Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[ERC] No es pot vendre fum
06 mar 2006
Esquerra ja té el seu bloc
No es pot vendre fum     03.03.2006
Joan Puigcercós
   
Que la pràctica política actual està condicionada pels mitjans de comunicació no és descobrir la sopa d’all. Fins a cert punt és lògic que els partits tinguin tendència a vendre més que no pas a explicar les ‘conquestes’ legislatives o pressupostàries. Quan estem parlant d’un Estatut, una llei de lleis, s’hauria de garantir que fos capaç d’afrontar durant uns anys els reptes que planteja una societat, almenys fins que la ciutadania fes evident que el model s’ha esgotat i que s’ha de posar al dia.

És per això que en el treball polític del dia a dia es pot arribar a vendre amb una certa lleugeresa, però no pas fer-ho amb una Llei amb majúscules com l’Estatut. Ara, els partidaris de l’acord Mas-Zapatero es passen el dia intentant explicar les virtuts de l’Estatut de la Moncloa. I els que no ho veiem clar expliquem que veiem com diverses parets mestres del text van caient cada dia que passa. La bona lògica diria que ni uns ni els altres, que ha d’existir terme mig. Esquerra és prou honesta per reconèixer els nombrosos avenços que incorpora el nou text en moltes matèries; de fet, també som pares de la criatura.

Amb la mateixa honestedat ens agradaria ser correspostos pels partidaris de l’acord: que reconeguessin que aspectes clau de l’Estatut han quedat en menys de la meitat del que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre. La realitat pot intentar amagar-se darrera una ofensiva mediàtica de justificació del pacte. Però la veritat aflora. El Partit Popular tenia pràcticament tots els mitjans de comunicació al seu favor durant la crisi de l’11 de març del 2004. I la veritat va tombar la mentida. S’atrapa abans un mentider que un coix. La ciutadania no és tonta. Malauradament, el temps ens acabarà donant la raó. Tant de bo recapacitéssim tots plegats i no creméssim un cartutx com el que estem a punt de cremar. Oportunitats com aquestes no les tindrem cada dia.
Mira també:
http://www.esquerra.org/web_nova/php_admin/inici.php?seccio=Bloc

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ERC] No es pot vendre fum
06 mar 2006
doncs si erc ja té el seu blog, ja el trobarem. indymedia no és, precisament, una veu epls partits polítics que tenen accés massiu i diari a tots els mitjans de comunicació, que censuren tota opinió que no els interessi. espero que traieu auqesta cagada d'aquí
Re: [ERC] No es pot vendre fum
06 mar 2006
Ha quedat molt guapo el d'ERC a la foto del congres per la cloenda de l'Estatut, encara que despres diguin que no el volen, pero que si que es quedan al govern perque el sou el cotxe i el xofer, clar...
Pero bueno, que molt be la foto, esta molt be, ha perdut pes, no?
Re: [ERC] No es pot vendre fum
06 mar 2006
vaja merda de blog
Aguditzar les contradiccions
06 mar 2006
S'ha de reconèixer que l'article és farigolesc; en tot cas, no cal triturar verbalment ERC tant aviat. La seva defensa de l'Estatut de setembre és políticament indigerible per l'Estat. Aquest Estatut burgès i claudicador que tanta repugnància ens provoca és inviable per Espanya, i en aquest aspecte la caverna té raó. Sembla mentida, però és així.

Potser en el futur no, però en el present immediat ERC és la clau per madurar el procés nacional.

No matxaquem aquesta gent més del necessari!
Re: [ERC] No es pot vendre fum
07 mar 2006
Matxaquem-los fins que deixin de ser botiflers.
Fora reformistes.
Sindicat Terrassa