Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Carnestoltes milicià amb l'orquestra trinxera. [Prat-25 febrer-19:00]
24 feb 2006
Aprofitant la rua de carnaval una sèrie de companys/es de diferents col•lectius anticapitalistes del Prat, ens hem proposat muntar una columna miliciana antifeixista, per rememorar el 70è aniversari de la Revolució i retre homenatge el sacrifici d'aquells lluitadors criminalitzats pel franquisme i oblidats per la democràcia.

La rua és el proper 25 de febrer a les 7 de la tarda i sortim des de Plaça Catalunya. Durant el recorregut hi haurà l'actuació en directe de l'Orquestra de Trinxera, especialitzada en cançons de la guerra civil. Aprofitarem l'acte, repartint a la població una revista informativa explicant la revolució de l'any 1936 al nostre poble i arreu del territori.

Fa setmanes que s'està treballant en la confecció de les disfresses i totes les tardes podeu venir a donar un cop de mà. A la vegada hem organitzant un banc de roba on s'explica la vestimenta que hauria de portar tot el que participi. La rua és oberta a tothom i per saber el número exacte de persones us preguem que us posseu en contacte per no fer més disfresses que les necessàries.

A la nit al KOP hi haurà ball de disfresses com cada any i un concurs amb un premi pel millor grup, parella i individual que segur que us agrada.

SOM ELS NETS I NETES DELS OBRERS QUE VAN PERDRE LA GUERRA CIVIL I ESTEM ORGULLOSOS!!!
carnestoltes2006.jpg
Cranestoltes milicià amb l'orquestra trinxera. [Prat-25 febrer-19:00]
bancroba.JPG
Cranestoltes milicià amb l'orquestra trinxera. [Prat-25 febrer-19:00]
-Que volem fer, quin és el nostre objectiu?

Per recuperar i dignificar una memòria històrica colâ¢lectiva sovint amagada amb un vel de silenci i por.

Per reivindicar aquella gesta i retre homenatge als principis ètics que van impulsar a tots aquells lluitadores per la llibertat i la justícia social.

La idea és proclamar orgullosos al quatre vents que estem aquí, i que som precisament els nets i netes de tots aquells obrers i obreres que van perdre la guerra civil; de tots aquells que ho van perdre tot; de tots aquells que van veure tornar al patró i van perdre la feina; dels milers de refugiats, dâaquelles dones que varen restar encara més, com una menor de edat sota la tutela i disciplina del marit perdent els avenços que lâanterior règim i la revolució els havia donat; de aquells que van veure prohibides i reprimides la seva llengua i identitat cultural sent sotmesos a un procés dâassimilació i homogenització imperialista; de tots els empresonats als batallons de treball, als camps de concentració i les presons, torturats, depurats, investigats o directament assassinats pel crim dâhaver plantat cara el feixisme colpista i haver somiat un món millor i la fi de lâexplotació de lâhome per lâhome.
-Quin tipus dâajuda necessitem?

Per portar a terme els objectius que ens hem marcat, ens animem a demanar la colâ¢laboració de totes aquelles companyes i companys, disposades a fotre un cop de mà.

La nostra idea es posar en marxa una columna de milicians, seguits dâun camió blindat, i un altre de transport carregat amb lâOrquestra Trinxera que durant tota la rua tocarà cançons revolucionaries dels nostres avis.

Des de la comparsa miliciana, estem elaborant un âBANC de ROBAâ? per tal de vestir el major nombre de companys/es possible, i dotar a les disfresses de la major versemblança possible en cas de que us falti âallò o allò altreâ?. Tot i que, en un principi cada participant a la comparsa ha de procurar-se la disfressa de milicià per ell/a mateix/a. Ãs per això que us demanem la vostre colâ¢laboració en aquesta tasca, cedint-nos per lâocasió roba i complements (que etiquetarem degudament, amb el vostre nom). Pel moment, estem treballant en lâelaboració dels fusells âmauserâ?, la confecció de còfies roig i negres, mocadors, corretjam, etc...

Així mateix, aprofitem lâocasió per convidar-vos a apropar-vos fins al Prat, el 25 de Febrer per la Rua. Només us demanaríem que ens féssiu arribar la llista de companys i companyes disposades, per tal de saber amb quanta gent i amb que podem comptar, quant fusells i complements de més hem de fer, i saber que és hi falta a lâhora de disfressar-se per lâacció.

Per qualsevol altra cosa podeu ficar-vos en contacte amb la comparsa, via correu electrònic kasalprat (at) moviments.net, o be apropant-vos físicament fins al Kasal Okupat del Prat âAlta Tensió, c/Doctor Soler i Torrens nº36, davant lâestació de Renfe.


Som els nets i netes dels obrers que van perdre la guerra civil !!
ORGULL I ESPERANÃA!


El Prat de Llobregat, Febrer del 2005
Mira també:
http://kasalprat.org
Mira també:
http://www.kasalprat.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa