Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
Dubte
Ho pregunto eprquè avui a la UPF està ple de cartells, porten una estelada, un estel, un simbol feminista etc.. o sigui que són del rollo, algú els coneix?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
és el nou xiringo sorgit de les Jerc. Així ho van decidir en el seu XXè Congrés amb argumentacions tan surrealistes com la necessitat de crear un sindicat estudiantil que no sigui corretja de transmissió de determinades opcions polítiques". Així, amb tota la barra es diu des de les joventuts d'un partit.
D'altra banda, oficialment es van crear el 18 de febrer i resulta que ja fan campanyes, es presenten a eleccions, etc, bona mostra de la seva horitzontalitat i democràcia interna i bona mostra de les ganes d'aprofitar-se del treball d'altres.
En definitiva, legitimitat zero.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
legitimitat zero? s'haurà de veure quants vots té cada sindicat i llavors valorar quí té més legitimitat. La legitimitat la donen els estudiants i ningú més
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
deixa de pensar en eleccions i vots jerki!

La legitimitat la dona el treball
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
quina raó que té l'acrític!
la legitimitat la dona el dia a dia, la feina a les aules, i no el nombre de vots. Si fos així ni tu ni cap sindicat estudiantil ni laboral ni cap partit polític en tindria...
Si voleu ser útils als estudiants poseu-vos a currar!
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
esteu dient que el que voten els estudiants no té cap valor? quins ous
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
Ja veus tiu, és super fooooort dir que els vots no tenen cap valor... jo crec que son uns feixistes, o encara pitjor, espanyols.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
jo no crec que tingui cap valor el que vota ningú
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
mireu la participacio dels estudiants a les eleccions estudiantils i deixareu de fer-vos palles mentals amb aquesta discussio surrealista...si no vota quasi ningú!!!!
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
la nula participació demostra el fracàs del model sindical que hi ha hagut fins avui
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
i vindràn els botiflers d'erc a arranjar-ho?
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
és mentida que sigui només de les JERC, la responsable de secundaria és exmilitant d'AE
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
no tenen res a fotre-hi, és un fantasma que durarà 4 dies.
CEPC i a correr....
01 mar 2006
AE =alternativa española?????
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
A la columna principal d'aquest portal contrainformatiu, hi trobareu informació sobre la lluita estudiantil. Les JERC que segueixin fotent el pallaso.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
PK les Jerc Mantenen a la seva web a la CEPC com a link principal en el mov. estudiantil ?

No és de gaire llogica, més kuan la CEPC està en un procès d'unificació amb l'AE = Alternativa Estel
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
L'acta fundacional del nou sindicat de les JERC es va realitzar el dia 18 a barcelona ( coincidint amb la mani del 18 ) amb els documents fundacionals totalment realitzats anteriorment al XX Congrés de les JERC, tan sols es va canviar el nom proposat per al sindicat.

Per cert, aquest acte fundacional es va realitzar físicament a la Secretaria General de Joventut, depenent de la Generalitat i lligada a ERC.

(Els Jerkis k parlen aki, k no menteixin, k no intentin desviar el tema estudiantil a posicions politico-electorals i que no sedmenteixin coses escrites sobre fets reals i contrastats)
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
proces de confluencia? juasjuajsuasjuasjuasjuajs
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
que la participació a les eleccions sigui tan baixa, no es un problema als sindicats actuals, que no primen la feina institucional per ineficaç, sinó que busken una feina més directa del dia a dia a les aules.
La representació que tenen els estudiants es pessima i el poder de decidir també, la causa de la baixa participació és aquesta, i això es així gracies a la benvolguda clase política a k akest nou sindicat fantasma pertany.
ya arriba l'acord de carod tan som una nacio etc...
01 mar 2006
Carod dice que el PSOE ha empezado a 'moverse' para que ERC se una al acuerdo sobre el Estatut

Carod, a su llegada a la ponencia. (Foto: EFE)

ADEMÃ?S
El camino en las Cortes | Las claves del pacto PSOE-CiU
Especial: La España de las Autonomías


Noticias relacionadas en elmundo.es
Noticias relacionadas en otros medios
Actualizado miércoles 01/03/2006 22:16 (CET)
AGENCIAS
MADRID.- El presidente de ERC, Josep Lluis Carod-Rovira, constató que el PSOE ha comenzado a "moverse" en el trámite de ponencia de la reforma del Estatuto de Cataluña para permitir que ERC pueda dar su voto favorable al texto del Estatut.

En rueda de prensa en el Congreso tras la reunión de la ponencia del Estatuto, Carod-Rovira confirmó que ha observado "interés" en el PSOE para que ERC pueda unirse al acuerdo, aunque reconoció que a día de hoy y con el texto actual "no es posible".

"El PSOE ha visto que se acerca el final y ha empezado a moverse", destacó el líder de ERC, quien reiteró que "si no modifican su posición, esto es lo que hay".

En esta misma línea, el portavoz de ERC en el Congreso, Joan Puigcercós insistió en que tal y como están las cosas la posición de los republicanos será "no en la ponencia, no en la comisión, no en el pleno, no en el Senado, y no en el referéndum".

ERC insistió en que el traspaso de la gestión del aeropuerto de El Prat es fundamental para el desarrollo económico de Cataluña y si se consigue la competencia "sería lo más serio que quedaría del nuevo Estatuto, visto como ha quedado el sistema de financiación".

"Cuando hemos visto que la inversión que se ha hecho en Barajas triplica a la de El Prat vemos que nos cuesta mucho competir", se lamentó Carod-Rovira, después de reiterar que la posición del PSOE deberá cambiar sustancialmente si desea el apoyo de ERC.

Por su parte, Joan Puigcercós denunció que tras las negociación entre el Gobierno y CiU "han caído varias paredes maestras" de la propuesta de Estatuto aprobada en el Parlamento de Cataluña, en especial la existencia de una agencia tributaria única que recaudara todos los impuestos soportados en la Comunidad Autónoma o la apuesta para que la hacienda catalana "fuera avanzando hacia una hacienda foral".

"El acuerdo de financiación acordado entre Artur Mas y José Luis Rodríguez Zapatero es una rebaja de lo que acordó el tripartito", criticó Puigcercós, quien acusó a CiU de ser quien está "presionando" al Gobierno para que no introduzca mejoras en el texto "para no quedar en entredicho por haber cerrado un acuerdo a la baja".

Satisfacción en CiU
Por el contrario, el presidente de CiU, Artur Mas, se mostró satisfecho de que todos los preacuerdos que alcanzó con José Luis Rodríguez Zapatero "se han mantenido intactos", disipando "temores" expresados en semanas anteriores. También elogió su estrategia negociadora alegando que, gracias a que se "apuntó alto" con el texto del Parlament, se ha conseguido el modelo aprobado ahora en el Congreso y que, aun no siendo "el cien por cien" de sus aspiraciones, es "mejor" de lo que planteaba hace un año el tripartito y supondrá que la Generalitat recaudará "más de la mitad" de los impuestos.

Además del título relativo al modelo de financiación, la Ponencia completó su repaso a los referidos a las relaciones de la Generalitat con el Estado y la Unión Europea, y a la reforma del Estatuto.

El secretario general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, se mostró especialmente satisfecho con el título que regula las relaciones de la Generalitat con otras instituciones del Estado y con la Unión Europea, que calificó de "sobresaliente" y "brillante".

Para el PP, en cambio, ese título traza para Cataluña "el embrión de un Estado", en palabras del ex ministro Federico Trillo. El ponente del PP catalán, Josep Piqué, agregó que son "preceptos de inspiración confederal" que regulan "las relaciones de tú a tú del Estado con Cataluña" y en los que las enmiendas del PSOE sólo han servido para "introducir ambigüedad" y riesgos de conflictividad judicial.

Queda pendiente para el viernes por la mañana las votaciones de los ocho artículos del título de competencias que quedaron pendientes, las disposiciones adicionales, transitorias, derogatoria y finales, y el preámbulo, donde se recoge la definición de Cataluña como 'nación' aprobada por el Parlament.

Si la Ponencia logra terminar su trabajo este viernes, Alfonso Guerra podría convocar para la próxima semana a la Comisión Constitucional con el fin de empezar la discusión del dictamen, ya en sesiones públicas.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
01 mar 2006
El sorgiment d'estudiants en acció demostra el fracàs del sindicat jerki de secundària "acció"... Be, doncs seguiu gastant diners publics i enganyant que ja se us veu el llauto
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
com molt bé diu el "pum", la poca participació estudiantil a les eleccions no seria tan poca si la normativa no imposés una representació mínima i tan sols legitimiadora per als estudiants. I més encara des de la LOU. O és que tu participaries de ,manera entusiasta en una cosa que no hi tens res a pelar, on el 90% de la comunitat universitària té una representació del 25%?

Per tant, senyor/a "clar", menys demagògia.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
Menys molestar i més treballar, i que cadascú parli per ell/a i no molesti a les organitzacions que treballen.

Apa Salut i força PMDUP! que rima.

www.alternativaestel.org
www.aep.pangea.org
www.coordinadora.net

www.pmdup.tk
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
Sóc militant d'Estudiants en Acció i estic d'acord que la legitimitat la dona la feina. Precisament per això crec que cal valorar les persones que integren al Sindicat i no si és de les JERC o no (que ras i curt no és certament així).

Porto bastants anys fent feina en el moviment estudiantil i molts dels companys amb els que vam fundar el nou sindicat també. Han fet feina des de la CEPC, alguns des de l'AEP, alguns des d'associacions o assemblees d'àmbit de Facultat o per posar dos exemples concrets la noia de Secundària haviat estat coordinadora d'Alternativa Estel a BCN o un dels nois que s'incorporarà a l'executiva nacional és un estudiant invident que porta molts anys lluitant pels drets dels estudiants amb discapacitats.

Crec que el que és lamentable és intentar deslegitimar la feina de tota aquesta gent bramant com sempre i acabant els debats com sempre senyalant amb el dit als "jerkis", orígen i causa de tots els mals del món mundial.

Salut a tothom i amunt la lluita estudiantil dels Països Catalans!
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
venga. Id terminando la carrera que ya soys mayorcitos.
Y vuestros papás se enfadaran.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
Prou cardat està el moviment estudiantil com per abans de saber qui són o què són Estudiants en Acció ja s'estigui tirant merda i entrant en conflictes, ni que siguin dialèctics.

I una pregunta: encara que hi hagi gent que mai ha fet feina però ara vol donar el cop de puny sobre la taula no té dret a montar una candidatura a la UPF? Jo crec que sí. O el problema és que alguns dels candidats són jerquis. Ningú ha criticat a la resta de candidatures que ni com a candidatura ni com a persones han fet feina.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
una pregunta, si akest sindicat no està recolzat directament per les JERC, pk cal muntar un nou sindicat , pk no treballar des dels k ja existeixen actualment, hi ha força on escollir ...
Mireu i Jutgeu:
02 mar 2006
Modificat: 11:00:11
...
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
Sí, ara anem de víctimes i posem el comptador a zero, no?
Au va, si aquí s'ha criticat aquest xiringo és:
· pels arguments que es donen en la seva creació, absolutament mentiders i malintencionats.
· la voluntat d'interposar-se en el món sindical estudiantil des de postures de partit (sense oblidar a qui pertany la conselleria d'universitats i la d'eduació)

Que no ens mamem el dit, per favor.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
02 mar 2006
Com més serem més riurem. Si es crea un nou sindicat, senyal que hi ha gent que creu que en l'actual panorama cap els representa el suficient com per sentir-s'hi identificat.
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
03 mar 2006
>>From: "JERC" <jerc ARROBA jerc.net>
>>To: <Undisclosed-Recipient:;>
>>Subject: Congrés Fundacional del Nou Sindicat d'Estudiants
>>Date: Mon, 30 Jan 2006 17:57:37 +0100
>>
>>
>>ATENCIÓ!
>>
>>
>>
>>CONGRÉS FUNDACIONAL DEL NOU SINDICAT D'ESTUDIANTS. DISSABTE 18 DE
>>FEBRER A LES 10 DEL MATÃ? (LLOC A CONFIRMAR)
>>
>>
>>
>>INSCRIU-TE
>>
>>
>>
>>congres_sindicat ARROBA hotmail.com
>>
>>
>>
>>
>>
>>Companyes i companys de les JERC,
>>
>>
>>
>>Com sabeu, en el darrer Congrés Nacional de la nostra Organització
>>i en el marc de la Ponència Estratègica vam decidir que
>>contribuiríem a impulsar, juntament amb altres sectors juvenils,
>>l'estructuració d'una nova organització sindical estudiantil.
>>
>>
>>
>>Aquesta decisió no la preníem a la valenta sinó que era
>>conseqüència de la diagnosi que se'n desprenia de l'anàlisi del
>>Moviment Estudiantil que fèiem a la Ponència, i que es compartida
>>per altres sectors estudiantils més enllà de les JERC. La diagnosi
>>deia que el Moviment Estudiantil està en crisis per la pròpia
>>crisis que viuen els sindicats. Aquesta crisis dels sindicats
>>l'explicàvem per l'escàs suport que els estudiants donen a l'espai
>>polític que els sindicats pretenen ocupar i, per tant, per la poca
>>massa estudiantil que decideix involucrar-se en el Moviment,
>>precisament per la manca de referents. Aquesta manca de referents
>>s'accentua per l'agressivitat del discurs i les formes del
>>sindicats i perquè aquests sostenen plantejaments i praxis
>>allunyats dels interessos dels estudiants (i especialment dels
>>estudiants que a més a més treballen).
>>
>>
>>
>>Per a resoldre aquesta situació cal tirar endavant un nou sindicat
>>d'estudiants que obri espais de participació, que s'apropi als
>>estudiants, que lluiti pels nostres interessos reals i que trenqui
>>la dinàmica de fer Política a la Universitat.
>>
>>
>>
>>Doncs bé, des del dia immediatament posterior al Congrés, i sumant
>>tota la feina feta en els darrers 4 anys des de les Secretaries
>>d'Universitats i Instituts de les JERC, ens hem dedicat a fer feina
>>silenciosa des de molts fronts i en aquesta direcció. Tot aquest
>>procés culminarà el proper 18 de febrer de 2006, en un Congrés
>>Fundacional que ha de donar lloc a la creació del nou espai
>>sindical que pretenem i necessitem.
>>
>>
>>
>>Tots aquells estudiants d'E.S.O., Batxillerat, Mòduls i Universitat
>>que vulgueu participar del Congrés heu d'enviar un correu
>>electrònic a la direcció congres_sindicat ARROBA hotmail.com amb el vostre
>>nom, telèfon i mail abans del dia 6 de febrer; també heu
>>d'especificar si esteu a l'Institut o a la Universitat, i en aquest
>>darrer cas a quina Universitat i Facultat. Quan hagueu enviat el
>>correu rebreu una resposta confirmant que esteu inscrits i se us
>>faran arribar els documents congressuals, que podreu treballar i
>>esmenar. Els documents que rebreu són 4: u, un manifest
>>fundacional; dos, els Estatuts del sindicat; tres, els principis
>>ideològics marc; quatre, les línies mestres de la primera campanya
>>nacional del Sindicat. El tercer i quart document són referencials
>>en tant que en el Congrés votarem la creació de dues comissions que
>>han d'ampliar-los i concretar-los. El termini de presentació
>>d'esmenes finalitza el dia 13 de febrer. Les esmenes s'han de fer
>>arribar per correu electrònic introduïdes en el full Excel que us
>>adjuntarem. Com abans us inscrigueu més temps tindreu per treballar
>>els documents.
>>
>>
>>
>>En el Congrés també escollirem el Comitè Nacional (l'executiva) que
>>ha de liderar el Sindicat fins al proper Congrés Nacional (previst
>>pel Setembre de 2006). Tot i que ja existeix una proposta de Comitè
>>(integrada per persones que s'han significat en el procés endegat
>>fa anys i per la seva lluita en el Moviment Estudiantil) aquells/es
>>que estigueu interessats/des en implicar-vos de manera especial
>>feu-ho constar al correu electrònic perquè se us pugui tenir en
>>compte a l'hora de triar responsables als diferents nivells
>>d'organització previstos als Estatuts.
>>
>>
>>
>>Al Congrés també es triarà el nom del Sindicat. A hores d'ara la
>>proposta que hi ha sobre la taula és AULA REBEL. Fins al dia 13 la
>>porta està oberta a noms alternatius, tenint en compte que es vol
>>defugir d'un nom a base de sigles i que al final el nom és el de
>>menys quan ja l'has repetit milers de vegades.
>>
>>
>>
>>Com a militants de les JERC esteu convidades i convidats a
>>participar d'aquest Congrés i esteu cridats a passar a la història
>>del sindicalisme estudiantil. Inscriu-te i participa!
>>
>>
>>
>>Per un Ensenyament públic, de qualitat i català!
>>
>>
>>
>>Visca el jovent sindicalista dels Països Catalans!
>>
>>
>>
>>Visca la Terra!
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>Cordialment,
>>
>>
>>
>>Eduard Anguita i Rigola
>>
>>SECRETARI NACIONAL DE LES JERC DE MOVIMENT ESTUDIANTIL
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
15 mar 2006
Que és aquesta merda de la PMDUP?? Pro de quines collonades parla la gent? D'una assemblea manipulada per AEP-CEPC-AE i que no té ni veu ni vot enlloc?
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
16 mar 2006
uff, ja veig l'"Anguita" fent de les seves...tranquil noiet, tot arribarà; i pel que fa a "trepes en acció", no patiu, tenen els dies comptats igual que acció.
el sindicalisme GROC, mai ha quallat a les universitats dels PPCC!
Re: Quí són "Estudiants en acció"?
28 mar 2006
No patiu x l'anguita, k en breu deixarà la sema militància política i sindical... Ara cal un nou líder!


pd, sindicalisme groc?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more