Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
>>>>l'enduriment del codi penal no és cap solució!! 8març2006
07 mar 2006
Des de Maulets el jovent independentista revolucionari us encoratjem a participar, dins del bloc independentista, en les diferents manifestacions convocades arreu dels Països Catalans per celebrar el dia de la dona treballadora.
8març06.jpg
Convocatòries:

Dimecres 8 de març:

19:00 Plaça Universitats ( Barcelona)
19:30 Plaça de la Glorieta ( València)

Us adjuntem el manifest nacional i el cartell realitzat per aquesta diada.

El combat maulet continua!!!




L'enduriment del Codi Penal no és cap solució! Enderroquem el patriarcat!

La desigualtat existent entre homes i dones, té com una de les seues conseqüències més dures i alarmants la violència cap a les dones pel simple fet de ser dones. Aquesta violència té moltes formes, no és només física i no l'exerceix exclusivament l'home dins d'una relació de parella sinó que s'exerceix des de la societat, en tots els seus àmbits (mitjans de comunicació, treball, família, moral catòlica, lleis i institucions...).

Per què, no és una cara agressió cap a la dona el cànon actual de bellesa? Un model que menysprea el cos natural de la dona i que incita al rebuig del propi cos i a l'obsessió per la imatge fins arribar a l'extrem de posar en perill la pròpia salut( bulímia, anorèxia, operacions d'estètica, silicona...). No és aquesta una clara violència cap a les dones?

Als Països Catalans les dones treballadores cobren un 20% menys que els homes, per la mateixa tasca realitzada. No és açò una clara humiliació i menyspreu social cap a les dones?

En una situació d'embaràs no desitjat, com que a casa nostra l'avortament és il•legal i només es pot fer des de la seguretat social emparant-se en un dels tres requisits ( per violació, per qüestions de salut fisica mental), les dones hem de passar tot un seguit de formalismes per poder caçar dins d'una d'aquestes categories. Formalismes que ens porten ha haver de justificar-nos una i altra vegada pel simple fet de no voler ser mares. Tot un procés d'humiliacions i menyspreus tant abans com durant l'estància als hospitals públics .... Quan parlem de violència de gènere parlem d'açò i més, molt més.

L'educació sexista que rebem des que naixem legitima un sistema que continua relegant a les dones a la categoria de ciutadanes de segona classe, exigint a les dones un paper i unes tasques molt específiques (ser mare i muller, funcions que inclou fer-se càrrec de les tasques de la llar de manera gairebé exclusiva) i que a més a més, no són ni retribuïdes econòmicament ni reconegudes socialment.

És aquesta desigualtat social, la que genera el sistema patriarcal, la única responsable de la violència de gènere. Només destruint aquest sistema, acabarem amb la violència cap a les dones.

Pretendre combatre les injustícies mitjançant la repressió, és una fal•làcia que les democràcies neoliberals ens intenten fer creure, ja que és obvi que el sistema mai podrà acabar amb les desigualtats socials que ell mateix genera. Eixes desigualtats són estructurals, el sistema capitalista i patriarcat viu d'elles.

Fa un any Maulets, ja va criticar llei actual integral contra la violència de gènere ( llei del PSOE), perquè les seues vies d'actuacions eren jurídiques (enduriment del codi penal i creació de jutjats específics) i no per combatre l'educació sexista. Malgrat que la redacció de la llei pretén ser multidisciplinar, és a dir, donar solucions des de tots els àmbits socials, i de fet la pròpia llei recull la necessitat d'acabar amb l'educació sexista per poder combatre la violència de gènere. La realitat però, és que és paper mullat ja que darrere d'eixes intencions no hi ha ni projectes seriosos ni pressupostos econòmics per fer un vertader reciclatge educacional ( al sistema d'ensenyament, als mitjans de comunicació, la publicitat i la moda...).

Així un any després el temps ens dona la raó, res no ha canviat malgrat totes les expectatives que va generar la llei en alguns sectors feministes i les úniques vies d'actuacions han estat tres; creació de jutjats específics, ajudes econòmiques d'uns 300 euros al mes i l'enduriment del codi penal.

La desigualtat social que patim les dones als Països Catalans provoca més de 500.000 dones agredides físicament de manera "habitual" i desenes de dones assassinades, i per tant l'enduriment del codi penal no sembla ser una manera seriosa i amb veritable intenció d'acabar ja no amb dita desigualtat sinó que ni tant sols, amb la violència física que se'n deriva.

Però, des de quan un sistema polític –econòmic -social que provoca desigualtats intenta després acabar amb elles? Els partits institucionals representen els interessos del sistema capitalista i patriarcat i per tant mai acabaran amb les injustícies que eixe sistema provoca, perquè llavors qüestionarien els propi sistema que representen. Per moltes paraules boniques i maquillatge que utilitzen el PSOE mai podrà fer res per combatre l'arrel, educació sexista, perquè des de posicions capitalistes no es poden defensar postures antipatriarcals. Ja sabem totes quan de rentable li ix mantenir el patriarcat. Per què seria realment capaç el PSOE o qualsevol altre partit de l'esquerra reformista, impedir la publicitat sexista quan produeix beneficis als empresaris? O, podria realment acabar amb el concepte de família actual i repartiment de taques en funció del sexe? Qui faria llavors les funcions socials que fem les dones( cura de la gent major, cura dels infants...) de manera gratuïta?... Podria el PSOE, amb els interessos que representa, acabar o donar una eixida digna a les treballadores del sexe? I la pornografia? Difícil de creure tenint en compte la quantitat de capital que mouen. Un any després de la llei integral contra la violència de gènere podem afirmar sense cap por, que aquesta llei és més del mateix, és a dir, respon a la mateixa manera de fer política, les seues vies d'actuació són les mateixes que les de anteriors lleis. No hi ha un canvi i per tant aquesta llei no es cap solució contra la violència de gènere. Només anat a l'arrel del problema, a l'estructura mateixa del sistema patriarcal, la podrem combatre. No podem delegar aquesta feina tan important a les mans de cap polític, senzillament per què estan en l'altra part del conflicte, perquè són els responsables directes.

Cal doncs organitzar-se, cal lluitar, conscienciar, crear nous models de relacionar-se, nous valors... Cal enderrocar el patriarcat!!!
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

l'enduriment del codi penal no és cap solució!! 8març2006
07 mar 2006
K no es cap solucio_ Tu flipas o k_? Entre otras de las muchas "dificultades" contra las que se enfrenta ese nuevo "endurecimiento" esta por ejemplo que 1000 presos,de l@s cuales menos de doscientos son de eta los demas "comunes", un@ ya se puede ir haciendose una idea sobre la aplicacion e interpretacion y puesta en marcha del artivulo 60 y 70 del codigo penal de 1973 |el ant.|y sus consecuencias...> Las carceles son un polvorin.> Decia cierto medio policiaco el otro dia.
Consejo Gral del Poder Judicial , AVT Pper y pronazi,y su PP |Con mayoria en los plenos del poder| artifices responsables de este escarnio.
Cadena perpetua encubierta.
Re: >>>>l'enduriment del codi penal no és cap solució!! 8març2006
07 mar 2006
Irregularitats totes!
acabarem pagan entre t@ts .si no defensem amb força no hi ha res a fer, ..
Sindicato Sindicat