Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat
Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
Article del cantautor Cesk Freixas, extret de l'Això Toca (www.aixotoca.com):
Llegia l'altre dia en un diari comarcal una entrevista que li féren al cantant mediàtic Sergio Dalma, que per no tenir de propi -ni les cançons!-no té ni el seu nom original. D'això jo en dic renúncia, però renúncia en majúscules; RENÚNCIA!
L'originalitat d'aquest cantant queda absolutament retallada en el moment en que, com a empleat, es converteix en una mera mercaderia. I dic mercaderia perquè no és més que això; algú que interpreta peces musicals que altres composen i que viatja, per presentar-les en públic, allí on els peixos grossos del món de la música decideixin. D'això jo en dic submissió, però submissió en majúscules; SUBMISSIÓ!
Per altra banda, queda la seva reputació com a artista. Una persona que es defineix com a tal perd, des del meu punt de vista, tota la credibilitat. Artista ho és aquella i aquell que col·labora amb la cultura des de la seva humil posició i n'exerceix una actitud equiparable a la d'un obrer, però, en aquest cas, des d'una altra vessant; obrers de la cultura.
(...)
Mira també:
http://www.aixotoca.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
ballar enganxats aixó és ballar... oi?
Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
el concepte "obrer de la cultura" grinyola una mica. ser obrer no és una actitud, es deriva de la relació que es té amb els mitjans de producció i que de la força del treball se'n enriqueix una tercera persona, el capitalista. cap músic, per molt cantautor militant que sigui, és un obrer. Altra cosa és que sigui una persona conseqüent i que faci de la música la seva aportació a la construcció d'una nova societat

Em sembla molt bé el que fa en cesk freixas i que es critiqui en sergio dalma, però a vegades ens perdem en verborrea innecessària

Aviam si pot haver-hi un debat decent d'una vegada
Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
El títol del vostre setmanari esta força ben trobat. Però entreu massa en el joc de parlar de personatges “famosos� y només sobre ells. Deixeu de banda el rerefons, el que hi ha darrera d'aquestes cares conegudes. Llàstima que utilitzeu un sistema de publicació tant tancat, sense possibilitat d'afegir informació o bé contrastar-la. L'explicació que feu aquí sobre “el show bisness�, no es massa acurat. Suposo que desconeixeu el mon discogràfic i de las productoras, que aquí al nostre país foten autentica pudor. Per qui ha firmat Sergio Dalma? Per qui treballa realment la Beth? A que es dedica el Mikimoto ara? Que os penseu que llegiran el vostre setmanari i els hi agafarà remordiments? Aneu al gra, parleu de qui toca i no de la ja coneguda façana que ens presenten.

Per trencar amb tots aquests pseu-artistes escollits a dit tenim la música lliure. (extret de laBuenaNoticia.com)
Jamendo Nos proporciona un archivo de música con licencia CreativeCommons, que puede ser descargada mediante programas P2P (emules y bittorrent). Jamendo utiliza un sistema en el que los usuarios de la web etiquetan y recomiendan la música de los diferentes grupos.

MusicaLibre.info El objetivo de esta web es la de promocionar grupos o artistas cuya principal vía de distribución es la de ofrecerla gratuitamente por Internet.

CcMixer Remezclas de diferentes artistas que ceden música para ser sampleada.

Magnatune Un nuevo sello discográfico que permite escuchar antes de comprar.

Dmusic La comunidad de música más antigua de la Red. Ofrece alojamiento a los artistas que quieran licenciar sus obras bajo licencias CreativeCommons.

Opsound, FreeSound y SoundClick Servicios de archivo de sonidos libres de utilizar y abierto a los usuarios de la web.
Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
3en1, goita, voldria rebatre el què dius:

Ser obrer no és una actitud, és una condició. 10/10 d'acord.

Després, però, amb els teus mateixos arguments, m'has convençut de la correció del terme "obrer de la cultura".

