Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
No s贸n 鈥済ent de bona voluntat鈥?: s贸n franquistes!
06 mar 2006
Aquest cap de setmana hem hagut dâ檃ssistir a lâ檈spectacle truculent de la Convenció del Partit Popular. Ha estat clar lâ檌ntent dâ檜tilitzar aquest esdeveniment per tornar a donar una imatge pública de partit de centre, moderat i reformista, després de la radicalització reaccionària del darrer període. Però el que els populars haurien de saber és que no es pot repetir una i altra vegada que un és â渄e centreâ?, quan les declaracions següents i els fets, indiquen clarament el contrari. En aquest sentit ens semblen molt greus les declaracions del senyor Manuel Fraga, en que es va referir als militars golpistes del 23-F com a â済ent de bona voluntatâ?.

Totes les intervencions de la Convenció mostren que la dreta espanyola segueix instal·lada en els esquemes de la Guerra Civil, que no ha evolucionat ni un pel i que segueix defensant el mateix model dâ橢stat: â淯no, Grande y Libre!â? . Han mantingut una visió territorialista del concepte de nació, enlloc de parlar dels pobles, i segueixen atiant el foc entre les diferents regions i nacions que conformen lâ橢stat Espanyol. Han reiterat el seu profund conservadorisme pel que fa a la Família i a la Religió, demostrant que es troben a anys llum dâ檌dees tan bàsiques per a una democràcia com són la igualtat de drets de totes les persones o la laïcitat de lâ橢stat.

Lâ檃bsurd arriba a la seva culminació quan ens toca assistir a les alabances als vuit anys de govern del senyor Aznar. Vuit anys caracteritzats per la crispació social i política i pel foment de la confrontació entre territoris. O és que es pensen que ja no recordem el PHN, el Prestige, la LOU, la Llei dâ橢strangeria, la participació en la Guerra dâ橧rak, o la privatització dâ檈mpreses públiques en mans dels seus amics? Com que tant desastre, tanta involució democràtica i social, són impossibles de justificar, segueixen jugant al que millor saben fer: la desestabilització i la provocació, actituds típiques dels franquistes.

Quins interessos hi ha darrera?

Els i les comunistes intentem sempre entendre què hi ha més enllà del que es veu a primera vista, indagar quins interessos hi ha darrera de fets concrets i de determinades actituds. En aquest cas, cal que examinem qui hi ha darrera del Partit Popular. A quins sectors socials representa políticament. Doncs bé, es tracta fonamentalment de sectors oligàrquics i parasitaris; sectors que fonamenten el seu enriquiment en lâ檈speculació, i no en el desenvolupament de la indústria ni en la producció de riquesa. Bancs, constructores, sectors turístics, grans propietaris de terres improductives... No és casual la politització que el PP ha fet del cas de la OPA a Endesa, sinó que respon a aquestes relacions i a aquest model de creixement econòmic, que beneficia a molt pocs, perjudica a la majoria i condemna a lâ橢stat Espanyol a la desindustrialització i a la dependència de les transnacionals.

Són aquests sectors els que estan molt preocupats pel â渃anvi de règimâ? que sâ檋a iniciat. Perquè són els principals perjudicats per una federalització i per un canvi de relacions internacionals de lâ橢stat Espanyol. Per aquest motiu, utilitzen tots els instruments a la seva disposició per frenar aquesta IIa Transició: el Partit Popular a nivell polític, la COPE, la Razón i la resta dâ檃ltaveus a nivell mediàtic, la jerarquia eclesiàstica a nivell social i cultural... No ens ha de sorprendre lâ檈norme sintonia que observem entre tots aquests actors, tant si parlem del nou Estatut, dels matrimonis homosexuals o de la religió a les aules.

El camí per caminar

El Partit Popular i els sectors socials als que representa, no corresponen a la dreta democràtica europea sinó als seus exponents més reaccionaris: a Le Pen a França, Heider a Ãustria o Fini a Itàlia. No li manca raó al senyor Zaplana, quan en la seva intervenció lamenta que seâ檒s intenti marginar políticament: si volem que lâ橢stat Espanyol sigui realment democràtic i pugui proposar-se objectius més progressistes, cal que lâ檈xtrema dreta espanyola passi a ser minoritària a la nostra societat, com ho són els seus anàlegs europeus.

Per aconseguir aquest objectiu, cal que al PSOE no li tremolin les cames i que no es deixi condicionar pels intents desestabilitzadors i per les pressions de la dreta, com li ha passat amb lâ橢statut o amb la LOE. Però, encara més que això, és imprescindible que tots aquells que vam sortir al carrer per dir prou al govern reaccionari del PP ens mobilitzem ara per defensar les nostres necessitats reals de treball, salut, educació, habitatge i un llarg etcètera, per empènyer els avenços progressistes. Perquè si ens quedem a mig camí, si no forcem també un gir social i si no acabem definitivament amb el neofranquisme, aquesta IIa Transició, quedarà incompleta, i no podrem proposar-nos, encara, objectius més ambiciosos.
Mira també:
http://www.joventutcomunista.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No s贸n 鈥済ent de bona voluntat鈥?: s贸n franquistes!
07 mar 2006
De quina segona transició parleu? A quina federalització us referiu? Quin canvi de model de relacions internacionals tan profund veieu? Sí, s'ha passat d'EUA a la UE, però, això és bo pels treballadors?
A veure si deixeu de fer cas el PSOE!
Re: No s贸n 鈥済ent de bona voluntat鈥?: s贸n franquistes!
07 mar 2006
I lo del "canvi de règim" també és força bo, que fins i tot ho poseu entre cometes perquè no us ho creieu ni vosaltres!
Re: No s贸n 鈥済ent de bona voluntat鈥?: s贸n franquistes!
07 mar 2006
Quina retòrica més buida... Per què no us feu de les joventuts socialistes? Cada dia us hi assembleu més. La dreta, la dreta... Com si vosaltres fossiu l'esquerra... I una merda! Algú realment d'esquerres no donaria suport a pseudo-estatuts retallats per totes bandes, ni participaria en governs que s'agenollen davant les multinacionals energètiques, ni mentiria durant la campanya electoral disfressant-se d'ecologistes, ni farien el trist paper de comparsa, com fa en Sauron. Jo no veig canvis de política per enlloc... Tot continua igual o pitjor... FEU PENA!
Re: No s贸n 鈥済ent de bona voluntat鈥?: s贸n franquistes!
07 mar 2006
PCC y CJC el pas definitiu vers la revolució socialista mundial!!

Ara ja esteu com volieu, ja heu arribat al socialisme, al costadet del PSC i a viure que son dos dies!!

quina pena que feu!!
quin fàstic!!
Sindicat Terrassa