Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : pobles i cultures vs poder i estats
Carta-Resum de les jornades del 18 i 19 de febrer, "Soles no podem i de qualsevol manera no val"
05 mar 2006
Carta-Resum de les Jornades 18 i 19 de febrer

Per seguir construint, Soles no podem, de qualsevol manera no val. Proposta de construcció d'un espai de lluites i resistencies a Catalunya.
carta-resum_solesnopodem.pdf
carta-resum solesnopodem.pdf (237,58 KiB)
Sobre l'inici:

En les passades jornades, del cap de setmana de 18 i 19 de febrer, ens vam trobar unes 200 persones, participants d'uns 65 col·lectius* i a titol individual**. Per intentar respondre'ns a duess preguntes fonamentals: ¿es considera necessari obrir un nou espai polític? Si és així, ¿com?

Plasmar en aquesta carta la riquesa del debat seria impossible, i es perdria la varietat d'opinions i punts de vista, (per una aproximació podeu trobar les relatories dels debats en grup i dels plenaris a la pàgina web www.moviments.net/solesnopodem apartat: actes jornades ). En la present només volem esmentar els acords del plenari final i dibuixar una mica el que s'hi va parlar. doncs com es va plantejar, les jornades només eren un inici per a la construcció de l'espai.

Si va haver algun consens en les jornades aquest va ser que SI QUE ÃS NECESSARI UN NOU ESPAI POLÃ?TIC de les lluites i resistencies que ens situem i actuem des de baix a l'esquerra.

En el com? com era d'esperar, hi va haver pluralitat de posicionaments que sorgien dels neguits i l'experiència de cadascú.

Aqui reflexem les quatre línies, cadascuna amb el seus matisos, que semblaven més aglutinadores.

Unes demanaven passos previs a la definició de l'espai com coneixer-nos més per enfortir la confiança o la necessitat de definir uns mínims comuns per començar.

Unes altres linies partien de que l'espai col.lectiu s'havia de construir a partir de la reflexió i del diagnostic sobre la situació actual. D'una d'aquestes necessitats sorgia la proposta d'una escola d'auto-formació per compartir coneixements.

La darrera línia partia de que l'espai s'ha de construir a partir de l'acció col.lectiva entenent-la com a suma del que ja esta fent cadascu des dels seus espais, en aquest sentit es va fer referència sobretot la proposta de construir un imaginari social, que es dongués a conèixer en forma de â l'altre campanyaâ? durant les municipals del 2007.

Com es pot veure només es un apunt del que es va parlar i si be hi havia discrepancies entre els temps i les formalitzacions es pot veure que cap d'elles ha d'excloure l'altre i en molts casos una ens pot portar a l'altra o d'alguna manera incloure-la.

Tambe es va acordar:

- Crear una comissió oberta, per a preparar la trobada de l'1 d'abril, on s'hi van apuntar ja unes 6 persones del propi plenari, i que resta oberta a la participació de qui vulgui...

- Donar suport a la creació d'una comissió per a preparar la trobada intergalàctica.


Una altra passa: Dissabte 1 d'abril a Terrassa, matí i tarda

(més endavant confirmarem lloc i hora)

En l'assemblea plenària del diumenge al matí, es va veure necessari tornar-nos a trobar, per debatre i avançar sobre com i per a que ens imaginem l'espai i de quina manera el podem construir,

Un altre acord del plenari de cara aquesta segona trobada és que el debat ha de partir de les reflexions individuals i de cada col·lectiu, sorgides de les discussions i les propostes tractades durant les jornades del 18 i 19.

Es per això que la comissió de voluntaris per preparar aquesta segona trobada convida, en la mesura de les nostres possibilitats, per tal de que el proces sigui el màxim de participatiu i enriquidor, a:

*

Que cada grup i/o persona publiqui a la pàgina web les reflexions que es duin a terme en aquest periode i sobre experiències en la construcció d'altres espais semblants, ja sigui a nivell local, com a nivell més general.

*

Que tothom que tingui propostes per als punts de l'ordre del dia i sobre millores a la dinámica de grups i plenari, per l'assemblea de l'1 d'abril, les posi en comú.

Per això s'ha habilitat un fòrum a la pàgina web i us convidem a apuntar-vos a la llista de distribució

solsnopodem ARROBA moviments.net (us hi podeu inscriure enviant un correu a solsnopodem-subscribe ARROBA moviments.net )


Comissió de preparació de la segona passa,

correu e- solesnopodem ARROBA moviments.net* col·lectius amb presència a les jornades segons el formulari d'inscripció: Col·lectiu Solidaritat rebelió zapatista, Infoespai, waslala, Ateneu Molí d'en Ral, Observatori deute en la globalització, Casa de la solidaritat, Federació de treballadors de Catalunya, xarxa intercanvi de coneixements, Ateneu Rosa de foc, Associació catalana d'Amics del poble Saharaui, Centre Social de Sants, Radio Bronka, Assemblea per la comunicació social, Aeren / Crisis energètica, Miles de Viviendas, Ara Santa Coloma, revista Illacrua, Observatori del deute en la globalització, Directa, fora de Quadre, Comité solidarida Chiapas de CGT, Comite solidaridad Pueblos indígenas, CSA la maranya , Qui deu a qui , Xarxa contra els tancaments i la precarietat, Ateneu Popular Julia Romera, Col·lectiu zapatista âel cargolâ?, Col·lectiu obrer i popular, xarxa d'economia solidària, CASAL, Anagal, Altercoms, moviments.net, xsf-coop, Assemblea insubmisos, Yo mango, Assemblea barri de Sants, Col·lectiu Ronda, A passos, Ariege (França), col·lectiu Construint, La ciutat invisible, Intersindical Alternativa de Catalunya, taller bicis roketes, Trèvol, psuc_viu, Comité Solidaridad Nicaracua de N B, Xarxa de Sant Andreu, Desobeint Fronteres, Edpac, Arç cooperativa, coope i un rave, La Garriga Societat Civil, Repsol Mata, Mon 3, Ass dret habitatge digne 9B, Assemblea d'estudiants de la UPF, CSO de la via, Entrepobles, zitzania, germanies, demos, Xarxa palestina, Ateneu Candela, Can Masdeu, xarxa agroecològica.


** 156 persones van realitzar la inscripció per escrit, de les quals unes 25, van fer-ho a títol només individual. Unes 50 persones més van participar sense apuntar-se en la taula de benvinguda.
Mira també:
http://www.moviments.net/solesnopodem

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more