Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Recollida de firmes pels presos del 4 de febrer a Sant Pere més Baix
07 mar 2006
Des del grup de suport als presos del 4 de febrer a Sant Pere més baix, familiars i amics, s'ha engegat una recollida de firmes per sol·licitar a l'Ajuntament de Barcelona una explicació d'aquest nuvolós cas, que manté a tres persones innocents a les presons de l'Estat.
- Exigim una explicació per part de Joan Clos sobre els seus canvis de versió.
- Exigim que l'Ajuntament assumeixi la seva responsabilitat per la permanència dels joves a la presó.
- Exigim que Jordi Hereu assumeixi la seva responsabilitat per no preservar les proves existents al lloc dels fets.
- Exigim la veritat.


+ noticia anterior

La matinada del 4 de febrer, a Barcelona, la policia va detenir de manera violenta i arbitrària a nou persones. Tres joves són en presó preventiva, dos d’ells, Rodrigo Lanza i Alex Cisternas, acusats d’homicidi en grau de temptativa, i un altre, Juan Pintos, d’atemptat contra l’autoritat. La policia ha manipulat les versions ja que hi ha un policia greument ferit.

Tots tres joves van ser colpejats i detinguts al carrer, fora del local on es realitzava una festa, en la qual no hi participaven, i des d’on van caure els objectes que suposadament van ferir al policia. Un cop detinguts, i durant les 48 hores següents, se’ls va continuar maltractant i torturant tant física com psicològicament.

PRIMERA VERSIÓ:
L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, afirma que la ferida produïda al policia va ser provocada per una maceta procedent de l’edifici on es realitzava la festa.

SEGONA VERSIÓ:
Setze hores més tard, mentre encara no s’havia comunicat la detenció dels joves i les families i els amics encara els buscaven, la policia va declarar que el cop va provenir de qualsevol altre objecte contundent llençat des de l’edifici.

TERCERA VERSIÓ:
Al dia següent, a l’informe policial, s’hi diu que el policia va ser agredit al carrer amb una pedra i que tots tres joves van ser els agressors.

Quina de les tres versions oficials hem de creure?

L’edifici on es feia la festa és propietat de l’Ajuntament, per la qual cosa és responsable d’allò succeït.

Segons l’opinió d’especialistes, l’estat del policia es massa greu com per haver estat provocat per un cop de pedra. Testimonis oculars i els detinguts no van veure que es llancessin pedres des del carrer i no n’hi ha de pedres, allà.

La policia, els veïns i també els acusats coincideixen que des de l’edifici es van llençar tot tipus d’objectes.

Uns altres joves van ser detinguts en un hospital, al qual hi van anar després de caure de la bici, i no van participar a la festa ni tenen cap relació amb el lloc dels fets.

La Guàrdia Urbana no va acordonar el lloc dels fets i va permetre el pas dels camions de la neteja, per la qual cosa, la policia científica ja no hi va poder trobar proves.

Totes les persones que es trobaben a dins de l’edifici són en llibertat.

Les families i diversos grups de suport els agraïm la seva col·laboració per esclarir aquests fets.


contacte: presos4febrero(at)yahoo.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recollida de firmes pels presos del 4 de febrer a Sant Pere més Baix
08 mar 2006
EN CASTELLANO

RECOGIDA DE FIRMAS
Desde el grupo de apoyo a los presos del 4 de febrero en Sant Pere mes Baix, familiares y amigos, se ha puesto en marcha una recogida de firma para solicitar al Ayuntamiento de Barcelona una explicacion de este nublado caso, que mantiene tres personas inocentes en las carceles del Estado.
SOLICITAMOS AL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA:
UNA EXPLICACIÓN EN EL CASO DE LOS PRESOS DEL 4 DE FEBRERO EN LA CALLE SANT PERE MÉS BAIX
PORQUE LOS JOVENES EN PRISIÓN
SON INOCENTES:

•     EXIGIMOS UNA EXPLICACIÓN DE PARTE DE JOAN CLOS SOBRE SUS CAMBIOS DE VERSIONES

•     EXIGIMOS QUE EL AYUNTAMIENTO ASUMA SU RESPONSABILIDAD POR LA PERMANENCIA DE LOS JÓVENES EN PRISIÓN

•     EXIGIMOS QUE JORDI HEREU ASUMA SU RESPONSABILIDAD POR NO PRESERVAR LAS PRUEBAS EXISTENTES EN EL LUGAR DE LOS HECHOS

•     EXIGIMOS LA VERDAD
+ noticia anterior
La madrugada del 4 de febrero, en Barcelona, España, la policía detuvo violenta y arbitrariamente a nueve personas. Tres jóvenes están en prisión preventiva, dos, Rodrigo Lanza y Alex Cisternas, acusados de homicidio en grado de tentativa y uno, Juan Pintos de atentado contra la autoridad. La policía ha manipulando las versiones ya que hay un policía gravemente herido. Estos tres jóvenes fueron golpeados y detenidos en la calle, fuera del local en donde se realizaba una fiesta, de la cual no participaban y desde la que caían los objetos que presumiblemente hirieron al policía. Una vez detenidos y durante las 48 horas siguientes, se les siguió maltratando y torturando tanto fisica como psicológicamente.
PRIMERA VERSIÓN:
El alcalde de Barcelona, Joan Clos, afirma que la herida producida al policía fue provocada por una maceta procedente del edificio donde se realizaba una fiesta.
SEGUNDA VERSIÓN:
Dieciséis horas después, mientras aún no se comunicaba la detención de los jóvenes y las familias y amigos aún los buscaban, la policía sostendría que el golpe pudo provenir de cualquier objeto contundente arrojado desde el edificio.
TERCERA VERSIÓN:
Al día siguiente, finalmente, en el informe policial, se dice que el policía fue agredido en la calle con una piedra, y que los tres jóvenes fueron los agresores.
¿Cuál de las tres versiones oficiales debemos creer?
El edificio donde se celebraba la fiesta es de propiedad del Ayuntamiento, por lo cual éste es responsable de lo ocurrido.
Según la opinión de especialistas el estado del policía es demasiado grave como para ser provocado por el golpe de una piedra. Testigos oculares y detenidos no vieron que se lanzaran piedras desde la calle, y no hay piedras en el lugar.
La policía, los vecinos y también los acusados coinciden en que se lanzaban todo tipo de objetos desde el edificio.
Otros dos jóvenes fueron detenidos en un hospital, al cual acudieron tras caerse de una bicicleta, y que no participaron de la fiesta ni tienen ninguna relación con el lugar de los hechos.
La guardia urbana no acordonó el lugar de los hechos permitiendo el paso de los camiones de limpieza, por lo que cuando llegó la policía científica ya no pudieron encontrar pruebas.
Todas las personas que se encontraban en el interior del edificio están en libertad.
Las familias y diversos grupos de apoyo les agradecemos su colaboración para esclarecer estos hechos.
Sindicato Sindicat