Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Manifest de la secretaría de la dona del PSUC-viu
06 mar 2006
MANIFEST DE LA SECRETARÃ?A DE LA DONA DEL PSUC-VIU
Ja han passat cinc anys del segle XXI, anomenat el Segle de les dones, en els quals hem viscut victòries i derrotes en la nostra llarga lluita per l’emancipació.

El no francès i l’holandès al tractat de la Constitució europea, ha estat una de les principals victòries de l’esquerra transformadora europea, en la qual les dones feministes hem tingut un paper important, ja què el capitalisme, una vegada més es recolzava en el patriarcat per assentar el seu domini econòmic. El que plantejàvem era, i és, que ens interessava un model de Constitució que unifiqués normativament tots els drets aconseguits per les dones, des dels laborals fins els polítics, i que fos un element d’avanç per a països com Malta, Portugal o Irlanda, a on encara no tenen ni tan sols regulat el dret a l’avortament

Desgraciadament tenim que anomenar en primer lloc, la situació de milers de dones iraquianes que estan patint la violència en un país cada vegada més inestable: dones assassinades a mans dels seus familiars, amenaçades per grups armats, víctimes d’abusos en les presons sota les ordres d’EEUU... A tots els continents, en la majoria dels països del món es donen situacions terribles, però el drama d’Iraq, adquireix especial rellevància des de la dimensió de gènere.

Davant la prostitució, una de les màximes violències exercides contra la dona, s’ha de lamentar, per una banda, la postura alienant, conservadora i "complaent" amb els prostituïdors i proxenetes que exploten a dones basant-se en la seva pobresa o el desemparament del Govern de la Generalitat de Catalunya o el de la direcció de CC.OO i, per l’altra, s’ha de remarcar la valent postura pública d’UGT que prefereix prendre postura a favor de la igualtat real, en lloc de pretendre afiliar a les explotades i esclavitzades i treure guanys de la venda del cos de les dones.

Per altra part, el Govern socialista d’Espanya va posar en marxa la denominada llei de Violència de gènere, que com nosaltres auguràvem, no està suposant l’èxit que es proclamava. L’absència de: mesures preventives, de dotació econòmica, de mesures directes de sensibilització de la societat en el seu conjunt, d’una potenciació real a la LOE de cara a una educació no sexista, i d’altres mesures en aquest mateix sentit, fa que al posar en pràctica la llei no s’estiguin donant els resultats que van intentar vendre’ns. Fer una llei d’aquestes característiques, amb presses, sense contar amb bona part de les organitzacions del moviment feminista que tant podien haver aportat, va ser també una errada de pes que ja s’està pagant.

I, mirant al futur proper, tenim un parell de lleis més damunt la taula, la de Igualtat i la de Dependència. Ambdues lleis han de ser el fruit de la màxima coordinació del Govern amb el moviment feminista.

La llei d’Igualtat ha de recollir la igualtat salarial, ja que actualment el salari femení és de mitja un 27 per cent més baix que el dels homes, i contemplar mesures de promoció professional i formació ocupacional per les dones. S’ha d’incloure una presència paritaria d’homes i dones a les candidatures electorals i en tots els espais de participació política i presa de decisió, creant un òrgan que vetlli per el seu compliment.

Pel que fa a la llei de dependència, aquesta s’ha de basar en una bona oferta de serveis des de la xarxa pública i s’ha de desenvolupar facilitant prestacions econòmiques. Com pretén el Govern, implica no només mantenir a milions de dones a la llar, sinó incrementar el seu nombre, potenciar la distribució de rols, relegar a les dones a l’àmbit domèstic i a les tasques d’atenció i cura dels altres.

Seria fonamental que el desig de penjar-se medalles abans d’unes eleccions no suposes altra vegada una frustració més per les dones d’aquest país.

Ens juguem massa.
Mira també:
http://www.psuc.org
http://www.jovescomunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de la secretaría de la dona del PSUC-viu
06 mar 2006
Al final, quedareu contents si al preàmbul de qualsevol llei s'esmenta que "recollint un sentiment generalitzat del parlament, s'ha tingut a bé considerar que les agressions a les dones, en termes generals, són reprobables"
Re: Manifest de la secretaría de la dona del PSUC-viu
07 mar 2006
I aixó que vol dir?.
Re: Manifest de la secretaría de la dona del PSUC-viu
07 mar 2006
primero el racional,
luego los fatchas
luego la poli
luego los independenpollas
luego los convergents
luego los estalinistas
ahora las cortapichas
¿Quizás se aburren en sus apartamentos en Baqueira
i en sus casitas en Cadaqués las suqueras?
Dios mio!
Re: Manifest de la secretaría de la dona del PSUC-viu
07 mar 2006
Potser el de l'apartament de Baqueira i la caseta a Cadaqués ets tu.

Una mica de respecte.
Sindicato Sindicat