Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : immigració
assetjament policial a Terrassa a les persones treballdores immigrants
02 mar 2006
PROU ASSETJAMENT ALS I LES IMMIGRANTS ALS TRANSPORTS I A LA VIA PÚBLICA


Els col•lectius, associacions i grups que firmem i ens adherim al manifest volem denunciar el creixent assetjament contra la població immigrant i altres col•lectius desafavorits de Terrassa.
Aquesta actuació es produeix a les estacions de trens, dâautobusos, però també a places i a carrers, i a qualsevol hora. Els responsables són les Policies Nacional i Municipal, vestides dâuniforme, o fins i tot de paisà, que realitzen controls arbitraris on es demanen els famosos papers als i les immigrants. Identificant, retenint , i fins i tot detenint a persones les quals lâúnic delicte que han comès és el de tenir un aspecte diferent i que només van i venen del seu lloc de treball.

També volem expressar que la Llei dâEstrangeria està propiciant una situació on existeix una ciutadania amb drets i una altra sense drets.

Les persones que volem una societat realment democràtica i lliure no volem callar i demanem públicament a les institucions que corresponguin: Delegació de Govern, Ajuntament de Terrassa, Generalitat de Catalunya, RENFE( per permetre als seus guardes privats que realitzin funcions que per llei no és competència seva i per la complicitat que té amb la policia nacional per realitzar les detencions), que prenguin les mesures oportunes i que posin tots els mitjans per pal⢠liar aquesta situació i sâaturi lâassetjament policial a la població immigrant i colâ¢lectius diversos pel simple fet de ser diferents.

Solâ¢licitem una reunió amb lâAjuntament de Terrassa de forma pública perquè no tingui lâopció dâamagar-se.

Colâ¢lectius i associacions que donen suport al manifest:

F.A.V. de Terrassa - C.G.T. Terrassa â Colâ¢lectiu intercultural de Terrassa (Ateneu Candela) - Casal de la dona - Associació Terrassa per la III República - Ateneu Llibertari âLa Sembraâ? - Centre Social Okupat âLa Imprentaâ? - Dones del sac - Corriente Roja â Esquerra Unida i Alternativa de Sant Martí(BCN) â C.G.T. Barcelona â Luita Internacionalista â Associació Papers i Drets per Tothom(BCN) - Cornellà sense Fronteras â Asamblea Regularización sin Condiciones â Centre dâAcolliment de Sta. Coloma de Gramanet â S.A.T. Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa â Acció Autònoma (Kasal okupat Joan Berney) â Ciutadans plataforma de suport Terrassa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: assetjament policial a Terrassa a les persones treballdores immigrants
02 mar 2006
Per aquest motiu hi ha una manifestació a Terrassa el dissabte 4 de març a les 18 hores a RENFE
Les nostres companyes són segrestats diàriament, amb detencions de fins a 72 hores esperant que arribi un pallo de la Verneda per ser repatriats sense haber de tramitar la seva expulció...un dia vas a treballar i no tornes a casa...
Aquesta situció no és tant sols a les estacions, també en supermarcats que són acordonats per a fer controls (LIDL), carrers i places de la ciutat dia i nit, menors a comissaria per jugar a les places, etc.
Cal que totes sortim al carrer per denúnciar aquesta situació, és necessari
Tots i totes a la manifestació!! tots i totes amb els i les immigrants
02 mar 2006
cartell_assetjamentjuliadefinitivo.jpg
Todos y todas con los y las inmigrantes. Por sus derechos!! No a la persecución policial, ni en RENFE (Terrassa), ni en ningún lugar!! Terrassa: 4 MARZO a las 18:00h. Estación RENFE +++ Ver manifiesto >> Kaosenlared [26.02.2006 23:08] - 229 lecturas - 1 comentarios MANIFIESTO BASTA DE ACOSO POLICIAL A L@S INMIGRANTES EN LOS TRANSPORTES Y LA V?A PUBLICA Los colectivos, asociaciones y grupos abajo firmantes, queremos denunciar el acoso policial creciente contra la población inmigrante y otros colectivos desfavorecidos de Terrassa. Esta actuación se manifiesta en las estaciones de trenes, de autobuses, en plazas, en calles o en cualquier lugar y a cualquier hora. Los responsables son las policías nacional y municipal vestidas de uniforme o incluso de paisano, que realizan controles arbitrarios donde se piden los famosos papeles a los inmigrantes. Identificando, reteniendo e incluso deteniendo a personas que el único delito que han cometido es el de tener apariencia distinta y que sólo van y vienen de su trabajo. También queremos expresar que la Ley de Extranjería está propiciando una situación en la que existen ciudadan@s con y ciudadan@s sin derechos. L@s que aspiramos a una sociedad realmente democrática y libre no queremos callar y pedimos públicamente a las instituciones que correspondan: Delegación de gobierno, Ayuntamiento de Terrassa, Generalitat de Catalunya, RENFE (por permitir que los guardias privados realicen una actividad que por ley no les compete y la complicidad que tienen con la Policía nacional para realizar las detenciones), que tomen las medidas oportunas y que pongan todos los medios para paliar esta situación y cese el acoso policial hacia a l@s inmigrantes y colectivos diversos por el simple hecho de ser distintos. Solicitamos una reunión con el Ayuntamiento de forma pública, para que no tengan la opción de esconderse. Colectivos y asociaciones firmantes: CGT Terrassa, Col-lectiu Intercultural de Terrassa (Ateneu Candela), Casal de la Dona, Associació de Terrassa per la III República, Ateneu Llibertarí "La Sembra", Centre Social Okupat " La Impremta", Dones del Sac, Corriente Roja, Esquerra Unida i Alternativa Sant Martí BCN, CGT BCN, Lluita Internacionalista, Associació Papers i Drets per a tothom BCN, FAV Terrassa, Cornellá sin Fronteras, Asamblea Regularización sin Condiciones,Centre D´Acolliment Sta. Coloma de Gramanet,S.A.T. Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Ciutadans plataforma de suport Terrassa, Brigada de Terrassa Chiapas y www.kaosenlared.net .
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=15983
Re: assetjament policial a Terrassa a les persones treballdores immigrants
02 mar 2006
INFOS SOBRE LA MANI I FOTOS A LA WEB DE REFERENCIA.

WWW.KAOSENLARED.NET
Sindicat