Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
darrers dies 23 i 24 de febrer...Eumorphia.UAB.
28 feb 2006
comando9mmjjhonioi!estaem pa ra no ya a do[1].jpe
Els darrers dies 23 i 24 de febrer, la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat la seu de la tercera reunió anual dels centres de recerca que participen en el projecte europeu EUMORPHIA. Es tracta d'un projecte que ha implicat a 17 grans laboratoris de genètica del ratolí de tota la Unió Europea al llarg dels últims 3 anys, amb l'objectiu de millorar models d'investigació de malalties humanes amb ratolí.

Un dels aspectes més importants d'aquest projecte ha estat el desenvolupament de metodologies i plataformes estàndard per compartir les dades sobre modificació genètica dels ratolins, entre tots els laboratoris que hi han participat. EUMORPHIA, coordinat per l'investigador del MRC Mammalian Genetics Unit (Harwell, Regne Unit) Steve Brown, ha finalitzat aquest darrer any 2005. El projecte de recerca successor és EUMODIC, amb una participació destacada del CBATEG (Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica de la UAB). El nou projecte estarà liderat per l'investigador Johan Auwerx, de la Universitat Louis Pasteur (Estrasburg, França).

La importància del ratolí rau en tot un conjunt de característiques que el fan únic per a desenvolupar models de malalties humanes. En primer lloc, el seu desenvolupament, la formació dels seus òrgans, la seva fisiologia i la seva bioquímica són molt similars als dels humans. D'altra banda, el seu genoma ja ha estat seqüenciat completament i s'ha observat que té un nombre similar de gens que els humans (al voltant de 30.000), i que comparteix amb nosaltres el 99% del genoma. A més, el ratolí ha estat el principal model animal de mamífer utilitzat en recerca des dels anys 80, a causa de la facilitat i la precisió amb que pot ser modificat genèticament per posar a prova nous fàrmacs i teràpies gèniques.

La tercera reunió anual Eumorphia, amb més de 170 participants, s'ha dut a terme amb el suport de les empreses de base tecnològica Charles River Laboratories, Visualsonics i Emka Technologies. De manera paral·lela a la reunió, va tenir lloc divendres l'Eumorphia Cardiovascular Symposium, sobre l'ús de ratolins transgènics per a l'estudi de les malalties cardiovasculars.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat