Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
25 feb 2006
L’èxit de manifestació convocada per la Plataforma pel dret a Decidir del passat 18-F en defensa de l’Estatut aprovat el 30 de setembre pel Parlament de Catalunya continua coent -i molt- en les cúpules dels partits que la van boicotejar pel baló d'oxigen que ha suposat per ERC.

Però és a Iniciativa per Catalunya on els nervis estan sorgint d’una forma més evident. Si abans del 18 de febrer, Joan Boada va haver va pressionar EUiA perquè es retirés de la manifestació, a les executives del Carrer Ciutat ara s’ha decidit intentar reorientar cap a posicions 'menys incòmodes' la reivindicació dirigida per la societat civil catalana.

Tot i les pressions, ICV no va poder evitar que a la manifestació es poguessin veure alguns militants d’EUiA i d’ICV, que van voler reivindicar la seva presència i enviar un missatge a les cúpules dels dos partits portant algunes banderes i enganxines amb els colors de les dues formacions. Sense anar més lluny, Jordi Miralles ha comentat en aquests darrers dies a alguns periodistes barcelonins que s’empenedeix d’haver acatat l’ordre de Boada i no haver assistit a la manifestació.

Ara l’estratègia es fer servir dos membres de l’Entesa Progrés Municipal (marca electoral municipal independent molt propera a Iniciativa) que fins ara han participat de forma molt activa a la Plataforma pel Dret a Decidir: Pere Garriga, membre de l’EPM d’Arbúcies i Jordi Fàbrega, Alcalde de l’Entesa de Sant Pere de Torelló.

L’estratègia dissenyada per l'ex nacionalista d'esquerra, Jaume Bosch, recorda a aquella utilitzada pel PSUC -partit del qual ICV es declara hereva política- durant la dècada dels setanta i els primers anys de la dècada dels vuitanta coneguda en cercles polítics i de l’activisme social d’aquells anys com 'l’entrisme'. Aquesta tàctica parasitària consistia en col·locar quadres de la formació en totes aquelles plataformes ciutadanes que no estaven sota control de l’estalinisme polític a Catalunya per tal de reorientar i mantenir sota control del PSUC la seva reivindicació.

Membres propers a la formació ecosocialista i a l’EPM han augmentat la pressió sobre Mònica Sabata, portaveu i coordinadora de la Plataforma, en un intent a la desesperada de capitalitzar l'organització però la convicció de Sabatta ha evitat -de moment- que ICV aconsegueixi influencia en les properes accions que prepara la Plataforma. En aquesta mateixa línia anirien les pressions per a convocar una manifestació el 23 d’abril contra l’onada de catalanofòbia. ICV vol ocultar sota aquesta consigna general el gran clam ciutadà contra l’Estatut pactat a la Moncloa entre Mas i Zapatero i acatat a les poques hores pel partir liderat per Joan Saura. Tots aquestes maniobres encaminades a manipular políticament la plataforma han generat un gran descontent vers ICV entre les entitats que conformen la Plataforma pel Dret a Decidir.

Així, per exemple, des de la Plataforma per la Llengua fins entitats de caire local han mostrat la seva ferma voluntat de mantenir la reivindicació contra les retallades en l’Estatut aprovat el 30 de setembre pel Parlament de Catalunya i ja s’han desmarcat de qualsevol intent d’ICV encaminat a diluir la reivindicació expressada clarament per la ciutadania de Catalunya.
Mira també:
http://busot.blogspot.com/2006/02/iniciativa-emulant-lentrisme-del-psuc.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
25 feb 2006
prou reformisme! el 23 d'abril:
per la llengua... autodeterminació!
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
25 feb 2006
Akests desgraciats d´IC-V vaig llegir a el El Punt, l´endemà de la gran manifestació "SOM UNA NACIÓ!" ke ara volien convocar ells solets una mani contra les agressions del PP contra el poble català, en una clara mostra de voler esmenar de kualsevol manera el gran error ke van cometre de no donar suport a la ke seria la manifestació més important i més gran als Països Catalans en molt de temps.

Bé, jo el ke exigeixo és ke no es deixi a akests fills de puta manipular res absolutament, ja ke és l´únic ke volen, manipular i desmobilitzar, ja ke la mobilització ciutadana, contràriament al ke diuen, els perjudica moltíssim, ja ke no la poden controlar políticament, recordem ke el PSUC ja ha acabat desmobilitzant a la societat catalana en dues ocasions clau, durant la guerra civil i durant la mal anomenada transició.

SENSE AUTODETERMINACIÓ NO HI HA DEMOCRÀCIA!!!

IC-V I DEMÉS REFORMISTES ANEU A PASTAR FANG!!!
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
25 feb 2006
a la mani hi donava suport les EPM, els Verds des de l'inici molt abans que entres ERC. Aquesta noticia esta fora de contingut i només es d'interessos de Ciu per reventar la plataforma.
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
25 feb 2006
a la plataforma per la llengua que es qui filtra aquesta noticia falsa l¡han promés una gran subvenció per machacar a la cal.
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
26 feb 2006
Plataforma per la LLengua ven noticies falses a canvi de gran subvenció la pela es la pela
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
26 feb 2006
ERC va apropiar-se dels cartells i el mitjans de transport per la mani, a més d'anar promocionant-se com lunic partit q hi donava suport i de ser els organitzadors de la manifestació. Si algú ha manipulat i s'ha apropiat de la Plataforma pel Dret a Decidir ha estat erc, q alhora ha estat incapaç de negociar políticament a l'alça i només s'ha impacientat quan la fota de Zapatero ha estat amb ciu i no amb erc...
Re: Iniciativa, emulant l'entrisme del PSUC, intenta rebentar la Plataforma pel Dret a Decidir
26 feb 2006
Els liders de la plataforma per la llengua tenen carnet d'ERC I TENEN UNA GRAN SUBVENCIÓ QUE TRIPLICA A LA CAL AIX� COM DIFERENTS ALLIBERATS. QUI PAGA MANA I COM PAGA EL SECTOR DEL DESPOTISME D' ERC TOCA FER DE GOSSOS
Sindicato Sindicat