantatges", diuen, per afirmar que la jornada de vaga d'avui "ha de ser una resposta a les morts d'Igor i Roberto, així com la reivindicació que la política de dispersió acabi d'una vegada per totes i un compromís i exigència d'un procés de solucions polítiques".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Pais Basc] Piquets de vaguistes recorren la Gran Via bilbaïna
09 mar 2006
Confebask y LAB discrepan sobre el seguimiento de la huelgaConfebask y LAB discrepan
sobre el seguimiento de la huelga.La patronal asegura que la jornada esta discurriendo con "normalidad". Mientras, LAB ha estimado que la huelga ha afectado a m?s de 200 empresas, centros educativos, hospitales o servicios
municipales
Re: [Pais Basc] Piquets de vaguistes recorren la Gran Via bilbaïna
09 mar 2006
Varios detenidos en jornada de protestas contra la dispersion

http://www.eitb24.com/portal/eitb24/noticia/es/politica/convocatoria-de-

http://www.eitb24.com/portal/eitb24/noticia/es/politica/partidos-politic
Re: [Pais Basc] Piquets de vaguistes recorren la Gran Via bilbaïna
10 mar 2006
Vaya fracaso de huelga.
Re: [Pais Basc] Piquets de vaguistes recorren la Gran Via bilbaïna
10 mar 2006
redado=policia
Sindicato Sindicat