Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : guerra
Pròxima parada del tren federal: Montjuich
25 feb 2006
Tres vegades "cedit" en 50 anys i segueix com insignia de la Catalunya sotmesa
http://www.geocities.com/acavol_ejercito/album/montjuich/024.jpg
Pasqual Maragall no va aconseguir per als Jocs Olímpics que el metro de Barcelona tingués parada pròpia a Montjuïc.
http://www.ejercito.mde.es/ihycm/museo/barcelona/principal.html
El president, però, n'hauria d'estar ben content. Ara s'hi ha aturat el tren federal de Zapatero i Bono.
http://www.sweb.cz/khvbrno/Boing/montjuich.jpg
Enhorabona.
Tothom recorda amb tendresa i nostàlgia quan alguns angelets afirmaven amb autoritat que el federalisme seria una parada compartida -entre el PSOE i Esquerra Republicana- abans d'arribar a la darrera estació, que havia de ser la independència.

Els fogoners federals, que per ara manen sols de la companyia ferroviària, han decidit, mentrestant, fer del Castell de Montjuïc una cantina.

Acaben de fer pública una curiosa llei segons la qual la fortalesa -"d'amarg record", per a nosaltres, esclar- s'haurà de convertir en un "monument a la concòrdia".

És a dir, en un "Centre de la Pau", que haurà d'"enaltir Barcelona, Catalunya i Espanya, sense ferir la memòria dels que allà es van enfrontar".

D'entrada, allà no s'hi va enfrontar ningú.

Més aviat uns van reprimir, van bomaberdejar la ciutat i van afusellar.

Als de sempre.

Un Centre, igualment, que haurà de fer conèixer "les valuoses tasques de les Forces Armades en missions internacionals i d'ajuda humanitària".

Amb un patronat on hi haurà les tres administracions -inclòs el ministeri-, que prendran decisions per acord "unànime", i hi hauran d'onejar les banderes de les tres parts i s'hi mantindrà personal militar permanent per custodiar les antenes que s'hi quedaran.

Molt bé. El ministre Bono ha decidit que vol un museu particular i que l'han de pagar els catalans -dues parts sobre tres-.

D'això en diu "cessió".

Només cal esperar que li aprovi la llei només el PP, amb el qual Bono podria formar un magnífic consorci.

Si aquesta és la proposta, que se'l quedi.

Almenys servirà per mantenir viva la memòria dels perdedors



+ + + + + + + + + + + + + + ++ + + + + +
EL CASTELL DE MONTJU�C DE BARCELONA ÉS S�MBOL DE LA ROSA DE FOC

I alhora insignia de la Catalunya sotmesa


El Castell de Montjuïc, quan ha estat governat pels exercits espanyols (o francesos), ha estat una excel·lent posició des d'on dominar Barcelona.

El general Espartero bombardejà la capital el 1842 i, un any després, també ho féu el general Prim.


Una altra prova, i no menys important, n'és el fet que el Castell de Montjuïc fou usat, des dels primers temps de la «postguerra» franquista i fins al 1960 com a presó política i com a centre de tortura i d'extermini; per això el Lluís Companys Jover seria afusellat en un dels glacis del castell, on ara hi ha el Camp de Tir a l'Arc, com tants d´altres.


És difícil de veure en les fotografies que il·lustren aquest post (un exàmen in situ us en traurà de dubtes), però s'hi observa —en major nombre a la part inferior dreta— que algunes peces de les bateries d'artilleria costera no apunten precisament a la mar, sinó al centre de Barcelona...


No hi fa res que els canons potser siguin obsolets i en desús, el que importa és el significat d'aquesta disposició material a bombardejar-nos.


Actitud aquesta que el Govern del Regne d'Espanya té molt present, i és per aquesta causa que, sota la farsa de la que seria la tercera vegada —en menys de cinquanta anys— que el castell és cedit a l'Ajuntament de la capital de Catalunya (una pel dictador Franco i dues per governs «socialistes») pretenen perpetuar la nostra dominació amb diverses imposicions, pròpies de les capitulacions a què són sotmesos aquells qui han perdut una guerra...


El Castell de Montjuïc no s'ha de destinar a «centre per la pau» mentre aquesta pau sigui la «pax hispanica»;


Els objectes del museu militar que acull no han de sortir, sota cap concepte, de Catalunya, excepte les banderes de les forces d'ocupació que omplen una de les sales, que bescanviarem per les nostres banderes que són repartides per totes les sales militars d'Espanya.


http://www.ejercito.mde.es/ihycm/museo/barcelona/antecedentes.html
http://forosbuscadores.es/showthread.php?t=3558
http://www.weblandia.com/castillos/montjuic.htm
http://www.xtec.es/~jrovira6/restau11/montjuic.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pròxima parada del tren federal: Montjuich
26 feb 2006
Porqué tanta desavenencia sobre la BANDERA? jo propondria que la tal dicha BANDERA se hiciese cuatro veces mas grande, con unas enseñanzas a la población.-

La bandera que podeis ver desde cualquier punto de la Ciudad és la de los TIRANOS-INVASORES-OPRESORES-AGRESORES-NEGREROS-que ARRASARON la CIUDAD y nos hicieron sus ESCLAVOS imponiéndonos el Decreto de "NUEVA PLANTA" por el JUSTO? DERECHO DE CONQUISTA!! JUSTO?, JUSTO? que en la actualidad aún dure NUESTRA ESCLAVITUD? cuando ha desaparecido la ESCLAVITUD ya ha desaparecido en Africa?... I.... pensar que aún hay gente JUSTA? que VOTA a FAVOR de estos VERDUGOS!!!! OIGAAAAA!!!! NO LE HACE VERGÜENZA DE MILITAR Y VOTAR A LOS QUE AUN HOY EN DIA NOS TIENEN ATADOS CON SUS CADENAS? (lease leyes...) piense, piense, piense.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more