Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: dones
Dona + Jove + Treballadora = Precarietat^3
07 mar 2006
esbusquen.gif
Dona+Jove+Treballadora=Precarietat^3
Arriba una altra vegada el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, i es reobre a nivell social l´assoliment de la igualtat de gènere.

La inserció de la dona en el món laboral, l´emancipació femenina en les relacions emocionals, el repartiment de les tasques de casa o l´accés a llocs de responsabilitat, són aspectes en els quals s´ha avançat, però en els que continuem observant una clara desigualtat amb les dades a la ma.

I és que malgrat que reivindiquem mesures que tallin d´arrel totes aquestes situacions com ho són la coeducació a l´escoles, el control de la imatge que es difon de la dona a través de la publicitat per tal de trencar estereotips, una bona llei que protegeixi a les dones que pateixen violència física de gènere, o mètodes que garanteixen la presència de dones a les institucions, si observem un estudi recentment publicat, sobre matèria laboral, ens adonem que queda molt camí per recórrer.

Segons l´Institut Nacional d´Estadística ens trobem que:



els homes guanyen de mitjana un 40´6% més que les dones per desenvolupar la mateixa feina; en el cas de persones sense estudis, aquesta xifra es dispara fins al 75´1%
encara hi ha 380000 dones que cada any abandonen els seus llocs de treball, per fer-se càrrec de les seves famílies
les dones representen el 80% dels treballadors en jornada a temps parcial
les dones només representen el 27% d´alts càrrecs


Davant d´aquestes dades la resposta al debat és que encara estem lluny de l´assoliment complert de la igualtat entre homes i dones. I al costat de les reivindicacions abans esmentades, i que han de continuar en primera línia, hem d´exigir la regulació d´aquesta situació laboral que patim les dones treballadores, especialment les més joves.

Exigim igual salari, per a igual treball. Exigim les mateixes oportunitats per accedir a llocs de responsabilitat. Exigim el mateix respecte en els nostres llocs de feina. Exigim la flexibilitat laboral per a què homes i dones no haguem de renunciar al nostre dret de viure la paternitat i la maternitat amb plenitud.

En definitiva, exigim des del carrer, des de la participació social i des de la mobilització que el nostre govern prengui mesures definitives contra aquesta situació ancestral, que porta allargant-se massa segles.
Mira també:
http://www.joventutcomunista.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat