Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Mas va firmar un Estatut rebaixat per 'encàrrec' de l'oligarquia catalana
07 mar 2006
Artur Mas sabia perfectament a què anava el dissabte 21 de gener a Moncloa: a dir amén.
Només quatre dies abans, havia sopat amb un selecte grup de la gran patronal catalana i les paraules d'aquests ressonaven encara en el seu interior mentre creuava els Monegros, la Almunia de doña Godina, Guadalajara i totes les localitats de l'Espanya profunda que hi ha en el trajecte de cinc hores que uneix per carretera Barcelona i Madrid. 'Arturo, tanca ja el pacte' era la frase que més li van repetir pels suposats perjudicis per a les seves companyies que estava generant el debat estatutari. Asseguraven que els boicots i la crispació creaven mala imatge per a les seves empreses i podrien generar grans pèrdues a mitjà termini. De fet, no va ser necessari ni que fossin explícits perquè Mas va entendre perfectament el missatge: o pactava ja un Estatut amb el PSOE o es tancaria l'aixeta de finançament de CDC mitjançant donatius anònims, una font de finançament que va reportar cinc milions d'euros a la federació regionalista durant l'any 2002 tal i com consta en el darrer informe elaborat pel Tribunal de Cuentas.

En arribar a Madrid, va dirigir-se a un cèntric hotel de la Gran Via madrilenya a deixar l'equipatge i la seva muller, Helena Rakosnik, única acompanyant -a més del xofer i l'escorta- en el peregrinatge cap a la signatura de l'Estatut de la Moncloa.

Sabia a què anava perquè durant el sopar a que havia assistit quatre dies abans al domicili particular de Leopoldo Rodés, president de Media Plannig, tot va quedar molt clar. També hi eren presents -entre altres- Antoni Brufau, Lluís Carulla, Javier Godó, José Manuel Lara i Josep Lluís Bonet. Pràcticament els mateixos que el diumenge 5 de febrer van participar en el partit de tornada: el dinar amb Zapatero i Montilla a cal Fornesa a Premià de Mar després del Consell Nacional del PSC.

Molts mitjans de comunicació, sobretot els de la villa y corte van interpretar el dinar del president espanyol amb l'oligarquia catalana com un gest d'agraïment per l'autorització de l'OPA de Gas Natural sobre Endesa aprovada el divendres anterior en Consell de ministres. Però no. Deixant de banda que Zapatero pogués abordar l'operació d'absorció de la companyia catalana sobre l'elèctrica espanyola, la temàtica principal va ser l'Estatut. Zapatero i Montilla van agrair a als comensals el fet d'haver convençut Artur Mas de tancar d'una vegada per totes un pacte per l'Estatut

http://www.busot.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mas va firmar un Estatut rebaixat per 'encàrrec' de l'oligarquia catalana
07 mar 2006
Ja havia llegit aquesty article i és lamentable, tot i així, no podiem esperar res diferent de la dreta regionalista, sempre han fet el mateix i sempre faran el mateix
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Mas va firmar un Estatut rebaixat per 'encàrrec' de l'oligarquia catalana
07 mar 2006
Si muy lamentable, que cuatro caciques gobiernen Catalunya, con Estatut o sin el. Ya es hora de se vayan esos politcos corruptos de izquierdas y de derechas que no hacen nada por la gente y se embolsan ellos solitos todo lo que pueden.
Pero nos queda el turismo de borrachera a cambio. Algo es algo, no?. O eso es precisamente lo que quieren vernos emporrados todo el dia.
Re: Mas va firmar un Estatut rebaixat per 'encàrrec' de l'oligarquia catalana
07 mar 2006
Sembla creïble; de totes maneres, crec que si tota la burgesia catalana estigués amb aquests oligarques, el procés nacional es tancaria immediatament. Sortosament, hi ha capital català a qui interessa tensar la corda per aconseguir més; ERC sobreviu en part gràcies a ells.
Sindicat Terrassa