Molts cop, inconscientment, lliguem el terme obrer a treballs centrats en la força física. En els inicis d'aquesta classe era així. Actualment és difícil dir qui és obrer i qui no. Hi ha molta gent que compleix la teva definició i no treballa a la fàbrica ni en una obra.

Tornant a "l'obrer cultural". 3en1, ens deies: "....es deriva (ser obrer) de la relació que es té amb els mitjans de producció i que de la força del treball se'n enriqueix una tercera persona, el capitalista"
Miraré d'identificar-te els actors que menciones.

Mitjans de producció: Quins son? El principal, son les idees que sorgeixen del cap d'una persona. Ara bé, la resta son inavastables per un músic. Buenu, sempre i quant el teu pare no sigui millonari i et construeixi un temple musical. (com el Marc Parrot, per exemple)
Aquests mitjans són diversos. Poden ser els necessaris per a gravar un disc i distribuïr-lo i anunciar-li i, i, i.... o els necessaris per a fer un concert.

Mira et posaré un exemple ben provocador:
"Posem que l'Ateneu Llibertari dle Mas de Serra pelada, organitza un concert, on tocaràn en Pau, els Bruts i en Porc V.
Qui ha posat els mitjans?
l'espai: els de l'Ateneu
l'escenari: Escenaris S.L.
l'equip de So: Sonaguapo S.A.

Qui hi posa la força de treball?
Militants, els treballadors de Escenaris Sl i Sonaguapo S.A., en Pau, els Bruts i el PorcV. O es que sense aquests es pot fer el concert?

Qui son les terceres persones que guanyen diners, sense posar-hi treball?
(omplir espai blanc)__________________________

Després hi ha una cosa qe dius.. qe'm deixa força distret... DIus: ".... Altra cosa és que sigui una persona conseqüent i que faci de la música la seva aportació a la construcció d'una nova societat"
Jajjajaajjjj. Me'n ric de tu. On vius? Tu al curru trobes gaires obrers consqüents que facin de la seva feina l'aportació a la construcció d'una nova societat?

Per acabar, crec que l'arrel del debat es trova en:

Només és obrer aquell que fa un treball de desgast físic?

Espero respostes. A poder ser que no siguin desde l'aula d'informàtica d'una universitat.
Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
Pel 3en1:

Si et refereixes a l'obrer en un context capitalista, evidentment que aquest beneficia a l'empresari capitalista. Vet aquí la qüestió i la crítica cap a la figura d'en Sergio Dalma; algú que engreixa les butxaques i les comptes de corrent d'algú altre que viu d'ell. Aquests viuen de la "cultura".

Ser obrer de la cultura, des de la visió i l'òptica rupturista, anticapitalista, significa treballar per i des de la cultura amb una actitud equivalent a la que pot tenir qualsevol altre obrer i obrera, sense pretencions, sense creure's ningú, ser part del poble, viure i conviure amb ell. Malauradament, i evidentment, mentre el sistema que imperi segueixi sent el capitalista, ser un obrer de la cultura comportarà i significarà viure en precarietat, bàsicament per la falta de mecanismes, d'espais i de mitjans per a poder-se desenvolupar com a tal.

I entenc que ser obrer de la cultura és viure amb la cultura, com ho fem totes i tots a diari. La música i la cançó han de ser armes al servi dels pobles, no pas un producte de consum utilitzat pel capitalisme per tal de vendre'ns missatges sense contingut, buits, i banals. La cultura forma part de la societat. És més, m'atreviria a dir que la cultura és la societat. I tot el que s'allunya d'aquestes premisses, per mi és autèntica brossa, autèntica pèrdua de temps.

I quan parlo d'obrers de la cultura em refereixo a això. Però clar, no deixa de ser una visió subjectiva...

salut!
Re: Música de façana, música de renúncia
02 mar 2006
Totalment d'acord amb en Porc V
Re: Música de façana, música de renúncia
03 mar 2006
Em sembla vergonyos que es critiqui a Sergio Dalma i no es digui res de Luis Aguílé. Per a qui treballes Ferran?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more