Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
AIPAC, el Comitè Americà-israelià d’Activitats Polítiques canvia la seva melodia: cantarà el Hatikvah a la conferència política
08 mar 2006
26/02/2006

Shmuel Rosner
Haaretz


WASHINGTON â Els 4500 participants a la conferència política anual de lâAIPAC que comença la pròxima setmana, cantaran âHatikvahâ? i âThe Star Spangled Bannerâ? (Bandera Americana). Lâhimne nacional esraelià no es va cantar a la conferència de lâany passat, provocant crítiques al Comitè Americà-israelià dâActivitats Polítiques des de tots els costats.

El vicepresident nord-americà Richard Cheney serà el portaveu que donarà el to a la conferència dâaquest any que se celebrarà a lâombra dâallò que lâorganització de pressió pro-israeliana percep com doble amenaça per al país: Hamas i el programa nuclear dâIran.

La decisió de lâúltim any de saltar-se el âHatikvahâ? va estar lligada a la investigació en aquell moment dâimportants funcionaris de lâAIPAC i a un desig dâevitar qualsevol sospita de dobles fidelitats.

La tradició de cantar lâhimne nacional israelià a les congregacions de lâAIPAC va començar fa molts anys, i va ser consolidada en una gran convenció dâactivistes de lâorganització celebrada a Los Angeles fa uns mesos.

Cap polític israelià rellevant assistirà a la conferència de la pròxima setmana a causa de la proximitat de les eleccions israelianes. El primer ministre, Ariel Sharon, va estar a la conferència de lâany passat.

A més a més de Cheney, la conferència presentarà a membres veterans del Congrés com el nou líder de la majoria de la cambra, John Boehner dâOhio, portaveus de la majoria i la minoria, Roy Blunt i Steny Hoyer, respectivament, Senadors Even Bayh i Susan Collins; lâanterior senador i candidat a la vicepresidència John Edwars i lâambaixador nord-americà a les Nacions Unides, John Bolton.

El president del Consell de Seguretat Nacional, Giora Eiland i lâambaixador dâIsrael a lâONU, Dan Gilleman, seran els més alts representants dâIsrael a la conferència.


Traduït de lâespanyol al català per Ãlex Tarradellas, membre de Tlaxcala (tlaxcala ARROBA tlaxcala.es), la xarxa de traductors per la diversitat lingüística.
Aquesta traducció és copyleft.


En castellà:

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=27713

En anglès:

http://www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArtVty.jhtml?sw=aipac&itemNo=6

This work is in the public domain
Sindicat