Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : especulació i okupació
El Poblenou proposa salvar el 60% del recinte de Can Ricart
28 feb 2006
• Veïns i historiadors presenten un projecte alternatiu al municipal
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idno
A. O.
BARCELONA

La plataforma Salvem Can Ricart, integrada per historiadors, veïns i entitats del Poblenou, va presentar ahir una proposta d'ús de l'antic recinte industrial que advoca per preservar el 60% de les actuals construccions, originals de mitjans del segle XIX.
El projecte rebutja la proposta presentada el gener passat per l'ajuntament. Aquesta, segons la plataforma, "mutila" el recinte al conservar només "la meitat" del 60% sol.licitat. La historiadora Mercè Tatjer va assegurar que el pla municipal "parteix el recinte en dos i ensorra una de les naus més importants, la de la màquina de vapor".
La plataforma proposa reutilitzar la fàbrica i el seu entorn amb equipaments com per exemple una guarderia, un centre de barri, una sala polivalent i un punt verd. També demana rehabilitar el nucli central de la fàbrica per acollir un museu que expliqui la història industrial i obrera barcelonina i catalana, i espais per a tallers d'artistes visuals i petites empreses.

MUTIS MUNICIPAL
L'ajuntament no va voler opinar ahir sobre la proposta veïnal ni tampoc explicar la seva, i es va limitar a assenyalar que el pla encara està "en fase de negociació".
Mira també:
http://www.salvemcanricart.org/
http://www.visquemcanricart.tk/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Poblenou proposa salvar el 60% del recinte de Can Ricart
28 feb 2006
Aproximadament ara farà un any neixia Salvem Can Ricart, amb l’objectiu, entre d’altres, d’aturar els desnonaments, per tal de preservar els llocs de treball i el conjunt arquitectònic del recinte fabril.
Durant aquest període han continuat els desnonaments de les empreses i dels tallers que integraven Can Ricart.
Podem afirmar doncs, que s’ha destruït el teixit social que donava identitat a aquest conjunt de petits tallers.
Avui, es preten que decidim quin ha de ser el teixit social que l’ha de substituïr.
La nostra prioritat és que els errors ocorreguts a Can Ricart no es tornin a repetir.
No podem acceptar negociar només aspectes concrets, com és el Pla d’Usos de Can Ricart, ja que pactar de forma aïllada Can Ricart (extraïent el PERI Parc Central del conjunt del Pla 22@) seria avalar l’actuació municipal i contribuiria implícitament acceptar: els criteris de substitució social (a través d’expropiacions i desnonaments), les volumetries (sobretot el creixement en vertical) i el pla d’usos del conjunt del 22@.
Ja que Salvem Can Ricart limita la seva gestió a la negociació d’un nou pla d’usos pel recinte de Can Ricart, la Coordinadora contra el 22@, una de les entitats fundadores d’aquesta plataforma, ha decidit retirar-ne la seva adhesió.
Des de la Coordinadora contra el 22@ volem reiterar que la lluita en defensa de Poblenou, de totes les seves veïnes, veïns, treballadores i treballadors no es pot aturar i que continuarà sent la nostra raó d’existir.

Ara cal cridar, més fort que mai que POBLENOU NO ESTÀ EN VENDA!
ATUREM L’ESPECULACIÓ!Poblenou, 23 de febrer de 2006Coordinadora contra el 22@
www.poblenou.org/c22
ccontra22 ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.poblenou.org/c22
Re: El Poblenou proposa salvar el 60% del recinte de Can Ricart
01 mar 2006
El que caldria és exigir investigacions judicials dels comptes corrents dels responsables de "regalar" drets d'edificabilitat al senyor marquès de can Ricart .PERQUÈ NO ES FA ? ; EL SILÈNCI DAVANT LA CORRUPCIÓ ÉS COMPLICITAT!!! .
Re: El Poblenou proposa salvar el 60% del recinte de Can Ricart
01 mar 2006
QUÈ SALVAREM DE CAN RICART?
(el teixit productiu o el 60% de les pedretes)

QUÈ FAREM DAVANT LA DESTRUCCIÓ DEL POBLENOU?
(portar experts i il·lustrats perquè ens diguin que necessitem un museu, i tornem a fer veure que hem guanyat o deixar de posar excuses i mobilitzar-nos contra l'arrel del problema, el 22@?)
Sindicato Sindicat