Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Coses que passen quan tot és ETA...
06 mar 2006
(weblog a vilaweb del seguiment del macrojudici)

Després de tres dies convulsos al País Basc, on no s’ha respectat ni tan sols la línia infranquejable de la mort de dues persones preses ni el record dels obrers assassinats a Gasteiz fa 30 anys, aquesta matinada (a la 01.00, a les 02.00, a les 03.00, depenen del lloc de sortida) la cinquantena de ciutadans bascos processats s’han llevat per enfilar de nou el camí de l’Audiència Nacional.


Aquest judici s’assembla cada cop més a una reedició del judici de Burgos –i el verb semblar només és una concessió lingüística, cal aclarir-lo. La història es repeteix diuen: primer com a drama, després com a farsa. I el que passa a la Casa de Campo des de fa més de 3 mesos només és digne de la millor d’obra de Ionescu. Del pitjor teatre de l’absurd.


Veja’m: una síntesi ràpida d’aquests tres mesos. A les primeres sessions del judici per validar la "teoria de l’entorn d’ETA" parida per Garzón aquest absurd és permanent. En els primers dies només es parla de bacallà, de muntanyisme i de cors sospitosos de cantar en euskara i, per tant, pròxims a KAS
Está a la vista que no...â?

âPerò com anàvem a finançar a ETA si la nostra empresa tenia pèrdues?â?. âNi hi havia calers per enviar a ETA. Ni tampoc teníem la seva adreçaâ?. âErem quatre socis. Jo, un dâIU i dos del PPâ?. âJa li vaig dir a la policia durant al detenció: vostès creuen que amb aquesta economia es pot finançar quelcom? Un dels agents em va dir âEstà a la vista que no.â?. Tot això es va poder sentir.


Són només algunes de les respostes i són les coses que passen quan tot és ETA. I a sobre es pretén demostrar. Oxorimons en majúscules.


Ara, avui, tornarem a començar. Per petició de la fiscalia. Creiem que és una dada important a retindre: és la pròpia fiscalia qui ha demanat el âtornem a començarâ? i que tornin a declarar les 21 persones que ja ho van fer... La pròpia fiscalia espanyola del tribunal dâexcepció que és lâAudiència Nacional. Insistic, que és diu ràpid. I també per la intermediació del Consell General de lâAdvocacia Basca i del Consejo General de la Abogacía Espanyola i, fins i tot, del propi president del TOP actual, Carlos Divar. Tots i estan, a la seva manera, dâacord: sâestà vulnerant cada dia el dret a la defensa. Però això no ocupa cap titular mediàtic: tot són maniobres âdilatòriesâ? de la defensa de lâentorn de lâentorn. On sâés vist que apareguin de cop 100.000 folis? Què hi hagi processats que encara no saben ben bé de què seâls acusa?


En aquests tres mesos, però, ha passat de tot... Abans de lâenèsima suspensió, la única alegria de la sala és la transcriptora, quan no les traduccions hilarants que es fan. La secretaria de sobre interromp una de les sessions i en veu alta esclata, amb la seva alegria habitual i una gràcia andalusa que sâencomana, âAh! Són vasos serigrafiats!.â? Porta tota la sessió escribint âbascos serigrafiatsâ?... Per si cal esclarir fets es discutia si serigrafiar gots de plàstic amb el mapa dâEuskal Herria era seguir ordres dâETA o no... Coses que passen...


Estrasburg pel folre
Però, sense dubtes, lâescena més significativa del judici la va protagonitzar el desembre la presidenta del tribunal, Angeles Murillo, que fa poc va dir a micro obert: âaixò és un desgavell, però sâha de continuarâ?. Bé, quan acabava lâany passat, lâadvocat Iñigo Iruin li va recordar als tres magistrats del tribunal una recent sentència del Tribunal dâEstrasburg que obliga als magistrats a escoltar les raons per les quals una persona es nega a declarar per no vulnerar garanties processals. LâAudiència sâestà negant en rotund. Bé, això és el qui le recorda lâadvocat Iruin a la magistrada Murillo, que panxacontenta li va etzibar:


- Amb independència dâallò que digui el Tribunal dâEstrasburg, aquest tribunal diu que no li interessa conèixer els motius pels quals no contesta.


Ãs a dir, que es passen els drets processals i el Tribunal dâEstrasburg pel folre, per lâArc del Triomf i per tot el passeig de la Castellana. Malgrat tot, Joxean Etxebarria intenta explicar-se. Per sorpresa seva, abans que respongui, la mateixa magistrada tanca de cop la declaració:


-Vostè no és dâETA, no? Doncs ja està.


Les defenses protesten en và per la sobrevinguda doble personalitat dâuna jutgessa que també declara pels processats. La magistrada addueix després, davant les queixes, que les respostes són âimpertinentsâ?. Però qualsevol estudiant de primer de Dret sap que les respostes, legalment, mai poden ser impertinents. Aquesta categoria només queda per a les preguntes, que el jutge pot declarar pertinents o no. Però mai les respostes. Excepte a lâAudiència Nacional, és clar. On fan sempre el que els hi rota.


Podríem seguir: els tribunals demanant als periodistes bascos de âGaraâ i âBerriaâ si poden col·laborar amb les traduccions de lâeuskara (quin ciutadà euskaldun conscient vol col·laborar i cobrar de lâAudiència que jutja el seu poble?)


En fi, tornarem després amb el que es confiti avui i aquesta vegada un tribunal de Ionescu en una Casa de Campo digne de Fellini.


Amb les coses que passen quan tot és ETA i, a sobre, pretenen demostrar-ho sense proves. I com no hi ha proves, tenen lâAudiència Nacional. Que per això està el Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició amb seu al carrer Gènova, a 100 metres de la seu central del PP. Tota una metàfora dâun judici polític, impulsat políticament i on es jutgen idees polítiques.


Quin país (veí) que seâns queda, germans.
Mira també:
http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6222

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Coses que passen quan tot és ETA...
06 mar 2006
PAZ PARA EUSKAL HERRIA!!

JUSTCIA PER A EUSKAL HERRIA!!

RES MÉS!!

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Coses que passen quan tot és ETA...
06 mar 2006
i llibertat també!!
Re: Coses que passen quan tot és ETA...
06 mar 2006
Amb pau i justícia vertaderes la llibertat ja vé sola. D'altra manera aquesta llibertat acaba sent presó.

Independència i autogestió!
Re: Coses que passen quan tot és ETA...
07 mar 2006
El mes trist es que el mateix metode se segueix en tots els judicis contra els patriotes vascos, mentres el mitjans de comunicacio amaguen la realitat: condenes de molt anys sense cap prova, nomes declaracions obtingudes sota tortura.Almenys aquest judici servira perque el mon sapiga que es l'Audiencia Nacional.
Sindicat Terrassa