Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Més de 300 persones a la marxa de Picassent
04 mar 2006
Més de 300 persones a la marxa de suport als presos polítics de Picassent
marxa1.jpg
marxa3.jpg
marxa4.jpg
Aci teniu els comunicat del Grup de Suport als presos de l'Horta i de Rescat i el comunicat de Laura i Diego.

Comunicat de la Laura Riera i en Diego Sánchez
Picassent, 4 de març de 2005

Salut companys i companyes
Aquestes línies us arribaran de ben segur al finalitzar el proper quatre de març la Marxa a la presó de Picassent, l’Horta, on ens trobem dos dels presos polítics catalans. I amb aquest petit text ens agradaria enviar-vos a través d’aquests freds murs i filferros una calorosa abraçada revolucionària a totes aquelles persones que heu viatjat fins aquesta presó per denunciar i difondre la política penitenciària espanyola i solidaritzar-vos amb els i les preses polítiques.
Des de dins volem dir-vos que no us deixeu enganyar pel que la premsa anomena nou “talante�; res ha canviat dins les presons espanyoles amb el nou govern de Rodríguez Zapatero. En tot allò que fa referència a la repressió de la dissidència política, el PSOE continua transitant la via autoritària i venjativa que va marcar anteriorment en José Maria Aznar i la dreta més recalcitrant.
A més, en aquest curt comunicat no podíem deixar de mencionar amb emoció i ràbia la darrera tràgica conseqüència de la política penitenciaria del bloc PP-PSOE. El passat 27 de febrer el jove pres polític basc Igor Angulo va aparèixer mort a la cel·la de la presó de Cuenca. L’Igor ha estat la darrera víctima de la política de dispersió, humiliacions i tortures que aplica la “democràcia� monàrquica espanyola contra els i les preses polítiques, com en els darrers anys ho van ser també els presos polítics José Angel Altzuguren (mort a la presó de Soria) , en Juan Carlos Hernando ( a Albacete) o en José María Aranzamendi (a Alcalá-Meco).
Però les seves polítiques repressives i penitenciàries no podran aturar les ànsies de llibertat del poble català i del poble basc. Contra les i els presos polítics han deixat anar totes les seves armes, tot el seu odi i la seva rancúnia. Ens diuen terroristes, ens dispersen a centenars de quilòmetres, ens torturen, ens aïllen, no ens deixen estudiar o sortir al pati, i en definitiva ens intenten trencar com a persones. Però no ho aconseguiran, i no ho faran perquè tenim molt clar que lluitem per la llibertat i el dret a decidir dels pobles contra un estat que nega la paraula i la existència a les nacions catalana i basca. La nostra és la lluita per veure en un futur uns Països Catalans i una Euskal Herria lliures, sense explotació, tortures ni imposicions.
Us enviem doncs, una enorme abraçada a tots i totes des de dins d’aquests alts murs de Picassent, on continuem lluitant com ho feu vosaltres dia rera dia a cada poble i barri dels Països Catalans.
Llibertat presos i preses polítiques catalanes!
Laura Riera i Diego Sánchez, presos polítics catalans

Picassent (l’Horta), 4 de març de 2006

Comunicat de Rescat i Grup de Suport als Presos de l'Horta
Amigues i amics, solidaris i solidàries,

A la vora dels murs de la presó de Picassent podem constatar, com ho hem fet en altres ocasions, que cap pres polític està sol. Ni l’aïllament, ni la dispersió ni cap altra tàctica cruel dels estats opressors poden ni podran aturar la nostra solidaritat. Ara, ací, encara hi ha un mur que ens separa dels nostres companys, però amb la nostra presència hem consolidat un poc més els fonaments d’eixe pont que ens manté units, als presos polítics i a nosaltres, en les lluites, les esperances i, per què no dir-ho, en els patiments.

Perquè en la solidaritat es demostra la força dels pobles i dels moviments que lluiten per la justícia i per la llibertat, i hui, a Picassent podem afirmar que no hi ha repressió que ature la nostra marxa. És per això que des de Rescat i el Grup de Suport als Presos de l’Horta volem agrair la vostra presència i també el suport dels més de trenta col•lectius que s’han afegit a la convocatòria. Us ho agraïm sincerament amb la convicció que els que hui estem ací només som una xicoteta part dels que, dia a dia, arreu dels Països Catalans, lluitem per la causa dels presos polítics, que és la causa de tots i totes.

Hem de ser conscients que, des d’aquests estats autoproclamats democràtics, sempre es voldrà silenciar els moviments socials organitzats que lluiten per la llibertat dels pobles i dels treballadors i treballadores. Aquesta repressió la patim diàriament als Països Catalans tots i totes les que creiem en una societat més justa i en un futur més lliure, però sobretot la pateixen els i les preses que, privades de les més elementals llibertats, també veuen vulnerats alguns dels seus drets fonamentals, drets que sovint estan reconeguts per la legislació dels estats opressors.

Per això hui hem vingut a Picassent, per mostrar el nostre suport a Diego Sànchez i Laura Riera que ja porten més de cinc anys empresonats i que el passat mes de desembre foren traslladats a aquesta presó. Ambdós eren militants actius dels moviments socials i per la seua activitat i les seues conviccions, ara es troben a l’altra banda del mur. Ambdós hagueren de patir la Llei Antiterrorista i foren condemnats per declaracions autoinculpatòries extretes sota tortura. Ambdós estan patint la dispersió que les mateixes lleis espanyoles consideren il•legal.

Però no estem ací només per ells: no podem oblidar la resta de presos polítics catalans, com Zigor, Juanra o Lola o com Rubén i Ignasi que tot just han estat empresonats, o la resta de presos polítics de les presons dels estats francés i espanyol. I no podem oblidar tampoc els que ja han eixit de la presó, com Benjamí Ramos, com els 4 del Cabanyal o els companys de Torà; ni tampoc oblidem les 3 de Gràcia ni els 4 de l’Hospitalet, sobre els quals també hi pesa l’amenaça de l’empresonament. Per tots ells també estem hui ací. Perquè quan es tracta de la repressió no val distingir entre socialistes i llibertaris, entre independentistes i no independentistes, només entre oprimits i opressors, entre lluitadors i repressors..

Tots i totes som conscients que el camí cap a la utopia és llarg i difícil, però hem de fer marxa poc a poc amb pas ferm i sense deixar a ningú pel camí. No hi ha Llei Antiterrorista, ni cos policial ni presó que ens ature, ans al contrari, la nostra solidaritat per fer-les front ens ha de fer molt més forts.
Presos polítics: llibertat!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
04 mar 2006
Una salutació a totes i tots que heu fet possible que aquesta marxa es realitzés i amb el Diego i la Laura una abraçada ben calurosa!

No i som tots, falten els presos!

PD:I el pròxim dia, els del Principat, agafem una altre companyia de busos!XD
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
si,molt bé,però no sigueu cabronets i ens enganyeu amb l´assistència on clarament no hi havien més de cent persones,sou com La Razon però a l´inversa a vegades
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
Doncs jo no hi vaig ser i per curiositat he contat la gent que es veu a la foto i ja s´hi veuen unes 140-145 persones, per tant potser no es va arribar als 300 però entre la gent que no deu sortir més de 200-230 segurs.

Molt bé, felicitats companys/es!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
Pensa que quan es va fer la foto del concert, molta gent ja havia marxat, ja que eren quarts de sis de la tarda i molts estaven cansats!
Una cosa va ser la marxa, i l'altre el posterior dinar i actuacions musicals!

Llibertat presos!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
Coses així són super necessaries; és molt important que fem sentir als presos polítics de totes les maneres que poguem que no estan sols i que tenen tot el nostre suport desde l'altre banda dels murs. Pensem que el dia de demà nosaltres podem ser-ne un d'ells, i coses així són més que necessaries per ajudar-los a tirar endavant.

Màxima solidaritat amb els presos polítics!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
"No hay carcel, no hay leyes, ke encierren nuestros sueños!"

LLIBERTAT PRES@S!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
05 mar 2006
d´acord,he fotut la pota doncs.un 10 per la gent que va assistir a terres valencianes per donar caliu humà als dos presos.EH-PPCC Endavant!!!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
si guai, però la majoria de gent amb escreix era del País Valencià
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
quin fracàs no?!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
Al moment d'estar front la preso erem mes de 300 segurissim!!!
Fracas dius?? Ai mare quina pena feu alguns...
Gracies a la gent del Principat per fer el viatge per estar nomes unes horetes al Pv, gracies de debo... Endavant!!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
A la marxa erem com a mínim 250, l'acte va ser molt emocionant i emotiu, molt bé per tota la gent que hi va anar i per la gent que ho va muntar, llibertat presos polítics catalans, independència i socialisme!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
Ie,jo vaig anar i 300 persones no hi havien davant de la presó crec que molts no van seguir la marxa i sols varen anar a la festa, i a més a més un grup d'anarquistes estavem allí, no sols hi ha que alliberar a pres@s catalanistes arreu dels països catalans, sino alliberar pres@s polítics arreu del món (menys feixistes, polítics, i un llarg etc..). Crec que aquesta marxa va significar molt per als pres@s i per a mí, se que als/les pres@s es va agradar que ferem aquestes accions perque així s'animaren per uns instants, dins meu vaig descrobir unes sensacions que mai he viscut, mai havia vist una presó i això que vaig estar per fora, realment es molt fotut, impossible d'explicar. M'agradaría que es fera més seguit aquest tipus de marxes, ja que pareix que sols ens enrecordem dels pres@s un cop cada molt de temps.
KONTRA TOTA AUTORITAT,
FINS KE TOTS SIGAM LLIURES!!
ANARKISME
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
doncs per haver anat a la festa, s'alçaren molt matinet i recorregueren 4 km entre la parada de metro i la presó. Et dóna malíccia que la gent es moga pels presos/es?

Anarquia
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
06 mar 2006
Doncs clar que s'ha d'alliberar a presos polítics arreu del món, però naltros estem aquí i per això demanem la llibertat dels presos polítics catalans. Ah, davant la presó erem trescents o més, segur i no crec que hi hagués algú que se'n anés de "festa" un dissabte a la tarda, a menjar un entrepà en una muntanyeta on fotia un vent de la hòstia, i menys els que ens vam llevar ales 6 del matí i vam fer un munt de kilometres. Llibertat presos polítics, independència i socialisme!!
Re: Més de 300 persones a la marxa de Picassent
07 mar 2006
Kop, crec que m'has mal intrerpretat, el que dic es que hauriem de menejar-mos més sovint per ajudar als/les pres@s i em pareix molt bé que hi hajeu anat de festa, però el que vull dir es que si tota la gent que va anar a la festa havera anat a la marxa hauría sigut millor, ja que segur que no hi estaven tots/totes allí. Res, un mal entes.
Sindicato Sindicat