Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[DESOBEDIENCIA]: 20 a 26 març. Setmana de la Desobediència
25 feb 2006
setmana deso mar 06 xicotet.jpg
Del 20 al 26 de març 2006

SETMANA DE LA DESOBEDIÈNCIA

El 21 i el 22 de març de 1674, els Angelets de la Terra feren el seu últim i fallit complot contra les tropes franceses al nord de Catalunya. En només 15 anys d'ocupació francesa, la població catalana havia perdut la independència econòmica, social i cultural, provocant un ampli rebuig popular contra les normes, institucions i violència estrangeres.
La revolta contra la Gabella, o impost de la sal, tingué un gran suport popular que, amb la lluita referent dels Angelets, suposà tot un desafiament i rebel•lió directa a les normes de la corona francesa, que reprimí brutalment i de forma sanguinària els lluitadors i lluitadores catalanes que empraren tots els mitjans al seu abast.
Avui, més de 330 anys després, el Poble treballador català es troba encara près per dos estats, l'espanyol i frances, que segueixen exterminant-ne la llengua i la identitat cultural, en neguen la independència econòmica, social i política i en destrueixen el territori. Com aleshores, la repressió és la seva arma contra qui lluita. Com aleshores, també el rebuig popular, la rebel•lió i la insubmissió a les seves normes són les nostres armes per a trencar amb les seves normes imposades.
Avui com ahir, desobeir els estats opressors és un exercici necessari per la democràcia i la sobirania del nostre Poble.

Setmana de la Desobediència, del 20 al 26 de març…

... és a les teves mans.
Mira també:
http://www.desobediencia.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat