Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Suport als revolucionaris turcs encausats a Bèlgica
24 feb 2006
El proper dimarts 28 de febrer a les dues de la tarda, onze persones d’origen turc seran jutjades a Bèlgica. El procurador federal belga els acusa de formar part d’una organització subversiva i d’activitats “terroristes� contra l’Estat turc.
Alguns dels encausats formen part de grups de suport als presos polítics turcs com TAYAD i s’encarreguen de difondre a Europa la repressió que l’Estat turc exerceix sobre les organitzacions d’esquerres, els sindicats d’estudiants o les organitzacions de solidaritat antirepressiva.
Algunes de les entitats sotasignants vam poder conèixer l’activitat de TAYAD el passat mes de desembre a París en el Simposi Internacional contra l’Aïllament i la Tortura dels presos polítics. TAYAD és l’organització de familiars i amics dels presos polítics turcs, i una part dels seus membres treballen a Europa per difondre la repressió política que existeix a Turquia i l’aïllament i tortures que pateixen els presos polítics. Volem recordar que fa cinc anys 120 militants del DHKP-C (organització de l’esquerra revolucionària turca) van morir en vagues de fam en les presons turques.

EL CONTEXT LEGAL BELGA
El Parlament federal de Bèlgica ha promulgat una llei que permet portar davant la justícia qualsevol persona sospitosa de tenir relació amb membres d'una organització «criminal». Durant el debat de la llei, alguns parlamentaris van mostrar la seva preocupació per certs aspectes del projecte de llei redactat per Johan Delmulle. Aquest text assenyalava, d'una banda, les organitzacions mafioses i, d’una altra, les organitzacions «radicals». Finalment, els diputats van decidir apartar aquest últim aspecte i precisar que la llei no podia afectar les organitzacions estrictament polítiques. Queda a càrrec, doncs, dels magistrats fer respectar aquesta llei amb l'esperit que es va promulgar.
Però resulta que Johan Delmulle, el redactor de la llei, representa actualment el Ministeri Públic en el judici contra les onze persones acusades per pertànyer al Front Revolucionari per l’Alliberament Popular (DHKC). Si la tesi desenvolupada pel fiscal federal hagués de ser seguida, tots els límits introduïts pel legislador serien escombrats per una jurisprudència contrària. I la llei sobre les organitzacions terroristes augmenta encara més el marge de maniobra repressiva de la institució judicial (sobretot pel pes de les penes a què un s'exposa) i de la policia.

Aquest nou procés reforça l'arsenal repressiu contra els moviments socials i organitzacions polítiques d’esquerra europees. Sembla que els temors expressats pels parlamentaris belgues en el moment dels debats sobre la llei, ara es demostra que eren fundats, tot i que aleshores es pensaven que havien pres prou precaucions per apartar-los.

EL CAS DE BAHAR KIMYONGUR
Un dels onze acusats és Bahar Kimyongur. En nom de la Llei sobre les organitzacions “terroristes i criminals�, Bahar és perseguit per la justícia belga per haver traduït i difós a Bèlgica un text del DHKC de Turquia. Li poden imposar fins a 7 anys de presó.
Nascut a Bèlgica i fill de pares turcs, Bahar és membre d'un grup d'informació sobre Turquia a Bèlgica, fundat a iniciativa del DHKC. En aquesta qualitat, el seu treball consisteix a difondre informació sobre la situació política a Turquia i a difondre comunicats. En un context polític tens i molt diferent de l’actual, el DHKC realitzà, entre altres, accions violentes contra les institucions de l'Estat turc, per la qual cosa ha estat inscrit en la llista de les organitzacions terroristes de la Unió Europea. Encara que aquest partit no sigui prohibit a Bèlgica, és en nom d'aquesta inscripció que l'Estat belga persegueix una desena d'aquests presumptes membres i a Bahar, a qui considera responsable d'aquesta organització que és qualificada com a «terrorista».
Tanmateix, ni a Turquia ni a Bèlgica Bahar no ha comès cap altra activitat que la difusió de la informació. I en aquest cas, el text al qual es refereix la seva inculpació és un comunicat del DHKC de 1991.

SUPORT DES DELS PAÃ?SOS CATALANS
Les entitats sotasignants estem preocupades per la creixent persecució de les organitzacions revolucionàries d’esquerres dins de les fronteres de la Unió Europea. I entenem aquest judici com un pas més en aquesta persecució política.
Per això, demanem que s’aturi la persecució contra les organitzacions de suport als revolucionaris turcs i enviem la nostra solidaritat a les onze persones que seran jutjades.

Barcelona, 24 de febrer de 2005


Per adherir-se al manifest: info ARROBA rescat.org

Primeres entitats adherides al manifest de suport als revolucionaris turcs encausats a Bèlgica:

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Rescat
CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)
Alerta Solidària
Coordinadora Antirepressiva de Gràcia
Comissió Antirepressiva de Sants

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Suport als revolucionaris turcs encausats a Bèlgica
24 feb 2006
la data del comunicat està equivocada i evidentment és 2006
Sindicato Sindicat