Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
La SS és la clau en la regulació del treball sexual
26 feb 2006
Regular el treball sexual, necessitat que molts considerem urgent, té un objectiu primer de tots: que les treballadores (o treballadors) es puguin afiliar a la Seguretat Social i gaudir dels seus beneficis. Aquesta és la clau de volta. També són importants altres coses, com unes relacions laborals netes i clares.

Si es fes una llei de regulació que no establís l'afiliació a la SS, no seria una autèntica llei de regulació del treball sexual. Tot al màxim fóra una disposició (encara que amb rang de llei) sobre espais i establiments de tolerància. Pot ser interessant, també, però no és l'objectiu principal de la regulació. Es tracta, sobretot, que siguin treballadores com qualssevol altres, com el que són, amb tots els mateixos drets.

Hem de comprendre que, si la Generalitat no té competències per ampliar el sector de població afectat per la SS, és a dir, per legislar sobre ella, naturalment no pot fer-ho. Però aleshores fóra inqüestionable demanar formalment al Govern central una llei que, combinada amb l'autonòmica, establís aquesta afiliació. Si no, aquesta llei seria un bluf.

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La SS és la clau en la regulació del treball sexual
28 feb 2006
Sense prostitucio que hauriem de fer, casar-nos tots? la prostitucio per als homes es com el preservatiu per a les dones: la llibertat sexual
Sindicato Sindicat