Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jutjant a joves que reclamen la retirada de símbols feixistes
09 mar 2006
El divendres 10 de març, a les 9’45 hores, es jutjarà, de nou, a dos joves per dur a terme pintades en contra del monolit feixista de la Plaça Cervantes demanant "El volem a Terra".

La nit del divendres 3 de març un militant d’Endavant i una solidària amb la campanya per la retirada del monòlit feixista de la Pç Cervantes, van realitzar unes pintades que consistiren en posar "El volem a Terra" a totes les bandes del monòlit franquista.




En finalitzar-les, i sense adonar-se de la presència policial, el noi va allunyar-se a pas ràpid de la zona dels fets. Moment en el que, un dels Mossos d’Esquadra va donar-li un cop a l’esquena, fent-lo caure al terra. El jove en veure el que estava succeint va alçar-se i es posà les mans sobre el cap. Sense cap justificació, el mosso colpejà el jove amb la porra a les cames i va procedir a immobilitzar-lo.

El dimecres 8 de març, en tenir accés a la denúncia dels Mossos, es va poder constatar que aquests han presentat un parte de lesions acusant al noi de resistència a l’autoritat, basat en fets totalment falsos.

Els encausats seran jutjats en un judici ràpid el 10 de març a les 9,45 hores als jutjats de Lleida.

Davant els fets exposats Endavant i l’Assemblea Antirepressiva de Ponent volem denunciar:

La capacitat inventiva dels Mossos d’Esquadra amb la única intenció de criminalitzar els i les joves i aconseguir que els imposin la màxima multa possible.

L’actuació dels serveis mèdics que van fer l’informe als Mossos d’Esquadra per ser còmplices de la seva mentida.

A La Paeria per mantenir durant més de 25 anys un monument feixista al centre de la ciutat, i per procedir de forma repressiva contra qui plasma el sentiment majoritari de la població de Lleida, que exigeix la retirada de l’ofensa col·lectiva que representa el monòlit feixista. Enlloc de retirar-lo, tapen les pintades, denuncien, jutgen i multen.

Per tot això exigim:

La lliure absolució dels i les joves encausades en aquest i en un anterior judici (també per pintades).

La retirada dels símbols feixistes de la nostra ciutat

Què es deixi de criminalitzar amb mentides al jovent que lluita



Lleida, 8 de març de 2006
Mira també:
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa