Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Reportaje - Protesta del SOC contra distinción de Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucía" sufre dura represión policial
03 mar 2006
Manifiesto - Cronica - Fotos - Video - Enlaces para ampliar
Andalucia Alba placa.jpg


MANIFEST: CHAVES INSULTA A LA CLASSE JORNALERA I PREMIA ALS TERRATENIENTES
EL 28 DE FEBRER, TOTS AL TEATRE MAESTRANZA
Duquessa d'Alba, Filla predilecta d'Andalusia?
Sindicato de Obreros del Campo
http://soc-andalucia.com/
(Traducció Internostrum i Andalucía Libre)

Andalucia Añba Chaves.jpg


Cayetana Fitz-James Stuart (Duquessa d'Alba), la major posseïdora del món en títols aristocràtics i nobiliarios, vint vegades Gran d'Espanya, amb un patrimoni multimillonario en palaus, empreses, negocis i massos, propietària de 34.000 hectàrees de terra, per les quals rep anualment una fortuna en subvencions de 1.885.000 euros (uns 314 milions de ptes.) procedent dels fons agrícoles comunitaris, serà nomenada "Filla Predilecta d'Andalusia" el dia 28 de Febrer pel sr. Chaves i el seu govern.

Segons diuen en la Junta: "aquesta senyora és mereixedora de tal distinció per la seva labor com activa ambaixadora de les tradicions i costums d'Andalusia". Ha de referir-se el govern "socialista" que la Duquessa representa més que ningú "la tradició i costum" de ser encara Andalusia un santuari intocable de grans senyorets, aristòcrates i terratenientes, principal causa del seu endarreriment històric. Cayetana, agraïda, ha declarat: "Andalusia és ho mes gran que tinc i l'única cosa que m'importa", i ho diu amb raó; les seves enormes possessions li donen el privilegi de ser la major terrateniente de la nostra terra, només en la província de Còrdova té 17 finques.

Aquesta és l'Andalusia que el 28 de Febrer de 1980, milions d'homes i dones vam voler deixar en el passat, aprovant una Autonomia i un Estatut que iniciés un profund procés de llibertat, justícia social, progrés i igualtat. Durant aquests anys el PSOE ha vingut governant gairebé tot el temps amb majories absolutes, però van enterrar la Reforma Agrària mentre el nostre himne que diu: "andalusos aixequeu-vos, demaneu terra i llibertat". Aviat van començar els judicis, les multes i les condemnes de presó contra els jornalers que es van atrevir a aixecar-se demanant terres, ens van sotmetre a la dependència dels patrons exigint-nos les seves signatures per a tenir dret al subsidi agrari i ara en contra del que van prometre també mantenen el Decretazo que va aprovar el PP.

El SOC no té gens personal contra la Duquessa d'Alba, però si ens ompli d'indignació la classe aristocràtica, rica i privilegiada a la qual representa, ja sigui comte, duc o marquès. Que tenen a veure les condicions i la vida diària de la immensa majoria del poble andalús amb els interessos de l'aristocràcia terrateniente?. Les dades publicades per Intermón sobri les fortunes que es duen aquests a costa de les ajudes comunitàries són esgarrifoses. Només set grans propietaris a Andalusia s'embutxaquen més de 14,5 milions d'euros (uns 2.400 milions de ptes.), el que representa el 25% de les ajudes totals: Germans Mora Figueroa-Domeq, Germans Barrera, Nicolás Osuna (Conde d'Osuna), La Duquessa d'Alba, Iñigo Arteaga Martín (Duc del Infantado), Germans Lopez de la Porta i Samuel Flores. Per contra milers de petites finques familiars han anat a la ruïna.

Els andalusos som un poble treballador, que ha sofert com ningú l'atur, l'emigració i l'explotació, en unes terres que, a pesar de ser les més riques d'Europa, la meitat de la seva extensió, ha romàs al llarg dels segles en mans del dues per cent dels propietaris.

Qui amb un salari de misèria treballem la terra pam a pam, conscients que en ella també va quedar la suor dels nostres pares i avis, no podem deixar de denunciar que la immenses riqueses que acumulen uns pocs, són el fruit de l'explotació de la majoria. Com més gran és el terrateniente, major és la seva impunitat. Se salten les lleis, incompleixen els convenis, especulen al seu antull, enverinen el camp amb pesticidas buscant el benefici ràpid, sembren productes transgènics, exploten immigrants, etc. No obstant això són mereixedors de condecoracions, homenatges, títols i de nomenaments com fills predilectes.

Cert és que la Duquessa fa obres benèfiques, la seva immensa fortuna i els seus incalculables ingressos l'hi permeten sense el menor sacrifici. És ben tractada en els programes de la tele escombraries i en la premsa del cor, però també és cert que l'alta aristocràcia ha estat de sempre molt donada a presidir fundacions caritatives. Resulta socialment rendible i va en sintonia amb l'alta jerarquia tradicional eclesiàstica, però no amb qui vam considerar que els mèrits que ha de potenciar la Junta en un dia emblemàtic com el Dia d'Andalusia, han de ser els d'aquelles persones que dediquen la seva vida i el seu esforç a potenciar valors humans i culturals per una societat més justa i solidària.

Senyor Chaves, vostè nomenarà Filla Predilecta a la Duquessa d'Alba però sàpiga que ho fa sense el nostre consentiment i en contra de la voluntat de la immensa majoria dels treballadors i treballadores d'Andalusia.

Sr. Chaves, mentre que vostè premia als rics, 500.000 jornalers sense terra i que viuen a força de subsidis esperen que el nou Estatut d'Autonomia recoga la sobirania alimentària -el dret del poble andalús a decidir la seva pròpia política agrària i agroindustrial- i una reforma agrària que doni la terra, l'aigua i la llavor a la comunitat que l'habita i la treballa, aposti per l'agricultura ecològica i prohibeixi l'ús de transgènics en el camp andalús

Andalucia 28f 5.jpg

VIDEO DE LA PROTESTA
http://www.diarioiberico.com/popups/verVideo.asp?fich=/images_dinamic/ad

ANTE EL TEATRO DE LA MAESTRANZA DE SEVILLA
Cargas policiales contra los jornaleros que protestaban contra el nombramiento de la Duquesa de Alba como hija predilecta de Andalucía
Agencias/

Andalucia 28 f 0.jpg


Unas 500 personas, con presencia de jornaleros del Sindicato de Obreros del Campo (SOC) se han enfrentado con la Policía para protestar por la concesión del galardón a la que califican como la mayor terrateniente de España. El Sindicato de Obreros del Campo había convocado una manifestación ante el Teatro de la Maestranza de Sevilla que se ha saldado con una fuerte carga policial.

Según indicó a Europa Press el secretario general del SOC, Diego Cañamero, la protesta se convocó porque "la duquesa de Alba pose 34.000 hectáreas en toda Andalucía, entre ellas 16 fincas en Córdoba y seis en la provincia de Sevilla, por las que reciben cerca de dos millones de euros en concepto de subvenciones europeas" y ni siquiera cumple el convenio colectivo del campo.

Los jornaleros acudieron con pancartas y banderas "con los que protestaremos por una situación en la que, mientras se premia a terratenientes, se condena a los jornaleros, por lo que este premio es humillante y supone un agravio comparativo". Portaban carteles en los que se decía "Medallas y Estatutos para los terratenientes andaluces" y recibieron con fuertes pitadas a los representantes políticos que acudieron al acto de entrega de Medallas.

"Cómo se puede recibir un premio por ser rico, después haber explotado a tus abuelos y padres", se preguntó Cañamero, para el que esta distinción "es más grave de lo que parece, sobre todo un nombramiento que procede de un gobierno socialista". Para Cañamero, "personas como la duquesa de Alba son los culpables del atraso de Andalucía, porque no invirtieron nada en su tierra". En esta acción de protesta elevaron también su voz contra el mantenimiento del 'decretazo' y a favor de la reforma agraria en el nuevo Estatuto de Andalucía.

Además de este acto, el próximo 1 de mayo, miembros del SOC ocuparán una "finca emblemática" de Andalucía para reivindicar de nuevo el tema de la reforma agraria en el Estatuto. La finca elegida para esta protesta será "con toda probabilidad" la de 'Buenavista', propiedad de la duquesa de Alba y situada en la localidad de El Carpio (Córdoba).

"Palos sin motivos"
Andalucía 28f - 2.jpg


Cañamero ha acusado a la Policía de cargar contra miembros del sindicato que habían llegado "pacíficamente" y denunció que los agentes les dieron "un montón de palos sin motivos", por lo que recriminó a las fuerzas de seguridad de pegarles "por la cara". Asimismo, explicó que la Policía les había expulsado "a fuerza de palos, incluso han pateado y apaleado a gente que estaba sentada en el suelo". El dirigente sindical consideró el acto "una humillación para los que no tienen vivienda, para el que está en paro, para el que no tiene tierra y para quien le quieren quitar el subsidio".

"Título ganado y no heredado"

Por su parte, Cayetana Fitz-James Stuart, duquesa de Alba, ha agradecido el título de Hija Predilecta de Andalucía y señaló que es "muy importante" para ella, dado que "es algo que he ganado y no que he heredado".

Sobre la concentración de jornaleros para protestar contra este galardón para "la mayor terrateniente de España", la duquesa de Alba aseguró que "todos los años hay una manifestación de este tipo" y que no hace "mucho caso a estas cosas", ya que para ella lo "más importante" es lo que ha recibido hoy, "algo que nunca olvidaré", insistió. La galardonada habló del cariño que "la calle" siempre le ha demostrado a pesar de no ser andaluza, sobre lo que dijo que "uno no tiene la culpa del sitio en el que naces, pues eres de donde tu madre te da a luz". La duquesa de Alba también se refirió a la visión que en el resto de España tienen de Andalucía y señaló que "a todo el mundo le encanta" y explicó: "yo me harto de decir que Andalucía es lo más bonito de España".

Andalucia 28 f 4.jpg

Más repercusiones y novedades en sitio del SOC
http://www.soc-andalucia.com/duquesa.htm

Andalucia mi pais,España mi castigo.jpg


publicado en ANDALUCIA LIBRE nº 284, 28/2/2006
En este Correo:

*Andalucía: Un Estatuto para la Dependencia (1) - Desarrollo y Contexto, Andalucía Libre
*Proposicion de Reforma del Estatuto de Autonomia para Andalucia
*Debate en el Parlamento andaluz de la Reforma Estatutaria
*Opinión - Con Andalucía, Diego Valderas (Coordinador IU Andalucía)
*Opinión - Nos quieren tomar el pelo, Juan Manuel Sanchez Gordillo (Portavoz CUT-BAI)
*PA, CUT-BAI y SOC firman manifiesto conjunto en el que reclaman para Andalucía Estatuto como nación
*Gobierno andaluz quiere autonomía normativa sobre 50% del IRPF
*Protestas ante el nombramiento de la Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucia"
*Manifiesto: Duquesa de Alba ¿"Hija Predilecta de Andalucia"?, SOC
*Cataluña, Selección de Citas Catalanas, Andalucía Libre
*Países Catalanes - Comunicado: Lobby per la Independencia acusa a Andalucía
Libre de de hacer el juego a los genocidas y fachas del PP andaluz
*Sugerencias:
- Barometro autonomico del CIS
- Encuesta Abierta: '¿Solidaridad con Andalucía?'. Información y voto.
*Andalucía Libre es Andalucía Laica
*Directorio de Andalucía en Internet
*Musica de fondo: Una Noche de Amor Desesperada, Triana
Mira també:
http://soc-andalucia.com/
http://www.andalucialibre.tk/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reportaje - Protesta del SOC contra distinción de Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucía" sufre dura represión policial
03 mar 2006
Visca Andalusia!Endavant amb la lluita dels pobles contra l'imperi.
Re: Reportaje - Protesta del SOC contra distinción de Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucía" sufre dura represión policial
03 mar 2006
Vuestra dignidad es lo más grande que existe, vuestra razón y vuestra lucha llega a todos los rincones y la indignación ante esos premios a los caciques y terratenientes se crispa aun más cuando vemos como tratan al pueblo trabajador. El PSOE ni es socialista ni es obrero eso ya lo sabeis, eso ya lo sabemos, la izquierda esta en vosotros y en los centenares de personas que nos rechinan los dientes cuando vemos y sentimos en carnes lo que habeis visto y sentido hoy y todos los dias.

Un abrazo sincero y solidario desde Catalunya, de un hijo de emigrantes que como millones tuvieron que escapar del hambre y la miseria, una auténtica diaspora y un crimen para el pueblo andaluz que tuvo que ver a sus hijos huir, como huyen tantos en otras partes del mundo, somos hijos y nietos de antiguos jornaleros que allá donde han ido nos han transmitido su rabia y su razón, en años y siglos que pasen, la misma que la vuestra. Sois la semilla porque sabeis que es eso cuando habeis sembrado tantas tierras, sois la esperanza porque teneis lo que hay que tener para plantar cara y decir verdades. Que se les caiga la cara de vergüenza a los politicuchos procaciques, no os podran aguantar la mirada.

El pueblo decidirá y vosotros sois pueblo ellos son mierda. Libertad para Andalucia, libertad para Catalunya, libertad para todos los pueblos. Independencia y poder popular. Solidaridad, arriba los que luchan.
Re: Reportaje - Protesta del SOC contra distinción de Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucía" sufre dura represión policial
04 mar 2006
Duquessa d'Alba
La duquessa d'Alba va rebre ahir el títol de filla predilecta d'Andalusia, i es va organitzar una batalla campal. Camperols del SOC i sindicalistes de tota mena se li van plantar al davant amb banderes verdes-i-blanques per protestar, i foren castigats amb una duríssima càrrega de la policia. Costa d'imaginar una escena més tòpica. Dins el palau la Junta, presidida per Chaves, retent homenatge a la terratinent més gran de l'estat mentre a fora els jornalers entomaven garrotades. Devia resultar curiós sentir la senyorassa cantant l'himne d'Andalusia que diu: 'Andalusos aixequeu-vos / Demaneu terra i llibertat!'

La duquesa d'Alba no és una qualsevol. Diuen els qui hi entenen que és la dona que acumula més títols nobiliaris del món (més que no la reina d'Anglaterra i tot). Però és especialment destacable que tinga 34.000 hectàrees de terra, per les quals rep una subvenció anual de dos milions d'euros. Sagnant, en un país com Andalusia on encara és viu el moviment pagès. Segons que afirma el SOC, hi ha mig milió de pagesos sense feina a Andalusia, mentre la major part del territori continua en mans de terratinents. No diré pas que això s'arreglaria amb una reforma agrària. Però tampoc no veig bé que el president del PSOE es dedique a penjar medalles al coll de la persona que molts andalusos consideren el símbol més clar dels terratinents que han mantingut el país econòmicament endarrerit.

tret de vilaweb.cat

comentaris a notícia externa
Re: Reportaje - Protesta del SOC contra distinción de Duquesa de Alba como "Hija Predilecta de Andalucía" sufre dura represión policial
05 mar 2006
cayetana guillotina
Sindicat Terrassa