Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Eleccions al rectorat de la UPC
06 mar 2006
El proper dimecres 8 de març hi han eleccions al rectorat de la UPC. S'hi presenten dos candidats: L'actual rector, Josep Ferrer, i el fisic Antoni Giro.
D'aqui a pocs dies, tota la comunitat universitaria de la UPC (estudiants, PAS, PDI, ...) estan convocats a les urnes per tal d'escollir un nou rector. Es presenten dues alternatives:

Per una banda, Ferrer LLop, que opta a la reeleccio. L'actual rector havia militat activament en l'antifranquisme des de l'ambit sindical i es una persona de pensament progressista. La seva gestio, a pesar d'alguns errors de gestio (Nexus-III, etc...), s'ha caracteritzat per una defensa a ultrança de la universitat publica com un element de cohesio social i d'igualtat. Aquestes tesis han estat defensades amb vehemencia en diferents trobades internacionals, en contraposicio a les pressions neoliberals que opten per una major desregulacio i privatitzacio de la universitat.

D'altra banda, tenim al catedratic de fisica Antoni Giro, que es presenta com un element renovador. Giro havia estat un alt carrec en diversos governs de CiU i havia afirmat publicament que era partidari d'apujar les taxes. De fet, en la seva epoca com a director general d'universitat, les taxes es van apujar anualment per sobre de l'IPC. No tenint-ne prou amb aquests augments, defensava que els estudiants havien de pagar un percentatge molt superior per la matricula (del 14% actual al 20%), la qual cosa suposa un primer pas cap a la privatitzacio de l'ensenyament universitari. El ridicul mes sonat del candidat Giro van ser la pressions, que van tenir exit, que va fer a la cupula de CiU per tal de que votessin a favor de la LOU mentre tota la comunitat universitaria era al carrer oposant-s'hi . En definitiva, si aquesta es l'alternativa de "renovacio", malament anem.

Aixi doncs, en defensa de la universitat publica, donem suport a Ferrer Llop que, amb tots els seus defectes, es un sant davant del conservador i reaccionari Antoni Giro.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Eleccions al rectorat de la UPC
06 mar 2006
I de qui és el comunicat? L'Alternativa Estel, la CEPC i l'assemblea del campus nord (crec que es diu així) que són els que treballen el sindicalisme estudiantil en aquesta uni que en diuen?
Re: Eleccions al rectorat de la UPC
06 mar 2006
"?", t'oblides de l'AEP...

Més enllà de les crítiques al model electoral presidencialista, tots coincidim amb que és millor pels estudiants que surti el Ferrer, que no pas que surti el Giró. Si bé, cap dels 3 sindicats ha demanat el vot explicitament per cap dels dos candidats.
Re: Eleccions al rectorat de la UPC
06 mar 2006
Ups perdona, no conec gaire aquesta universitat i no estic del tot informat ;) oks, merci pels aclariments. Salut
Sindicato Sindicat